2008. július 26., szombat

Turul

Folyamatos a "külföldi befektetők" kezén lévő hazai médiák részéről a provokáció, az izgatás a "divida et impera" jegyében. Jellemző húzás a társadalom szélsőséges elemeinek a felizgatása, gyalázatos módon a magyar nemezeti jelképek folyamatosan mocskolásával. A Turul és az Árpád sávos zászló ősi magyar szimbólumok. E szimbólumokat a média ezen része összefüggésbe hozza, ezzel "azonosítja" a magyar történelemben német kényszerre - a csőcselékből verbuvált - nyilasokkal. A nyilasok 4 évet sem regnáltak - a német megszállás alatt - ennek ellenére úgynevezett "antifasiszta körök" több mint ötven éve vegzálják, provokálják a magyarságot, egyben a magyarországi zsidóságot is hergelik, az ősi magyar nemzeti szimbólumainkkal szemben. A szimbólum gyalázás - gyűlöletbeszéd - mellesleg éppen olyan, mint ha Jeruzsálemben be akarnák tiltani a Dávid csillagot, a zsidóság ősi szimbólumát, mert ugye az a palesztínoknak is a hazája és - bizony nem alaptalanul - rossz érzéseik vannak a zsidó állammal kapcsolatosan. Törvényszerű, hogy a nehéz gazdasági helyzetben - a megélhetési gondokkal közdők - bűnbakokat keresnek. Így volt ez a magyar történelemben is valamennyi parasztlázadásnál, amelyet törvényszerűen aszályok, árvizek előztek meg. ( Például a Budai Nagy Antal féle parasztlázadás ideológiája az volt, hogy az urak megmérgezik a kutak vizét.) Így volt az az egyiptomi történelemben is, ahol a hivatalos bűnbak maga a fáraó volt, ha és amennyiben a Teremtő éhínséggel sújtotta a népet. Az emberi közösségek az emberi természetből fakadóan alkalmasak az egymással szembe állításra, a testvérharcra. Mindazok viszont, akik izgatnak - azaz kihozzák a gonoszt az emberi közösségekből - maguk a gonoszok és mindezt az emberi kizsákmányolás érdekében végzik. Egyszerűen gyalázatos az, hogy az "engedély nélkül épült" turul szobrot akarnak lebontatni. Lassan ott tartanánk, hogy engedély nélkül a magyar zászlót sem rakhatjuk ki a házainkra? Gyalázatos az is, hogy a turult és az árpásávos lobogót rendszeresen a csőcselékünkkel hozzák összefüggésbe - a gonosz és kizsákmányoló idegenek uralta - médiákban. Ne hagyjuk magunkat provokálni! Ne hagyjuk gyalázni se nemzeti szimbólumainkat, se magyar zsidó polgártársainkat! Szorítsuk meg a provokátorokat többek között azzal is, hogy nevükön nevezzük őket!
Kommentár: "Emelkedett stíl, majd dühödt zsidózás a turulszobornál" címmel sajnálatos módon a gazdasági ügyekben évtizedek óta színvonalas http://www.hvg.hu/ is a gyűlöletbeszéd uszályát viszi. A videóban mesteri kézzel emelik ki a Turul szobrot védő - bejelentett, engedélyezett, jogszerű - demonstráció részvevői közül a csőcseléket, a "rosszarcúakat". A "video szerzője" nem is meri vállalni nevével a "hírt". A bér-smasszer tollnokok arctalanok, ám előbb, vagy utóbb nevükön kell nevezzük őket! Nem hosszú a lista. Ők azok ugye, akik csak a javunkat akarják. :) "Az egyetlen dolog, ami szükséges a Gonosz diadalához, hogy az emberek ne tegyenek ellene semmit." (Edmund Burke)
Dalban
Dinnyés J. -Nezer, Eli: Hét kürtszó
Zorán: A körben
Videóban

Mesekalauz

Bizony öröm a nagyapai lét. Az unoka - esetemben a Főnök - kinyit olyan dimenziókat, amelyek ott szunnyadnak az emberben. Első olvasmányélményem Benedek Elek: Táltos Kecske c. mesegyűjteménye volt. Előtte persza apám, anyám, nagyanyám esténként meséket olvasgatott nekem. Alig vártam már, hogy én is olvasni tudjak és ne legyek "kiszolgáltatva" meseügyben (sem). Gyermekeimnek én is olvasgattam meséket, bár lejobban azt a szabadfogású mesét szerették, ahol Gergő és Máté voltak a főhősök és amelyek az én fantáziám szüleményei voltak. :) Így jutottak el az Északi sarkra is például és küzdöttek meg jegesmedvékkel és az elemekkel. Emlékezem, mikor a vámosi ház kis konyhájában Tilk nagyapám velem a Bakonyt járta betyárként és a pápuák életébe nyújtott betekintést valami könyvféléből. Rémlik erősen sérelmezte, hogy a sikeres betyárkodásra nézve most már "túl sok a drót". Jóval később jöttem rá, hogy a hírközlésre utalt ez esetben, nem a kerítésdrótra. :) Felnőtt fejjel is szeretem a mesét, különösen Lázár Ervin mesevilágát. Így rá is csaptam mint gyöngytyúk a takonyra, mikor a Kossuthon Lázár Ervin mesevilágáról volt szó és tudomásomra jutott, hogy volt aki tanulmányozta tudományos igénnyel is ezt a világot. Az Interneten meg is találtam a szerzőt. Pompor Zoltán személyében. Így találkozhattam a Mesekalauzzal. :) Előre nagypapák! Szakirodalom, Pompor Zoltán: A hétfejű szeretet, Bevezetés Lázár Ervin elbeszélő művészetébe.
Dalban Mákvirág: Gyerekdalok

2008. július 25., péntek

Boglár 30/2007 hétvége

Sikerült eljutnunk az "ősi fészekbe" Balatonboglárra. Levittük egy kis nyaralásra Sándorom anyukáját. Végre "tárcsázhattam" is egyet. Már bosszant hogy bográcsozásra alig nyílik módom. Pedig azt szeretem, ha szépen előkészítem a sütni főzni valót, felsorakoztatom és nyomon követem a fázisokat. A tűz mellett gitározni, énekelni a szeretteimmal, barátaimmal, bajtársaimmal, gitárkisérettel. Nekem ez a lakoma. Jól lakni, lakomázni.
Zene Tilk, L.G. Kocsmadal