2010. október 27., szerda

Lapcsánka torta

Posted by Picasa
Egy kedves Internetes ismerősömtől hallottam, a cseh bamborák (bamburák) ételről, mely - ahogy az interneten lecsekkoltam - lényegében a szlovák tócsni. Áradozott az hogy sajátos pörköltfeltéttel ( kicsire vágott hús) mennyei. Na mondok akkor ezt kipróbáljuk, de lapcsánkával. ( Mert a lapcsánka is ugyanaz lényegében, mint a tócsni, bamburák, csak egy palacsinta sütőben egy lapcsénka készül. Tehát nagyobb méret. Másrészt ahogy én csinálom nem tocsog az olajban. A tésztájába teszek olajat és teflonserpenyőben sütöm.) Majd ugyan miért ne csavarnánk meg cseppet, hogy egy kis serpenyős padlizsánnal is megbolondítjuk. Pontosabban megrétegeljük. És lám. A Rakott lapcsánka torta.  
Öt lapcsánkát készítünk. Az elsőt hagyománytiszteletből azonnal megesszük. Ahogy gyerek korunkban. Még úgy forrón. Magában.
Majd egy lapcsánka, egy réteg padlizsánkrém, megint egy lapcsánka pörköltréteg, megint egy lapcsánka padlizsánréteg, megint egy lapcsánka pörköltréteg. Tálalásnál újraforrósítás sütőben vagy mikróban a tetején reszelt sajt. Ha az összetevőket jól csináltuk, nem lehet elrontani. Szemtelenül finom.

Nincsenek megjegyzések: