2008. december 3., szerda

Újra Babilon

Mossák a hírekkel az agyakat. Készítik fel az elméket a megszorításokra. Hogy nem lesz mindenkinek munkahelye ... hogy a munkanélküliség réme fenyeget. Már alig vannak páran akiknek az jut eszébe, hogy mindez nem kötelező, nem fátum.
Ki az, hogy munkanélküli? Akinek nem adnak munkát és nem is hagyják hogy önmagáról és családjáról gondoskodjon? Ördögi fortély igazgat itt, maga Mammon a pénz Istene. Bizony az autonómia, a családi gazdasági autonómia az hiányzik, amikor a család megtermeli - megtermelheti - magának a megélhetéshez szükséges javakat. A Kossuth rádióban azt firtatják, vajon a lassan húsz éve vállalkozásokat alapítókat miért nem akartják követni a gyermekeik?
Pedig ebben az országban - Ázsia apácska és Európa anyácska esetenként gyilkos szorításai ellenére sem - nem lenne szabad éhezni, nem lenne szabad fázni, nem lenne szabad a megélhetés miatt rettegni. Egyszerűen a természeti adottságok miatt. Családi gazdasági autonómia! Az kéne. Nem ez a rosszul működő falanxtert! Úgy vélem valamit már megint kavarnak a toronyépítők, hiába omlanak le a tornyok.
Barátaim! Zsíros kenyerünk, meleg dunnánk mindig lesz. Ne együk hát magunkat!
Dalban Müller-Sziámi P. - Tolcsvay L. : Babiloni csönd

2008. december 2., kedd

Vörösboros birkapörkölt sóban vízben főtt krumplival

Vége a kempingezésnek. Végre főzhetek magamnak. Ki is főztem már egy marhapörköltet - jobb híján - lapockából, ám ez csak csuklógyakorlat volt. Mert a vörösboros birkapörkölt - combból - az igen, ez volt az igazi. Közben a Kossuthon kedvenc előadóim egyikét, Cseh Tamást interjúvolták napi három doboz cigi dolgában majd a birkapörkölthöz Agócs Gergely zenekutató szolgáltatta a szavárd magyarok szállásterületéről a balkároktól - akik rokonnak tartanak minket - hozott népzenei gyűjtést. Szóval nem tűnt el a magyarság rokonsága, csak nem kerülhet be a médiába, így a köztudatba. Bizony, az rendeli a zenét, aki fizet.
Képetűd