2007. november 23., péntek

Családfa

Na, ma feltöltöttem a Családfánkat az Internetre, illetve belinkeltem a Családi dolgokhoz. Magyar nyelvű internetes szolgáltatást még nem találtam. Így angolul jelennek meg az ismert dolgok. Nagyon sok adat hiányzik még. Ám valahol ezt is el kell kezdeni. A link: http://www.myheritage.com/FP/home.php?s=2224492

2007. november 22., csütörtök

Pecsenye, életöröm

Pecsenye
A pecsenye életöröm. Már a sütése is. Mindenki - akinek fontosságtudata van, azaz ember - sütögeti a maga pecsenyéjét. Köztük én is. Ilyenformán és most ... máskor meg másként ...

2007. november 20., kedd

Lapcsánka (tócsni)

Lapcsánka, tócsni
Szilágyi Julcsa és Berg Lizi - nagyanyáim - nyomán. A lapcsánka, a tócsni a falun élő nagycsaládosok étele volt. Ugyanis csak liszt, olaj, só és bors kell hozzá, alaphangon. Igen laktató. Vannak akik tojással is dúsítják, illetve mások magába a masszába is ezt, meg azt kevernek. Vannak kik olajosabban, vannak akik kevés ollajjal szeretik. Én így szeretem, ahogy mutatom.

2007. november 19., hétfő

Marhalábszárpörkölt töklotyóval

Marhalábszárpörkölt...
A Képes Sütőkönyvem egyik kedvenc eleme.

Elbúcsúztatták Dr. Csordás Imrénét, született Szántó Máriát

Csori - Csordás László - cimborám édesanyja, aki egykor Perén, Aszalón, Szikszón tanítónősködött. 82 éves volt. Csori nagyon nehezen viseli, amit mélyen megértek hiszen én is elvesztettem 1995 évben édesanyámat. Azzal vigasztalom, hogy csak lecsukja a szemét és rákoncentrál. Lám ott van vele. Én is így szoktam. Mai napig nem fogom fel, hogy nincs jelen.
Csori nyugalmazott mérnökőrnagy és költő. Inkább utóbbi jellemvonásait emelném ki. Éjjel és telefonon szoktunk beszélni, mert igaza van Ruzsa Magdinak, amikor azt mondja, az embernek az a barátja, aki a hajnali telefonhívásokat is fogadja és ezért nem bántja a másikat. Én ugyan erre nem bíztatok mindenkit, ám tudom, van ilyen. Ha fáj a lélek.

Itt járt a főnök

A Nagyfőnök Ádi, meglátogatott minket, és felügyelt ránk miközben anyu és apu lebonyolítottak egy-egy győztes kosármeccset. Ők a bajnokpáros. :) Sportoltatja ez a gyerek a szülőket.
A fotón még egy utolsó pillantást vet a Főnök a nagyszülőkre szülei kiséretében, mielőtt haza távozna.

2007. november 18., vasárnap

A forradalmak csirái

Na ma végre, kitettem dalaim és dalszövegeim. Végre sikerült olyan formába hozni a dolgokat, hogy hozzáférhetővé tehettem a barátaim számára. A dalok 1971 és 2007 évek között születtek. Döntően saját szerzemények, ám van köztük néhány amerikai népdalra írt magyar szövegem is. Mindig is amatőr voltam, soha nem akartam zenész, költő avagy dalszövegíró lenni. Örömből avagy bánatból születtek e dalszövegek és dallamok és barátaimmal zenéltem még Debrecenben a főikolán. Később is kézhez vettem és veszem is a gitárt szűk baráti körben. És ha éppen úgy kívánkozik megszületik, megszülethet egy-egy dal is.