2011. december 31., szombat

PotyatűzijátékHm, az ember mit tehet, ha tűzijátékot rendeznek neki (is9) és azt sem tudja kik?

Lopakodó ingatlanadó!

"Szopatnak anyám!" (pesti szleng)
Orbán Viktor hallani sem akar a választókat bőszítő ingatlanadóról, de a kormány szerdán azt is eldöntötte, hogy mégsem ad olyan széles lehetőséget az önkormányzatoknak az adóztatásra, mint azt korábban tervezte - közölte az Origo. Az önkormányzatokat kárpótoló tervek között szerepelt egy hónapja egy olyan módosítás is, amely eltörölte volna az építmény-, illetve a telekadó eddigi négyzetméterenkénti maximumát, csupán az adó egészére állapított volna meg egy, az adott ingatlan forgalmi értékének három százalékában meghúzott plafont. Utóbbi így egy tízmilliós panellakás esetén évi 300 ezer, egy átlagos, nem kiemelkedő színvonalú és elhelyezkedésű, 30 millió forint értékű családi háznál pedig akár 900 ezer forint terhet jelentett volna - vagyis tizenkétszer nagyobbat, mint Bajnai Gordon volt miniszterelnök 2009-es, a Fidesz által hevesen támadott ingatlanadó-javaslata.
Orbán Viktor az Origo információi szerint már korábban kérte, hogy az adójavaslatok közül ez utóbbit mindenképpen vegyék ki. Orbán arra hivatkozott, hogy az ingatlanadónak még a lehetőségét sem szabad felvetni, mert már az is óriási politikai károkat okozhat a kormánynak szerinte, ha csak ennek a szándéka nyilvánosságra kerül. Forrás

Kommentár: ... kérte, hogy ezt az utóbbit vegyék ki. És ki a tököm tette be? "Háp, háp háp, jönnek a kacsák, jaj de éhes jaj de szomjas ez a társaság." Narancsos kacsa? Jó rendőr rossz rendőr? Bizony az úgynevezett "magyar politikai elit" legyen az jobboldalinak vagy baloldalinak maszkolva, ugyanaz a büdös lábú szöges bakancs. Nem is csoda. Ugyanabból a seggből nő ki.

2011. december 30., péntek

Adjon Isten mind jobbat ...Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat,
Ne csak mindig a rosszat, a rosszat.
Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg, legyen meg.

Adjon Isten minden jót, minden jót,
Jobb időt, mint tavaly volt, tavaly volt,
Sok örömet e házba, e házba,
Boldogságot hazánkba, hazánkba.

/Moldvai Népdal/

2011. december 26., hétfő

Neue Donauschwäbische Blasmusik - Regenbogenpolka


Egy sokat és szorgalmasan dolgozó, ország-építő, megkínzatott és szétszóratott nép a Dunai Svábok hangja. Ahonnan, akikből édesapám jött. "Fiam, mi német származásúak vagyunk, ám ahonnan mi jöttünk, ott nagyon nem volt szükség ránk. Ez a nép, a magyar fogadott be és ezzel a néppel lett egy sorsunk. Fiam, mi magyarok, a magyar nemzet részei vagyunk."

Akiknek őrizgetjük szellemét ...