2011. szeptember 12., hétfő

Sohase higgyetek a szemeteknek

Óh ne, óh ne, sohase higgyetek a szemeteknek

Hé, gyerekek, figyeljetek
Elmagyarázom a bűvészetet
A pódium áll, a rivalda kész
Zajlik az össznépi megtévesztés
Nézd, az ott a kincs
Csiribi-csiribá, s híre sincs
Az elme villog, dől a szöveg
S úgy, ahogy én is, jól megeszed

Óh ne, óh ne, sohase higgyetek a szemeteknek

Tapsra vár, ha becsapott már
S él belőled, mint a király
S minden csaláshoz van elég ész
És a bilincsből mindig kifér a kéz
Kérdezed, s félrevezet
S jól esik, hogy elhiheted
Egy széles mosoly, csak neked
S úgy, ahogy én is, jól megeszed

Óh ne, óh ne, sohase higgyetek a szemeteknek

Néhány földön jártam
Néhány cirkuszt láttam
De jegyet veszek, s ráfizetek
Megismétlik a trükkjeiket
Nézek, mintha látnék
S ő minden törvényt átlép
A szemembe küldi a fényt
Így lesz a fejben sötét

Óh ne, óh ne, sohase higgyetek a szemeteknek

Néhány földön jártam
Néhány cirkuszt láttam
Itt a piros, ott a piros
Itt úgysem lehetsz túl okos
Tudom, mindez játék
Szabályos, csak másképp
A szemembe küldi a fényt
Így lesz a fejben sötét

Óh ne, óh ne, sohase higgyetek a szemeteknek

Hé, gyerekek, figyeljetek
Elmagyarázom a bűvészetet
Ott lenn a tömegben, ott a helyed
Kiválaszt és beköti a szemed
Táncolj körbe, jó bohóc
Annyira jó, hogy meghatódsz
Hallod a tapsot, s nagyra nősz
Ez nagy mutatvány, s újra bedőlsz

Óh ne, óh ne, sohase higgyetek a szemeteknek

A "héják" a devizaadósok "megmentésével" kapcsolatban

Egy radikális nézőpontról adok hírt barátaim. Én csak a "héjáknak" nevezem ezt az irányzatot és gondolkodásmódot. A szomorú az, hogy ha lehántjuk a mondandóról az indulatokat, puszta, kegyetlen és - a nemzet egészére nézve - kétségbe ejtő tényeket találunk:
"Eljött az ideje, hogy kimondjuk, a "király" meztelen, csakhogy itt nem királyokról, hanem azoknak titulált csalókról van szó, vagyis kiderült az állam, ez esetben a Gyurcsány, Bajnai, Orbán-kormányok, és Simor András jegybankelnök összeesküvése, Magyarország lakosságának, a privatizációkon kívüli ismételt megkárosítására, kifosztására. Ez azok számára is egyértelművé kell, hogy váljon, akik még mindig hinnének nekik! A pénteki Lázár-bejelentés, miszerint a svájci-frank "alapú devizahitelek" 180, az euró alapú hitelek 250,-Ft-on végtörleszthetők, sokakat megdöbbentett, és a bejelentés érdekes gondolatokat ébreszt. Főleg olyan megvilágításban, hogy a PSZÁF elnöke, Szász Károly, és az MNB a GDP-ért "aggódik", ami önmagában nem lenne baj, de felvetődik a kérdés, mi köze a devizahiteleknek a GDP-hez? Erre az összefüggésre még a későbbiekben kitérünk...
Továbbiak 
A PSZÁF elnöke szerint, a 90 napon túli hiteltartozás összege 744 milliárd forint, a GDP 2,6-2,7 százaléka, ebből a devizahitelesek tartozása 371 milliárd forint, a GDP 1,2 százaléka. A határozatképtelen PSZÁF ülésen elhangzottak szerint, a pénzügyi közvetítőrendszer csak a (csalással, megtévesztéssel) megkötött hitelszerződések betartásával maradhat működőképes!
Mint tudjuk, olyan, hogy "Magyar Bankrendszer", nem létezik! Valamennyi Magyarországon kirendeltséget üzemeltető bank, külföldi érdekeltségű bankcsoportok tulajdonában van. Ez alól csak az OTP kivétel "elvileg", bár a 2009. év végi 400 milliárdos "megsegítő" csomag, és a 2010-ben "realizálódó" 150 milliárdos extraprofit elosztása is megér egy bankfelülvizsgálatot!
A magyar bankok közé természetesen nem szabad besorolni az MNB-t, mivel Orbán, 2001-ben eladta az ország pénzkiadási jogát, és ezzel az MNB alapvető feladatát is, az árstabilitás fenntartási, a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítási, és a devizatartalékok kezelési jogaival együtt!
A csak nevében magyar MNB, közvetlen "felettese" az EKB(Európai Központi Bank). Simor András, a jegybank elnöke is pénzrendszeri összeomlást vizionál, ha a deviza alapú hitelcsalások bírósági rendezésre kerülnek.

2011. szeptember 11., vasárnap

Bánk 2011.09.11

Posted by Picasa

2001. 09.11-én Pósvári Sanyival a Mongol Barbecue műintézményben ültünk, mikor Johannestől SMS üzenetet kapott. Az üzenet természetesen az ikertornyok elleni támadásról szólt. Most rá tíz évvel Bánkon ültem Párommal és Máté fiammal. Senki nem küldött SMS-t.