2011. augusztus 9., kedd

Zéró tolerancia a devizaelszámolású hitelszerződésekkel szemben

Megy a parasztvakítás, a vakulj magyar ne láss tót. 
A kormány:
A kormányzat "elérte" a bankokkal való tárgyalás során, hogy rögzített árfolyamon lehet a törlesztő hiteleket fizetni a devizaelszámolású hiteleknél. És ezt (is) javasolja. Tény, aki időt nyer, életet nyer. Sok minden történhet addig. Ám utána? Még nagyobb a fekália.
A tömegmédia:
Egyénileg lehet folyamodni a bankokhoz, aztán a bank majd eldönti. Leszalámizás, nehogy a devizaadósok pertársaságokba szerveződjenek és bíróság elé vigyék az ügyet."Makkos Albert hozzáfűzi: Ha a bank, vagy a bíróság nem fogadná el a semmisség megállapításának az említett törvény szó szerinti értelmezésévre épülő módját és tényét, akkor megkérdőjeleződik az Alkotmány 2. §-ban foglalt jogállamiság elve." És...?

Nem. Nem és nem! Bíróság elé a devizaelszámolású hitelszerződésekkel. Zéró tolarencia!

Nincs miről tárgyalni ez ügyben. Mert sem a kormányzat, sem a bankok tisztségviselői nem hátrálhatnak, mert személyükben támadtathatnak meg a választók és a betétesek részéről, hűtlen kezelésért. Ha állami hivatalnok, politikus, avagy banki vezető lennék, magam sem hátrálnék. Egy francot kockáztatnám én a saját jövedelmemet és a családom biztos megélhetését azok miatt, akik voltak olyan óvatlanok ebben a világban ilyen hurokba nyújtani a nyakukat.

Itt bizony az erdész, a bíróság, aki minden partizánt kihajthat az erdőből. Ha ugye a bíróság ítélete megfellebbezhetetlen, az ellen nincs apelláta és visszamenőleges hatállyal ő sem ítélhet egy jogállamban, tehát ha a hitelszerződéseket meg is szünteti és újra szerződésre kötelezi a feleket - devizaelszámolás kiiktatásával - azt a pénzt,  amit eddig elvitt a bank, ahhoz nem tud ő sem hozzányúlni. Azt bizony elvitte a bank, a betétesek illetve ugye a bankadó kapcsán az állam. Arra van esély - ám csak a bíróság segítségével - hogy normalizálódjon a helyzet, tehát a forintban felvett és forintban fizetett hitelt, normális és méltányos kamattal és havi törlesztő részletekkel fizessük. Ezt viszont csak pertársaságokkal érhetjük el a bíróság előtt!

Zéró tolerancia a devizaelszámolású hitelszerződések érvényességével szemben, bíróság elé velük! De izibe!


Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége szervezése

Nincsenek megjegyzések: