2008. január 4., péntek

Jelentés 2008-01-04

Budapesti lakóingatlan-piaci helyzetjelentés 2007 év IV. negyedévéről
2006 évről 2007 évre továbbra is növekedtek Budapesten a lakóingatlanok kínálati árai minden más találgatással és nyilatkozatokkal szemben. A főváros egészére tekintve a használt lakások kínálati négyzetméterárai a 2006. évi IV. negyedévi 272,63 eFt/m2 értékről 2007. év IV. negyedévére 285,75 eFt/m2 értékre növekedtek. Ez 4,8 %-os növekedést jelent, szemben a 2005. év IV. negyedévről 2006. év IV. negyedévre bekövetkező 6,77 %-os növekedéssel. Az MNB 2007. novemberi inflációs jelentése 2007. évre 6 % körüli értéket prognosztizált. Nagy valószínűséggel a fővárosi lakásárak változása korrelál az infláció változásával.

2008. január 2., szerda

Szívpörkölt krumplipürével

A 2008. év általam készített étele, a cím szerinti lesz. A lencsefőzelék füstölt kötözött combbal (opcionálisan bécsi virslivel) már megvolt az Én Édes Pici Párom elővezetésében. A szívpörköltet ( értsd disznószív) Gergő fiam szereti. Már egy hónapja megrendelte tőlem, de úgy látszik most kerül erre sor. Az ilyen szerdai menü, mert ez az a nap amikor Gergőnk az edzése kapcsán megjelenik nálunk. Most különlegesen készül, ugyanis a pörkölt húst fűszerezett kefirben pácolom. Ez ugye pörköltnél nem szokás. Arról meg nem is szólva, hogy nem pörköltnek vágtam a szívhúst, hanem tokánynak. Lehet ezáltal félrevezető maga a név is. Talán inkább tokányról kellene szólnom.
Képriport.

2008. január 1., kedd

Stula 2008. évi üzenete

A comment: Nincs magasság mélység nélkül.

No comment:

langy esőben
tömör ködben
holt részegen
mély gödörben

szilveszternek
nehéz napján
négykézláb
az árokpartján

átölelem
a világot
Bodog Új Évet
Kívánok!

Sasadi Zártosztály 2008

Belecsaptunk a 2008-ba itt a zártosztályon is. 1999 nyarán az intenzíven nem hittem volna. És lám. Itt dánvárkodom. :) Igaz, ez a Sasadi Zártosztály, van hét hogy ki sem mozdulok a lakásból, ám ez is lét. A létezés egy formája. Az vessen rám követ, aki utánam csinálja. :) Rokonokat barátokat szépen megkommunikáltuk. Érzékeltettük fontosak nekünk. Nem szeretem az SMS üzeneteket, mert rossz a szemem és virsli az újam. És ha nincs a mobilban benne az SMS küldő neve, úgy nyomozhatok ki jópofizott az ilyenkor járatossá vált blődlikkel. Szép volt ez az év. Kaptam egy unokát, Ádit, kaptam végre egy közösséget a KIVOSZ-t, akikért tehetek is valamit és rátaláltam a blogomra is, mert már tele volt a hócipőm a feszes szakmai lapjaimmal, hogy csak komolykodni lehet. Az ifjú sólymok - fiaim - is jól húznak, ám ez ilyet mint zord atya, szinte elvárom tőlük, mint apám tőlem. A nagyapai vágy teljesült. A villamosmérnök urak, multiknál tolják angolul a galacsint. De másként hittem ifjú álmaimban. :( Persze az a normális, ha minden rendben van. Most így van rendjén. Eredmények, sikerek is jönnek. Régi barátaimmal is meghánytuk vetettük a dolgainkat. Lélekemelő volt. Itt az év végén rátekintettem cseppet az ingatlanszakmára is. Kik ólálkodnak itt a kertek alatt? Komoly változások vannak, ám erről majd a szakmai cikkben. Ahogy az optimista és pesszimista gyerek karácsonyi ajándékozás kapcsán, úgy én is kaptam pónikat is. Majd egy ménest. Igaz, egyenlőre csak a lócitrom van meg még belőle. Néhányan rájöttek, nem minden az, aminek látszik és ezt velem hozták összefüggésbe.
Képriport. és a Művészfotók no comment ( ha remeg a kéz ... )