2008. november 4., kedd

Variációk egy témára

A metakommunikáció ugyanolyan fontos, mint a verbális. Hogy mennyire így van álljon itt egy variáció egy témára. Sem a fotót, sem a festménnyé torzítást nem én csináltam. És tetszik. Na ná, mert mint nagyapa jelenek meg a Főnökkel. Mindjárt három foto-festményen is.
Képetűd

2008. november 3., hétfő

Halottak Napja a szépapa sírjánál

Hagyományosan Balatonboglárra (is) mentünk Halottak Napján. Ugyanis Márti és Máté Nyíregyházán is lerótták kegyeletüket az ősök előtt. A mostani halottak napja különlegessége az volt, hogy a Főnök megjelent szépapja sírja előtt. Szülő, nagyszülő, dédszülő, ükszülő, szépszülő ( és ó szüló is ismert a magyarban). Hat nemzedék! Én egyetlen szépszülőm sírjához nem jutottam el. Talán már nincsenek is meg. Lám Ádi Balatonbogláron még fellelte Berg János sírját.
"Fiam, én nem értek valamit. Itt lent a Zanzibárban minden este bál van. Mi ebben az örömük? Mi Vámoson már három hónappal előtte készültünk a bálra, ki milyn ruhában lesz, kit kér fel ... hogy lesz, s mint lesz ...? Hogy ebbe mi az öröm? " / Berg János dédapám, 1972 Balatonboglár/
Áditól nézve a hazáért harcoltak és - ha olasz, majd orosz fogságból is de - visszatértek
I. Világháború Berg János szépapa, Kun Bertalan ükapa
II. Világháború Tilk János és Kun Bertalan ükapák.
Kun Bertalan huszárnak két háború is jutott.
Képriport
Dalban
Skorpió Dédapám
Kárpátia Doberdó
Összeállítás A Magyar Huszár