2010. szeptember 25., szombat

Új barátok érkeztek a társulatba

Egy pingvinke és egy fehér farkaska. Úgy tűnik ezek már fideszesek, mert narancssárga fejfedőik vannak. Még csak munkaneveken illethetem őket, Narancsos Pingvinke és Narancsos Farkaska. A társulat ezzel: Csálé Teve, Micimackó, Barna Maci, Másik Maci, Panda, Pejkó lovacska, Mikulás Kistehén, Jeges Maci, Kici Vakonya ( Kisvakond), Pingvin, Fehérfarkas. Remélem nem maradt kis senki. Mert a társulat rendezője Ádi a segédrendező meg a Papi.

Kiállítás

Posted by Picasa

A jobb szélső Ádié. :) "Ez az enyém" jelezte. 

Imádlak kis szamurájom

Adósrabszolgaság

Nevezzük magyarul meg a dolgokat. Nevezzük bátran a romákat cigányoknak, mert úgy ismerték meg és nevezték el eleink őket. Ne hogy már átirassák velünk még az anyanyelvünket is!
Nevezzük nevén a dolgokat, tehát ne devizahitelesekről beszéljünk, hanem adósrabszolgákról. Mert azok! És szabadítsuk fel az adósrabszolgáinkat, akiket fogságba ejtettek a birodalmiak, a bankok!
Megy a végbéltermék kenése a médiában, hogy így a bankok, úgy a törvények. Az viszont a búbánatos lámalingvában sem látszik, hogy a munkanélküliségből és az ebből fakadó megbetegedésekből, hogyan lesz hitelfizetés, na és mi akadályozhatná meg azt, hogy az adósrabszolgák menete a kénköves hajléktalanság irányába meneteljen?
Bizony. Az adósrabszolgák becsületfosztott csontbrigádja erőltetett menetben halad a kilátástalanságba, ahogy a Musza Dag negyven napjában az örményeket terelték a török hatóságok a pusztába. Ahogy a magyar zsidóságot is bavagonírozták! Na ez a hétköznapi fasizmus!
Megy a végbéltermék kenése az agymosoda médiában, hogy hogy is jönnek ezek ahhoz, hogy az államban, az állam segítségében reménykednek? Hogy is jönnek ahhoz, hogy a becsületes adófizetők által a közösbe tolt javakra kacsintgassanak és aztán ugye ebbéli feltételezett széndékukban ne fizessék majd a hiteleiket? Hogy képzeli azt bárki, hogy valaki nem fizet? Nem fizet meg?!

Nos álljunk meg egy szóra.
A piac az vásártér. Míg világ a világ, a piacot a hatalom biztosította és felügyelte egyben. Bizony-bizony, az adó ellenében, mert az adó az védelmi pénz is egyben, míg világ a világ. Mert miért maffia is a maffia? Azért mert a védelmi pénzeket nem legálisan, hivatalosan szedi be.
Mondjuk ki, nevezzük nevén azt a jelenséget, hogy a magyar állam ( beleértve a törvényhozást és az erőszak szervezeteit) és a nemzetközi bankok egyaránt maffiózó jegyeket mutatnak fel.
Papíron kicsinálják azt, hogy te például felveszel 5 millió hitelt, fizetsz is, ám az egyszer csak már 7 milliós hitellé válik? Hát mi a hervadt kányapénisz ez? Ez bizony hamiskártyásság, sipizmus.
A média mossa a magyar állam illetve a törvényhozás mocskos kezeit és üvegzsebeit. Mert ugye ki a kókadt equuslingva vette fel a nagy pénzeket a népe – választói és adófizetői – kasszájából védelmi pénz gyanánt? Miért kapják a képviselők, a bírák a kiemelt fizetéseket? 
Majd lássuk csak kik harácsoltak - az állami vagyok "kivásárlásával majd visszalizingelésével - vagyonokat az általuk hozott sipista törvények alapján? Bizony-bizony az elmúlt húsz év politikai osztálya. Nehogy már azzal jöjjenek most ebből a politikai osztályból a munkaszolgálatos antikatona lisbsik, hogy a Kádárjános meg elvtársai vitték haza a javakat még a cuclizmusban! Nehogy azzal jöjjenek már a  szavazófülke forradalmárok, hogy azok vették fel a devizahiteleket, akik nem jól kalkuláltak, tehát nem számoltak azzal hogy elvesztik a munkahelyeiket és egészségüket ám a házukat oda kell adják! Igen. Nem számoltak azzal hogy kifosztják őket. Elveszik vagyonukat, piacaikat, munkahelyeiket, jogaikat és egészségüket!
Egy parancsnok, nem csak azért felel, amit megtett, hanem azért is, amit elmulasztott megtenni!
Az adósrabszolgaság kialakulásáért a magyar törvényhozás a felelős. 
A mai és a közelmúlt ( húsz év) elvtársurai, és az úrelvtársak egyaránt. Elmúlasztották meghozni azokat a törvényeket, amelyek meggátolták volna azt, hogy az adósrabszolgaság kialakulhasson, és az adósrabszolgák ide jussanak, ahova. 
Ne jöjjön senki a munkaszolgálatos-antikatona-USA bérencek, avagy a szavazófülke forradalmat imitáló narancsköztársaság alattvalói közül, hogy az ilyen nem előre látható! Hogy nem kellett volna, avagy lehetett volna meghozni azokat a törvényeket, amelyek egyszerűen nem teszik lehetővé a hamiskártyásságon alapuló vagyonból - a megélhetés anyagi alapjaiból - való kiforgatást!
Jobb helyeken – például Kína – az ilyen törvényhozókat és apparátust a falhoz állítják! Nem hírdetik a korrupció elleni harcot, hanem a korrupt vezetőket egyszerűen kivégzik! Ugye?
Mert igenis a védelmi pénzért, az adóért teljesíteni is kell! És mindazok teljes joggal és okkal apellálnak, akiket - sipista kisbetűs trükkökkel -  kikaptak sorainkból és most a mi asszisztériánkkal viszik őket az otthontalanság, a munkanélküliség mezőire. . Addig persze míg csak tízezrekről volt szó, mindenki jól megmagyarázta, kente a fekáliát rájuk, hogy na ezek a lúzerek, a nímandok a … akik még az apró betüket sem tudják elolvasni … ám most már mikor százezreket és milliókat érint a dolog …
Hát mi a vérvörös kutyapénisznek választjuk, tartjuk el képviselőinket, a törvényhozást? Hol a becsület? Elszámolást 20 évre az újratermelhető nemzeti vagyonnal! Elszámolást a törvényességgel? Elszámolást a törvényekkel! Elszámolást a húsz év hazai kamataival, kik állapították meg és miért? Igazságot, becsületet és védelmet a népnek!

Napi Gazdaság

Múlt - Jövő 8:20
Napi Gazdaság

Kossuth Lajos

Posted by Picasa


Kossuth Lajossal személyesen nem találkoztam. :) Hírből viszont hallottam róla, már 1957 környékén, amikor is a berzencei kastélyban laktam szüleimmel. Na nem mint a kastély tulajdonosa. Emlékezetem szerint bentlakók csak mi, na meg a bolondok voltak. Az ő területüket egy rács választotta le, ami mögött nagyon furcsákat láttam. Például egy - gyermek szemmel -  nagy darab hölgy mutogatta nekem a melleit meg a szoknyáját emelgette. Biztos közönségre meg egyebekre vágyott. Nem tudtam mire vélni három évesen.
Egy szobánk volt - a kastély nem elékezem hányadik emeletén - a folyosóról nyílt. (Istenem. Itt feleztem meg apámmal az ő színes ceruza készletét, egy barokk íróasztal nagy alsó fiókja segítségéve. Résre húztam, abba helyeztem a színes ceruzát és igyekeztem, hogy a felénél törjön. Igazságos legyen az osztás. Apámnak is maradjon, a magáéból. Apám furcsán nézett rám, mikor boldogan vittem neki az ő részét.) Több szoba is volt nyilván, és amikor én a szomszéd szoba iránt mutattam érdeklődést - hogy hát benéznék oda is, mi is van ott - anyám így szólt: Oda ne menj, mert elvisz a Kossuth Lajos. Utána még hallottam, hogy ennek a Lajosnak elfogyott a regimentje. Anyám gyakran emlegette is, kisfiam, katona, artista, politikus soha ne légy, mindegyik az életével játszik. És különös. Mindegyik hivatás iránt erős hajlandóságot éreztem. 

名誉

Köszönjük a figyelmet

2010. szeptember 24., péntek

Kállítás

Posted by Picasa

Perzsa

Posted by Picasa

Sokáig Iránt a nyugatiak Perzsiaként emlegették. Az elnevezés a perzsa tengerparti tartomány ókori görög elnevezéséből ered, amit a modern perzsa nyelvben Fársznak, közép-perzsául Pársznak hívnak, óperzsául pedig a Pārsā névvel illetik. A kifejezés annyit tesz, mint kb. "szégyen fölött". A Pársz hellenizált változata a Perszisz, a latin változat pedig a Persia. Ez utóbbi néven emlegették az országot a későbbi európai népek is. Fársz volt az ókori Perzsa Birodalom magja. Magát az országot 1935. március 21-éig hívták Perzsiának a nyugatiak, amikor Reza Pahlavi sah hivatalosan fölkérte a világ nemzeteit, hogy ezentúl országát nevezzék Iránnak. Ezt az elnevezést használták a területet az Akhaimenidák uralma alatt egyesítő árja törzsek.

Továbbiak ...

Fehér ló fia

Posted by Picasa


Egyszer volt, hol nem volt, még az Operenciás-tengeren is túl volt, volt a világon egy fehér ló. Ez a fehér ló egyszer megellett, lett neki egy fia, azt hét esztendeig szoptatta, akkor azt mondta neki: 

– Látod, fiam, azt a nagy fát? 
– Látom. 
– Eredj fel annak a legtetejébe, húzd le a kérgét. 
A fiú felmászott, megpróbálta, amit a fehér ló mondott, de nem tudta megtenni. Akkor az anyja megint szoptatta hét esztendeig, megint felküldte egy még magasabb fára, hogy húzza le a kérgét. A fiú le is húzta. 
Erre azt mondta neki a fehér ló: 
– No, fiam, már látom, elég erős vagy. Hát csak eredj el a világra, én meg megdöglöm. 
Azzal megdöglött. A fiú elindult világra.

Pihenj!

Posted by Picasa

Mi ez, mi?

Sorakozó!

Posted by Picasa

2010. szeptember 22., szerda

Ősz

Posted by Picasa

Ha bármilyen okból nem a FIDESZ-re szavaznál, szavazhatsz így is!



" ... több vas kéne a tűz, ha lobog, ha már védtelen nép aki tartja."

Budapest Marathon

Demszky, avagy hogy csinálták? A politikusokhoz - illetve festett képükhöz - többnyire érzelmi viszony fűzi az embereket. Nyakunkon az önkormányzati választások és már előre borítékolható, hogy lelép a színről egy legenda: Demszky Gábor, aki 20 éven át ült a főváros szekere bakján. Hogy csinálta, hogy csinálták?
Bizonyára erre a kérdésre a válasz hatalmas tanulságokat hordoz. Készül is - az interjú alapján - a válasz mintegy 500 oldalban.

Demszky önéletrajz

A Wikipédia Demszkyről

Kommentár: Én személy szerint nem bírom. No nem azért, amit írtak róla, hanem azért, mert 1996-ban amikor elkészítettem társaimmal Budapest első lakóingatlanérték-térképét ( akkor még Budapest lakóingatlapiaci kínálati ár demonstrátornak neveztük) világelsőként, majd felajánlottam a két demonstrátor  egyikét Budapest Fővárosnak ( személy szerint neki a főpolgármesternek) még csak válaszra sem méltatott. Akkor úgy döntöttem, hogy ez a pali egy "lámalingva, egy equuspénisz" és semi közöm hozzá. Ilyen egyszerű kérem ez. és valóban, azóta semmi közöm ehhez a palihoz. Arról nem is szólva hogy húsz éve imádkozom pártja - a munkaszolgálatosok, antikatonák bűzfészke - eltűnéséhez a politikából. Ezzel együtt tényleg érdekel, hogy azok az emberek, akik engem itt Budapesten körülvesznek, hogyan és miért juttatták újra és újra a bakra. Mert ha valaki megtéveszthető hülye, akkor bizonyára nem ő, mert ő a megtévesztő. 

Apavirág

Posted by Picasa

Egy babonám szerint addig élek, amíg e virág (növény) és annak leszármazottjai. E virágot Kato Siucsinak kereszteltem. Így ez az apavirág folyamatos gondozást és folyamatos szaporítást igényel. Hát így talán már jobban érthető a babona. :) Talán át is keresztelhetném, T. Kun László Gézára? 

Napfény a szobában

Posted by Picasa

Kelet

Posted by Picasa

2010. szeptember 20., hétfő

Roma élőlánc Budapest XI. kerületében avagy a cigány einstand

A cigányok megszervezték Budapestet?
A válasz igen. A lomtalanítás alkalmával. A hétvégén lomtalanítás volt nálunk a Rahó utcában. Az utca elejétől kezdve belátható térközökben területvédő ügyelők ültek és mozogtak. De nem csak itt, hanem információim szerint a lomtalanításra kijelölt területen minden utcában. Sőt még a zsákutcákban is. Egy valódi roma ÉLŐLÁNC.
A lakosság által kitett tárgyakat számba vették és kvázi tulajdonukká nyilvánították, ugyanis, ha és amennyiben valaki más közelített - akár csak érdeklődés szintjén, hogy mi az mit kitettek a lomtalanítás alkalmával a lakók -  az ügyelők máris kiabáltak, hogy ne nyúljanak hozzá, mert az magántulajdon. (Magántulajdon!!! No és ők voltak többen.)
Majd megjelentek a kisteherautók. És megindult a begyűjtés. No nem a kirakott holmik, hanem a "válogatás". A többi széttúrva - ahogy a kutyák a kukát - várja a hivatalos - az önkormányzat által szervezett - szállítást.
A jelenség figyelmet érdemel, ugyanis ez a jelenség szervezett hálózatot sejtet, eligazítással, irányítással.
Szervezetről, szervezetekről lehet tehát szó, amelyek láthatóan képesek illegálisan területet foglalni és az adott területen az akaratukat érvényesíteni. Cigány einstand. Jogilag vajon minek minősül ez?
Megállapíthatjuk, hogy a lomtalanítás alkalmával az utca a romáké, magyarul a cigányoké volt.  Roma Élőlánc - Helyiek 1:0.
Mi jön még? 

Olvassátok!