2008. április 16., szerda

Ez az

Lélektől lélekig. A szem a lélek tükre. És amit én a Főnök szemében látok, az a bizalom. Igen. Ha rinocérosságom kinézne magából, pont így nézne. Ám nem én - bocs mi - nézek ki itt is a lyukon? Így néz a jóember.
És dalban így hangzik, hogy Bródy: Mit tehetnék érted
Úgy van Jani! Mindig csak háttal a falnak!
A pillanatot felismerte Nagyfiam és én szaporítom. Ahogy mink szoktuk.

2008. április 14., hétfő

Magyar rapszódia helyett, magyar média hisztéria

Lám? Újra fennen szárnyalnak, demonstrálnak „antifasisztáink” - legalábbis a tömegkommunikációban - egy jegyiroda előtt védik a hont. Államelnökkel, miniszterelnökkel az élen. Ebből aztán megtudhatta a világ a „fasiszta veszélyt” Magyarországon. Még jó hogy be nem hívták a NATO-t. Schrődert, azért csak behívták., hogy elmondja … a mit is?

Antifasisztáink fennen kiállnak… a mi mellett? Ki ellen? Pedig nemrég volt egy nagy árnyékra vetődés, amikor azt a szegény roma Józsikát (100 kiló) egy média - rasszista, - fasiszta, - antiszemita Mortimer keresztüldöfte …hoppá aztán kiderült hogy ő meg egy másik roma. És hogy Józsika bicskázni készült? Csak hát a bicskára kardot rántott Mortimer – mert éppen volt nála - a másik szintén roma. És győzött a jobb. Micsoda beégés! Antifasiszta-demokrata-globalizátor jogvédőink rasszizmust hiszterizálnak. És nem tanulnak. Nem tanulnak. Nem tanulnak. Semmi bocsika? Hogy elqurtuk, hát bocsika? Újra és újra, hülyének néznek és legyaláznak. Lefasisztázzák a magyarságot.

Ez bizony ellenségkép festés. Ha nem akarsz bekerülni a transzporta, te olvasd a listát elv médiásítása. Ez bizony nem a magyar kártya. Azt a románok és a szlovákok, szerbek – magyarokat fogva tartók és verők – húzzák meg. Ez bizony most a „zsidro” kártya. Ugyanazzal a céllal persze. Náci illetve fasiszta veszélyt hiszterizálnak. Ezt a port szórják újra és újra arcátlanul a médiába, a hírekbe. Mondhatnák, pedig egyszerűen: passzív terrorista. Mert ugye a terrorista az, aki valakivel (a multinacionális cégekkel és a nemzetközi karvajtőkével), avagy valamivel (a kizsákmányolással, az elnyomással) nem ért egyet és urambocsá esetleg ellenáll. Nem is értem miért nem passzív terroristáznak le már minket. Habsburgék vígan lerebeliseztek, miután a nyakunkra ültek. Mit itt szenyázni? Rákosi pajtáselvtárs is 10 millió fasisztát látott e tájon, aztán el is kolbászolt gazdáihoz …

Újabb közröhej nem? Színtiszta Abszurdisztán. Azok, akiknek kezében a hatalom, az erőszakszervek irányítása képtelenek lennének kezelni a „futballhuligánokat”? Kénytelenek egy jegyiroda előtt kitárt fehéringben védtelen mellüket mutatva - harcos antifasisztaként - belenyilatkozva a médiába, úgy kiállni? Úgy tűnik már vannak magyar Oszama Bin Ladenek is? Akik itt „rejtezkednek” 400-500 fős elégedetlen fiatal élén vonulnak – engedélyezett - tüntetési helyszínről másik helyszínre amit a tévé is közvetíthet? Persze nem találni a „főkolomposokat” ahogy Oszama Bin Ladent se. Szegény államelnöknek, miniszterelnöknek kell fehér ingben, mellen széttépve kiállni … Ja és ez a fránya Kaya Ibrahim se került elő, pedig a 168 óra szorgalmasan forszírozta. Őrület.

Vagy lehet éppen „ők” szerveztetik ezeket a provokációkat? Hogy eszünkbe ne jusson elszámoltatni őket?
Márpedig egyszer el kell számolni mindenkinek azzal, amit megtett és azzal is, amit megtenni elmulasztott. Ja meg az üvegzsebbel, a nemzeti vagyonnal és adóssággal is. Isten és ember előtt, egyaránt.

Egy kis dalos emlékeztető Szabadszombat Ez a haza nem eladó

2008. április 13., vasárnap

Czifi Hejcéről

Van Isten. A tévéképernyőre felkerülhetnek jó emberek is. A "jó ember" fogalmát Debrecenben ismertem meg. Ott éreztem meg legalább is ennek a szóösszetételnek a mély tartalmát. Debrecen három fontos és egy egész éltre való kapcsolatot adott nekem. Magát, az én Pici Páromat, valamint két igaz barátot. Szöllösi Tibut és Czifit, azaz Czifrák Andrást. (Velük - a fiúkkal - alapítottuk a Pátria együttest 1973-ban.)
Czifrák András barátunkról a Duna TV Arcélek műsorában most megjelent egy kis portréfilm, aminek örülünk. Bandi jelenlegi státusa a "Mi újság?" c. független kistérségi folyóirat főszerkesztő tulajdonosa, mindenese. A lap idén múlt 10 éves. Saját bevallása szerint, ő nem újságíró, hanem "újságot író", az írott magyar szó művelője. Webvándorok, kik erre jártok - e kisfilmen és dalain keresztül - ismerjetek meg egy jóembert.

Portréfilm DUNA TV Arcélek rovat 2008.04.12-i műsora.

Czifrák András dalai

A szomszéd kertje mindig zöldebb

Szinte kézzel foghatóan, jól láthatóan itt a tavasz. Lelkünkbe öröm költözik. Ma a Főnök újabb látogatást tett itt Sasadon és a Zártosztályra is benézett. Bemutatni a szájharmonikázási tudományát, ami a szívjuk-fújjuk kezdő szinten áll. És lám. Apja mutatni akarja neki a furulyázást, erre ők kiveszi az atyai kézből a hagszert. Ahogy kell a szájába veszi és fújja. Honnan tudja ezt ez a csepp gyermek? Most volt a kezében először furulya. Mondhatnánk ilyen nincs, és mégis van.

Képriport