2008. március 1., szombat

Adatmentés

Hát a mai nap izgalmakban bővelkedett. Eredetileg azt tervezetem, hogy megünneplem a KIVOSZ első éves születésnapját. Mert ma van az alakulás első évfordulója. Ehelyett gallyra ment az alapgépemnek a vinyója. Addig tologattuk rángattuk itt a technikát, számítógépházcsere meg miegyebek, míg a kár lehet egy új asztali gép ára lesz. Kürt Kft.-vel szerződést kötöttem az Interneten és a vinyó már becsomagolva hétfőre adatmentésre. Egyszerűen méltatlannak nevezném az esetet.

Képriport

Dalban Chris Rea: Road to Hell

Fedélzet csinosítás

Miután a monitor csere kiugratta a számítógépház lepukkantságát, gyors döntés született. Így a mai napon megtörtént a házcsere. Nagyfiam áldozatos munkájának eredményeként és az én aszisztenciámmal. Mondjuk a dízájn Kelet-Európias lett, mert a CD és DVD fedlapok őszintén szólva konstrukció hibásoknak bizonyultak. A fekete-ezüst dízájn "színesedett" a szürkével. :) Ezzel együtt örömömre rendezettebbé vált a dolog. Ádi főnök is nagy izgalommal nyomon követte az eseményeket. Bár őt egyenlőre a porszívó az, ami jobban leköti. Már fogja a csövet és utánozza a porszívó hangját.

Képriport.

Dalban Öreg Cowboy Dala

2008. február 29., péntek

2008. február 28., csütörtök

HP L1908w

Igen. A cím szerinti monitorra váltottunk. Az ilyeneknek is nagyon tudok örülni. Szóval van új egészségesebb monitorom, klaviatúrám és gerincvédő ülőpárnám. Ez utóbbi gyógyászati segédeszköz. Még nehezen szokom. Meg söröm is. :) Szintén mint gyógyászati segédeszköz.
Képriport.

Nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot

Na újra sütöttem egy cseppet. Sült libacomb törtkrumlival a menü. Közben privatizáltam egy új klaviatúrát szigorúan kétezer alatti árfekvésben és estére várom az első LCD monitoromat. Közben itt az Interneten zajlanak viták, alapvetően a http://www.5x5.hu/ ingatlanos blogon. Hát elég lapos és személyeskedő. Félelmetes hogy mennyire az érzelmek a dominánsak az emberek gondolkodásmódjában és nem az értelem.
Képriport

2008. február 26., kedd

Senkifalva

Most Árpi elnökről mesélek Abszurdisztánból, Senkifalváról. Senkifalván már a kutya se lakik, ám Árpi elnök hősiesen vadul védi a becsületüket és egységre szólít. Senkifalva fogalmát Hobo volt bátor bevezetni gyalázatos - és sötétben bújkáló - köztudatunkba. Abszurdisztán fogalmát kis hazánkra vonatkoztatva, maga az élet mutatta fel. Szóval lezajlott - amit már úgy vártunk :) - a II. Ingatlan Parlament. Szépen sorjában jelennek meg erről a "hagyományteremtés igényével" szervezett eseményről a híradások. Vannak olyanok, akik ott se voltak, mégis hírt adnak róla. Ejnye-bejnye. Ezzel ugyan lehetnének kívül állók, de nem! Mert új fogalmat tanulunk:"felkentek". Ez talán a "Ne hajigáld bíró fia az én libámot" népi izé. A kivülállás - mint tudjuk - az ingatlanmédiában sem egy szokatlan esemény, hiszen újságíróknak még ma sem szerveznek Mars túrákat. Vannak még olyanok, akik ott voltak, ám nem tartoztak a szervezők közé. Vannak persze olyanok is, akik a szervezők közé tartoztak, mert ugye nélkülük ... Egy köti össze őket, hogy foglalkoznak az eseménnyel. Néhány link ezekből:
- Akik nem voltak ott
- Akik ott voltak és akik szervezték
Nyilván ez legalább három féle nézőpontot takar, ennek ellenére nyilvánvalóan koránt sem objektív kép. Viszont szórakoztató. Besandítást enged agyunk bugyraiba. :)
Dalban
- Cseh-Bereményi: Demokrácia
- Cseh-Bereményi: Kék páviánok
Megfigyeltem az emberek nem csak termelnek, szolgáltatnak, hanem egymással is szeretnek foglalkozni. Azt is mondják, többet ér egy jó kép, mint ezer szó. Ugye én aki itt forgolódok, veszekszem az Interneten - nem ellenük értük - azért átélhetek meghitt perceket is.