2008. november 1., szombat

Emberség, vitézség

Üzenet: "Az jó hírért, s névért. Az szép tisztességért, ők mindent hátra hadnak. Emberségből példát, vitézségből formát, mindeneknek ők adnak." /Balassi Bálint katonaköltő/
Bizony mondom: Így igaz, a legapróbb részletekben. Bármelyikőnknek adódhatnak gondjai: Például, hogy emelt fővel tárgyalhassunk lakásfelújítás ügyben. Íme egy számolótábla. Vegyétek, vigyétek.
Dalban Aki nem jó (Kérjük az előadókat jelentkezni!)

Feloszlatható a parlament

"Szavaztathatunk a parlament feloszlatásáról
2008. október 30. 11:52

Az Alkotmánybíróság helybenhagyta az Országos Választási Bizottság (OVB) azon határozatát, amellyel a testület hitelesítette a jelenlegi Országgyűlés feloszlatására irányuló országos népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét. Bragyova András alkotmánybíró különvéleménye szerint így ötvenezer aláírással bármi az Országgyűlés napirendjére tűzhető.

Az OVB májusban hitelesítette a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány által benyújtott kezdeményezést. A hitelesített íven az szerepel: "Kezdeményezzük, hogy a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlatását."Az Alkotmánybíróság szerdán nyilvánosságra hozott határozatában helybenhagyta az OVB döntését, mert álláspontja szerint a kérdés a parlament hatáskörébe tartozik, s nem kifogásolható, hogy a kezdeményezést nem magánszemély, hanem társadalmi szervezet nyújtotta be. Három alkotmánybíró - Bragyova András, Holló András és Kiss László - különvéleményt jelentett be, egyebek mellett azzal érvelve, hogy népi kezdeményezés csak törvény megalkotásra irányulhat. Az Alkotmánybíróság honlapján közzétett határozatban Bragyova András azt írta: a döntés alapján "az Országgyűlés ötvenezer támogató aláírás összegyűjtése esetén köteles lenne napirendjére tűzni a Mormon könyve megtárgyalását éppúgy, mint a Hungarizmus programját vagy egy az UFO-król szóló jelentést, netán a Pythagorász tételt vagy a sumér-magyar rokonság kérdését". Népi kezdeményezés esetén két hónapon belül ötvenezer érvényes aláírást kell összegyűjteni. Ha az aláírásgyűjtés érvényes, akkor az Országgyűlésnek napirendre kell tűznie a kérdést."

2008. október 29., szerda

Minden rendben van

Majdnem fonetikusan, vagy hogy is?: "Evribody all right. Bat the head severed at neck." Szarok az angol szövegre. Maguk se értik, a maiak főleg nem Shakespearet. Lényeg: "Minden rendben, csak a fej vált el a nyaktól." Egy pénzügyileg sikeres lelki kriplitől tanultam. Pénze volt doszta, sorakoztak is a műmájer magyarok mint Spéter Erzsébet előtt. És erről a rendező nem tehet. Spéter Erzsébetnek és Hősömnek is remegett a térde a publikum előtt. Tétje volt bizony a pénz és lélekosztásnak. Hazahozták egy szoborra. Vajon jut-e nekik? Mert mit is ér a pénz? Főleg ha idegenben szedték? És főleg, ha éhes malacok visították körül a tucat csöcsüket? Bizony mindenki maga viszi a bőrét a vásárra.
Lám: Verseny nincs. Harc van. Kiderült hogy a tőzsde egy szerencsejáték. És bukott a mutatvány. Bizony. Csak a mutatványosok - békében - küldik a verseny jegyében harcba, azt aki hagyja. Mindaddig működik ez a verseny, míg van versenyző. És ha nincs? Mert például "Harc az élet!" Ahogy mondta Tilk János - nagyapám - Tilk János - dédapám - szerelemgyerek fia. Aki a harcot nem veszi fel, elbukja. Ne jáccunk már itt versenyt. Például: Most cseréljünk. Én fújok, te fucc. :) Uzsoráskáim. Ha harc legyen harc! Csapjunk össze. Vérre megy. Ki marad, ki megy? Éljen Ikarosz, ki viasz szárnyaival a Napba szárnyalt. Mert a szar az, hogy az ostoba tömeget nem lehet elkerülni.

2008. október 27., hétfő

IKEA konyhatervező program

Fantasztikus jó eszközöket fejlesztettek ki az Interneten. Lám most az IKEA konyhatervező programjával terveztem meg kis családunknak optimálisnak vélt konyha átalakítás változatot. Anyagilag húzós ugye egy rokkantnyugdíjasnak, hiszen 344 eFt-ra rúg. Ezzel együtt praktikus, máris vágyom rá. :) A tűzhely külön áll. Így oldható meg egyben az elszívó kivezetése, igaz a WC-n keresztül. Megoldott a konyhai étkezés is egy bárszékről a lehajtható asztalnál. Mosogató marad a régi helyén és a kamra is. A tároló felületek radikálisan megnőnek a plafonig tartó felső szekérényekkel. A hűtő marad a helyén. A mikrónak is van hely a harmadik faliszekrényben. A kamrában marad a régi állópolc, és vele szembe a mélyhűtő távoztával megjelenhet egy konyhaszekrény alsó eleme, amelyen a fritőznek is van helye és egyben a nagyobb konyhaeszközöknek, úgymint tésztafőző, kukta stb. . Szóval nagyon meg vagyok elégedve a programmal, azzal hogy előre mindent meg lehet tervezni és kalkulálni. Ai IKEA konyhatervező programot http://www.ikea.hu/ címről a tervet és a kalkulációt pedig innen töltheted le. Aztán, hogy végül is mi valósul meg? Arra nézve álljon itt Koncz Zsuzsa dala.