2008. március 25., kedd

Mi magyarok

Kiket letagadnak az égről és egyre szorítanak, ki a Kárpát-medencéből. Bizony volt időm a közel elmúlt tíz évben végig gondolni, mi is történt velünk itt az elmúlt 18 évben. Röviden öszefoglalva, megfosztottak bennünket a vagyonunktól, anyagi - termelő - alapjainktól. Vajon visszavásárolhatjuk-e? Kiválthatjuk-e magunkat a zálogból?
Az ezerhétszázas évek elején is volt már ilyen. Redemptiónak ismeri történelmünk, mikor a kunok és jászok kivásárolták magukat a Máltai Lovagrendtől, mely szervezeteknek anno a Nyugati Győztesek hada - a török kiűzésével - leosztotta a Kúnságokat. Bizony a történelem ismétli önmagát. Vajon van-e, lesz-e még annyi keleti lovasíjász - szabadságra termett - ivadék, hogy újra kivásárolhassa magát? Ugyanis Kedveskéim eltűnt ám a leltár. Ember nincs köztünk aki - nyomon követni - tudná, kik mikor adták el javainkat a Külföldi Befektetőknek. Zúgó fejjel már csak néhány - hülyének nézett - írástudó kutatja az újra termelhető nemzeti vagyon metamorfózisát.
Fel is teszem hát a kérdést - csak úgy az éterbe- , hogy hova lett, kik adták el, kik nyúlták le tizedáron a magyar nemzeti vagyont, a vagyoni jogokat? Nemrég egy miniszterelnök büszkén számolt be arról, hogy kivásárolták Magyarországot és Lengyelországot. Bizony vásárolni is tudni kell. Olcsón venni, drágán adni. Testvéreim. Mi milyen áron adtuk?
Dalban Cseh-Bereményi: Demokrácia

No milk today :)

2008. március 24., hétfő

Locsolás

„Ákom-bákom, berkenye, Szagos húsvét reggele. Leöntjük a virágot, Visszük már a kalácsot. Én kisdiák vagyok, Sokat nem istálok. Egy pár tojást várok, S azzal elsétálok.”
Képriport
Zene Dinnyés József - Fáy Ferenc: Hazai tavasz

Családfa készítő sztárhasonmás

Egy nagyon érdekes szolgáltatást tud a My Heritage családfakészítő program, ami most már magyar nyelven is működik.

2008. március 23., vasárnap

Feltámadott

"Krisztus feltámadt. A feltámadott Istenfiú világossága űzze el szívünkből és elménkből a sötétséget!" esemesezte Sándorom. Bizony nagy itt a szükség az örömhírre is. A hit gyógyít és hegyeket mozgat. Ki ebben, ki meg amabban hisz. A vallások között is ott a vetélkedés. Olyan is akad, aki azt hiszi jól teszi, ha felhörpint egy pohárral. Szerintem mindenkinek igaza van. Ha szeret és hisz. Család, Haza, Isten, aki bennünk él. Ezek a szeretni és hinnivalók. Bár azért tudni sem árt, mert ugye minél kisebb a tudás, annál nagyobb a hit. Csak a hitetlenektől és vakhitűektől, mentsen meg minket az Örökkönvaló! A többit mi elrendezzük, csak egészség legyen.