2010. október 27., szerda

Ecce homohungaricus: Ilkei visszaemlékezése a taxisblokádról

Van az úgy, hogy a - szociálisan érzékeny - ember keresi a maga igazát és a másét találja. Ahogy olvasom a 20 évvel ezelőttről szóló visszaemlékezéseket, egyre nagyobb a zavar a fejemben. Különösen Ilkei Csaba írásai kapcsán. Itt van mindjárt Dr. Kiszely István munkássága. Én - folyamatosan - megvettem a Kiszely szerkesztette Föld Népei sorozatot. A magyarság őstörténetével kapcsolatos könyveit. Mindezek alapján az a benyomásom alakult ki a teljesítménye alapján, hogy "nemzeti kincs" ez az ember,  az általam ismert - a nagy nyilvánosság előtti - munkássága alapján. Erre megjelenik Ilkei a Kiszely besúgó múltjáról szóló írásával. Vajon meddig megy, mehet ez a szarkeverés? Szinte minden ember életében van itt a Kárpát-medencében szürke, avagy sötét folt. Vagy azért mert a szovjet diktatúrát "szolgálta", vagy azért mert a jelenlegi pénzdiktatúrát "szolgálja". Tény, széllel szemben pisálni nem lehet, ahogy azt eleink ránk hagyományozták. Ilyen alapon mindenki gennyláda, mert nem áll fegyveresen ellen az idegen hódítóknak?
Nagyon utálom már ezt az "ügynök múlt" besározósdit. Hatalmas hibának látom a dossziék titkosításának gyakorlatát. Egyszer talán végre szembe kellene nézni a múltunkkal és az ocsúnak el kéne válni a búzától. Az igazságot kéne szolgáltatnunk már egymásnak, nem a gyalázatot. 
Azzal a filozófiával titkosítottak, hogy nem akarják, hogy az emberek egymásnak essenek? No ez a tétel nem áll. A volt NDK-ban - ahol szigorúbb volt a szovjet póráz - nem így tettek, mégsem lett polgárháború. Így a mai napig stigmatizálni lehet hazánkban az embereket a médiában, a "nem zörög a haraszt" aljas trükkel.   Mire jó a mostani "mocskolódás". Ha valaki törvénytelenségre, bűncselekményre bukkan, hát tegyen bejelentést, feljelentést. Mire jó az ilyen Ilkei írás ?: Szőcs Géza magyar kultúráért felelős államtitkár németségére hivatkozva kérte az NSZK-ban németesítését Hazafiatlan lenne a kettős állampolgárság? Ilkeinek erre az írására csípőből a következő rigmust teszem a margójára: Apám német anyám magyar, gebedjen meg akit zavar! 
Megnézegettem Ilkei írásait a kuruc.info lapon és az a benyomásom támadt a teljesítményre, hogy ez egy "galacsinhajtás". Szerzőnk valamilyen okból - valami által motiváltan - közismert emberek múltjára tapad és onnan gyűjt galacsinokat. Hangsúlyozom, ez első benyomás. Mert egyébiránt, amit a taxis blokád kapcsán felfest a múltból az nagyon elgondolkodtató:

"Vesztegzár a Fehér Házban: az MDF-frakció két napja a taxisblokád idején - a rendszerváltás titkai eredeti fényképekkel (Ilkei Csaba írása)
Az 1990. október 25-28. közötti három és fél napos úgynevezett taxisblokádnak - helyesebben: a rendszerváltásban csalódottak népi elégedetlenségének - két utolsó döntő napján: 27- és 28-án, szombaton és vasárnap folyamatosan üléseztek az MDF parlamenti képviselőcsoportjának azon tagjai, akik a közlekedési nehézségek ellenére feljutottak a fővárosba. A 165 képviselőből 110-en. Az országot átmenetileg megbénító drámai napokban valóságos főhadiszállássá alakult át a "Fehér Ház", az Országgyűlési Képviselők Irodaháza. Az MDF nagy létszámú képviselőcsoportjának befogadására egyetlen tanácskozó terem volt alkalmas: az első emeleti, amelyben korábban Kádár János elnökletével az MSZMP egykori Központi Bizottsága tartotta üléseit. A rossz emlékek miatt azonban megváltoztatták az elnökség helyét, és megfordították a széksorok irányát." 


Megjegyzés: Az igazságosztó és "elnyomott" Ilkei kitüntetései:
Díjak, kitüntetések:
A Minisztertanács „Kiváló Munkáért” kitüntetése (1982) 
A Munkaérdemrend bronz fokozata (1965)
Az MTV „Kiváló Dolgozó”-ja (1976)
Az MTV  Elnökségének  tíz nívódija (1969-1990)
A Magyar Rádió elnökének nívódíja (1978) 
CivilParlament Civil Diplomája (1998) 

De ugye nem volt stigmatizált, mármint  III/III. ügynök, párttitkár és munkásőr az úgynevezett rendszerváltás  (gengszterváltás, metamorfózis) idején kialakított aljas és mocskos terminológia szerint. 

Nincsenek megjegyzések: