2009. február 6., péntek

Élet = magyar kenyér

" ... a mindennapi kenyerünket, add meg nékünk ma, és bocsásd meg a mi vétkeinket ..."

Érezz erőt!

Ez a "válság" sem a tiéd. Ez a harc sem lesz a végső. Nem mi vagyunk válságban, hanem azok, akik eddig - ötszáz éve - tíz tojásunkból - vagy erőszakkal, vagy csalafintasággal - ötöt elszedtek. A Törökök, a Habsburgok, a Szovjetek és most Globalizátorok. A gonosz birodalmak. Hol vannak a Törökök? Hol vannak a Habsburgok? Hol vannak a Szovjetek? Hol lesznek a Globalizátorok?

Mi - magyarok - ezer éve uraljuk és betöltjük a Kárpát-medencét, és ami ment eddig ezer évig, menni fog az újabb ezer évre. Bajban ismerszik meg, az igaz barát és a vér szava, Isten szava.


T. Kun László Géza: Suttogás az Ungra
Te folyvást változó,
Ám mederbe
szorított,
Már egy
évszázada
mocskot sodorsz
felém. Tízezer
éve ismerlek,
jól tudom,
oka nem te vagy
és van remény.
Soha nem lestem, miért, honnan eredsz. Nem irigyeltem nászod Latorcával.
Bodrogba ömlésért nem is perellek, Tiszámba hagylak Ondavával.
Váradnál letarolt sziget nyalogat, hát locsogd csak álomba minden Rondítód.
Ám soha ne feledd,
Partjaink lakói,
Rád is lökhetnek
Minden undorítót.
Suttogás a vízen
Messzire hallik.
Uszadékkal szemben
Ősi Ige sziszeg.
Általad üzenem
partjaidon sínylő
Testvéremnek:
A megtisztulás
Napja jön. Hiszed?
Sámándob ritmusa
dübörög véremben.
Százezer Kardot
Kovácsolt az Éj.
Kerecsen sólymom
fenn szárnyal
az égen. Közeleg már
a nap. Ne félj!
Csillagok hullnak,
A Tejút is dübörög.
Csillagösvényen erre
tart a Sereg. Mammont
lóvá téve a magyarok
Istene, Itil Győztes
Népével közeleg.
Ahol az Ég a Rónával
Összeér, ott egyesülnek
Égi, Földi Hadak.
Győztesek és vesztesek
Egyaránt békével
Irányra tartanak.
Villan a Kard és
Újabb Ezer évre,
Helyet szab is Irányt
Mutat. A Kard
Négyszer suhint:
Észak és Dél,
Majd Napkelet
És Napnyugat.
Zavaros Ungom,
A te irányod medred,
Ím hát hűségedért
Neked is jár vigasz.
Vedd bátorságunk
Okádd ki szennyed!
Hátadra te se
végy
Uszadékokat.


Ajánlott dokumentumok:

Ádi és Papikája


Obama

Érdemes elolvasni a beiktatási beszédet.

Gergő, Ádi, Eszter


Model és roksztár


Anya és fia

2009. február 5., csütörtök

Mesterlapcsánka

Szilágyi Julianna nagyanyám - ki 14 évig volt szobatársam Berzencén, Almamalléken és Somogyhárságyon - gyakran elkészítetta a lapcsánkát, ami szabolcsi olcsó étel. A krumplit lereszeljük ( egy kilónyit ), kinyomjuk a levét, majd sózzuk, borsozzuk és liszttel keverjük. Ízlés szerint. Tehetünk bele egy tojást is, ám anélkül is finom. A masszát jól egybedolgozzuk, majd serpenyőben olajon kisütjük. Én most eltértem a hagyományoktól, mert nem normál serpenyőben hanem mesterserpenyőben készítettem el, egyszerre. Normál serpenyőben ebből a masszából mintegy hat lepcsánkát lehet kisütni. Itt most egybe készült, mintha egy nagy pizza lenne. Én natúr szeretem, ám jó hozzá ízesítésnek a fokhagymás tejföl, a tejföllel kevert brinza, de a márványsajt is passzol hozzá. Ez alkalommal márványsajttal ízesítettem a falatokat. Egy üveg Becks sör volt a tanú, illetve az én édes Pici Párom.

Tiblábja

Nicky görög menüje

Tamás barátunk rendelezésünkre bocsájtotta a Nicky görög menüjéről készített képsorokat. Álljon előttünk mint gasztronómiai igényesség.
Beszámoló
És a hozzá illő zene.

2009. február 2., hétfő

Zéró tolerancia, avagy ki tud többet Abszurdisztánról ...

Zéró tolerancia: 1919-ből való ez az alkohol-ellenes poszter. A felirat: Ajkak, amelyek likőrt érintenek, nem érinthetik a mienket. (Most őszintén! A tiltakozókat végignézve Te leszoktál volna? Kattints a képre.)
És lám! Az új csodafegyver Abszurdisztánban, a zéró tolerancia. A "véleményformálók" azaz az etnikai tulajdonban lévő média ( továbbiakban etnikai média) azt harsogja, hogy a készenléti rendőrség 100 tagja átmenetlileg leköltözik Miskolcra, járőrözni, mert ott ugyan van "etnikai feszültség", ám az "etnikumot" nem lehet nyilvántartani, mert az Aloktmányellenes.
Abszurdisztánban nyilván tarthatják ugyan az egyházak a híveiket, a nemzetiségek magukat, ám arra, hogy az "etnikumot" bárki is nyilvántarthassa? Azt bizony Abszurdisztán Alkotmánya tiltja. Mert ez a tabusítás!
Minden normális ország kimutatásaiban megjelölik a népességszámlálás alapján, hogy az adott országban milyen nemzetösszetevő népességek élnek. Nézze meg bárki a Wikipédiát itt az Interneten. És Abszurdisztánban?
Ki tud többet Abszurdisztánról?
Abszurdisztán lakossága: 10 millió. (Határokon túl él még mintegy 5-6 millió abszurd) Ebből abszurd, 85 %. Nemzetiségek: 5 % A nem nyilvántartható etnikum: 10 %. Ebből roma 70 % és szemita 30%. Eredet és fajta vizsgálat csak autók, borok esetében kötelező, más esetekben szigorúan tilos. Legyen az élelmiszer (az EU) avagy etnikum. Nemzeti kisebbségek
Abszurdisztánban élnek - mintegy ezer éves honfoglalásuk óta - az abszurdok, a - későbbiek során betelepült - nemzetiségek és az etnikum. Az abszurdok ugyan államalkotó nép, ám ez az etnikai kommunikációban nem látszik. (Abszurdia médiukommunikációja a soára nézve lassan azonos a Jeruzsálemi siratófalal. Az abszurd népírtások 1200-sa évek, 1600-1700-sa évek mikor ötmillió abszurdból eltünz 3,5 millió mintha soaha meg se történt volna.)
Az abszurd nép a kommunikációban egyenesen nem is létezik. Nyilván ezért abszurd. Például az etnikai médiakommunikáció szerint olyan ember, avagy akár nép, hogy magyar, olyan nincs is. Van viszont Győzike show. És van-e abszurd CELEB? Az bizony nincs.
Igaz, az etnikai médiakommunikációnak az is alapeleme, hogy olyan nép sincs hogy zsidó - szemben hatezer évvel és Izrael álammal - mert az csak vallás. (Méghozzá világ. Egy sorban az egymilliárdos alapvallásokkal, mint keresztény, mohamedán, buddhista. Ezen alapvallásoknak külön-külön is mintegy egy milliárd híve van, ám a zsidó világvallás - helyesebben hálózat - a maga maximum 15 millió hívével bizony féken tartja ezek befolyását legalább is Abszurdisztánban.) Olyan pedig hogy cigány meg végképp nincs Abszurdisztánban, mert aki a cigányokra gondolna, annak az etnikai médiakommunikáció "újmagyarján" romát kell mondania.
Abszurdisztánban például nem is tévedhet senki cigányútra, mert az alkotmányellenes. A cigányút mint puszta szó egyenesen gyűlöletbeszéd része, mert alkalmas lehet az emberek egy csoportjának a megkülönböztetésére. Mert ugye, nem csak cigány jár görbe úton? Az etnikai média kommunikációban az egyes nemzetiségek, sőt újabban már az emberi nemek (hím, nő, buzi) megkülönböztetése egyenesen rasszizmus, ami a legnagyobb bűnnek számít az antiszemitizmus mellett.
Abszurdisztán politikai berendezkedése és történelme:
A politikai berendezkedés szubsztanciája: Zéró tolerancia az abszurdokkal szemben, ami egyben történeti hagyomány is, elegendő csak az abszurdok utóbbi 500 éves történelmére tekinteni. (Amit tiltanak, tabusítanak az többnyire igen kívánatos lehet" elv mentén.)
A Habsburg Birodalom idején: az abszurdok számára kétségbe vonhatatlan, tiltott volt Habsburg Uralkodó istentől származó hatalmának, uralmának megkérdőjelezése. Bármiféle kétség istenkáromlást, felségárulást jelentett és szigorúan büntették. Egy út létezett. Főbe lövés, karóba húzás volt a rebellis abszurdok sorsa. Ennek gondos őre, a katolikus egyház volt. Ennek ellenérez az abszurdok minden reggel felkeltek, és olyan is volt mikor fegyverrel.
A Szovjet Birodalom idején: tiltott volt a Nagy Testvér - a népakaratból származó, mert a népek akarták így - a baráti Szovjetúnió hatalmának, barátságának megkérdőjelezése. Ekkor is csak egy út létezett. Mindennek gondos őre a kezdetekkor az ÁVH (Vezetése 100 %-ban szemita volt) kommunista párt (melynek vezetése xyz %-ban szemita volt). A kommunista pártnyuszika mögött pedig mint védőmedve ott állt, a Vörös Hadseregből kifejlődött Varsói Szövetség több millió katonája.
A Globális Birodalom idején: - napjainkban - az abszudoknak tilos, zsidózni, cigányozni. (A fogalmak persze nem definiáltak. Gumifogalmak. Elég csak kimondani, avagy leírni azt hogy cigány, vagy zsidó és bármiféle nem pozitív összefüggést találni, és az összefüggéslánc vége óhatatlanul a rasszizmusba, avagy antiszemitizmusba torkollik és bárki ott állhat fasiszta tömeggyilkosként. Nyilvántartást az etnikumról róluk nem vezethetnek a abszurdok. Ahogy a nemzeti vagyonról sem. Például hova tűnt, kik a vagyonok tulajdonosai? Egyáltalán. Kik a tulajdonosok?
Erre a szoclib pártok és az etnikai média gondosan ügyel. Az abszurdisztáni etnikai médianyuszika mögött pedig ott áll mint Tulajdonos a Globális Pénzhatalom, akinek keze ügyében pedig ott az USA fegyveres ereje, több millió katonával. És a szoclib pártkatonák mint marionett figurák állnak egy abszurd színpadon ezer szállal kötve a Globális Pénzhatalomhoz. Az abszurdok egyik életvezetési tanácsadója felismerése szerint piacgazdaságban a pénz a fegyver, mások azt is hozzá tették hogy a szó - azaz a média - veszélyes fegyver.
Az abszurd morál
Abszurdisztánban ma két főbűn a közismert. Egyik a rassziszmus, a másik az antiszemitizmus.
És a hét főbűn?
1. A kevélység.
2. A fösvénység.
3. A bujaság.
4. Az irigység.
5. A torkosság.
6. A harag.
7. A jóra való restség.
Ugyan kérem. Siku- miku a két fő bűn mellett. Tízparancsolatról aztán már szó se essék. Itt szart se ér a morális nevelés. Itt morális válság is van kérem. Így tehát, aki nem szeretne úgy járni, mint a miskolci rendőrparancsnok, hogy meglebegtessék az egzisztenciáját - akit egyszer leváltanak majd véletlenül visszahelyeznek - azok véssék az agyukba: cigányút=romaút, cigánykerék=romakerék, cigánykúrva=romakurva ... és így tovább.
Értékválság Abszurdisztánban
Mert itt minden kapható! Rádió sztárriporternek például - manapság - a legalkalmasabb a bátor és párjával a melegfelvunuláson kézenfogva sétáló homokos szemita. Az Új Ember ( New Man) a sikerember Abszurdisztánban a melegszemita.
Új abszurdikum, a lovári nyelvű Biblia
Újabb hírek szerint megszületett Abszurdisztánban, elkészült a lovári nyelvű Biblia fordítás is. Csak a lovári nyelven beszélők - a romaság 10 %-a - sem tudják igazán olvasni, érteni, mert mitegy 2500 hindi szót és kifejezést kellett felhasználni a lovári 500 mellé a bibliai szövegek lefordíthatósága érdekében. Hindi útra tévedt ez a Biblia forítás. Nagyot szívhatnak tehát az egyetemeken, főiskolákon azok a könnyebb utat választó imposztorok, akik másik idegennyelvként a lovárit választják, ha a lovári nyelvű Bibliát tananyagnak teszik, mert akkor jobb már, ha eleve hindi nyelvet veszik fel.
Cigánybűnözés nincs Abszurdisztánban!
Mert azt ugye tiltja az Alkotmány - hanem megélhetési bűnözés van. Etnikai feszültség ugyan van Illetékes - egyben fregoli - Elvtárs szerint. Abszurdisztánban Győzikék és a roma énekesek a CELEB-ek. Sorra mentik őket a kerekedelmi tévékben.
Akiket szeretni kell!
Abszurdisztánban a másságot kifejezetten szeretni kell. Németeket, románokat, összes szomszédot és bármelyik az abszurdokkal együtt élő népcsoportot lehet nem szeretni, sőt akár utálni is, ám az etnikumot, azt nem elég tolerálni. Szeretni kell! Ezt az etnikum honorálja és demonstrálja is - tojásdobálással színesített - karneválokkal, felvonulásokkal. Zászlómosással. Turulszobor bontás követeléssel. Mindeddig - és ki tudja még meddig - megtehették, így aztán meg is tették. Hiszen aki más, az érinthetetlen.
Abszurd javak
Minden más néppel ellentétben az abszurdoknak az idegenek csak a javukat (avagy a javaikat?) akarják. :) Erre ismert és örökösen citált dokumentum, a Szent István Intelmei... (Aminek persze annyi köze lehetett Vajk tollához, amennyire Makó vezér volt Jeruzsálemtől.) Mert ez itt Abszurdisztán.
Hallgassunk is csak az alábbiakban egy abszurd népdalt, mert nyelvében él, dalaiban pedig szól a nép. Majd aztán egyszercsak az abszurd nép, mint a Nap, megint felkel, az elnyomás, a kizsákmányolás, a vérszívás ellen. Vajon mikor jön el a Napja? Abszurd szokások szerint a szabadságot hozó "felszabadítók" ellen, a "felszabadítást" követő 10-20 éven belül mindeddig - már ezer éve - az abszurdok mindig fegyvert ragadtak. Mert féltették a javaikat. Vajon ez az GPS - fordulj jobbra, fordulj balra - újratervezés - leghosszab ideje regnáló - miniszterelnök honnan vette a bátorságot a bankok kritikájára? Megsúgott most neki valamit a Nagykán? Struss Kahn IMF? Hogy mondja csak bátran, mert úgy se veszik komolyan, ám jó ha az abszurdok úgy látják ... még mielőtt megint felkelnek?

Ádi Főnök második születésnapja

2009. február 1., vasárnap

Villon vers

Éghajlatváltozás és erőforrás-válság?

2007 őszén néhány felelősségteljes kutató úgy döntött, hogy még több erőfeszítést tesz azért, hogy tájékoztassa az embereket az előttünk tornyosuló erőforrás- és környezeti válságról.
A képen Hetesi Zsolt asztrofizikus, tanár ( ELTE TTK Csillagászati tanszék) ki hangot ad és írásban is elénk teszi a nem túl rózsás kilátásainkat.
MTV Záróra 2009.01.29
Tanulmány ( A felélt jövő ...)

Kapcsolódó hír: Vlagyimir Putyin elnök davosi beszéde "kötelező darab" azok számára, akik ismerik a világ bajainak gyökerét. Putyin ezekből jó párat ki is mondott. Felhívta a figyelmet, hogy az egyetemesülő világnak vesztesei is vannak, továbbá az eddigi nyertesek, akik állva maradtak a válság közben, el is bukhatnak. A tőkefelhalomzás és haszonkergetés felülmúlta a jólét növelését, és a munka által termelt javak növekedését is. A megoldás mindazonáltal nem az elszigetelődés, hanem az állam védően beavatkozó szerepe.T úl kell továbbá lépni mindazokon az üzleteken, kölcsönökön és hiteleken, melyek "rosszak", azaz a virtuális pénz világához köthetőek. Amíg ez nem történik meg, a válság csak rosszabbodni fog. Putyin tehát kimondta, amit mindenki tudott, mégse ismert be: elég a hazugsásból, világunk nem létező pénzre épülő ügyleteken nyugszik, ennek vet véget a válság. "Véleményünk szerint a jövő gazdaságának valódi javak gazdaságává kell válni." /Forrás: http://astro.elte.hu/~hetesizs/FFEK.html /