Kategória:
Egytálételek
Hozzávalók:
20 dkg. füstölt húsos szalonna,
30 dkg. tarhonya,
60 dkg. marhalábsazár ( vagy marhafaető),
4 db, zöldpaprika, 3 szem paradicson,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
2 gerezd fokhagyma,
fűszerpaprika,
őrölt fekete bors,
1 db csipős csöves paprika,
25 dkg. burgonya,1 dl. vörös bor,
1 dk
Elkészítés:
A füstölt szalonnát felaprózzuk, zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A zsíron a tarhonyát szalmasárgára piritjuk, majd azt is kiszedjük. A zsironm megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, fehéredésig piritjuk. Ekkor beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is. Izesitjük a fűszerekkel, zúzott fokhagymával és előbb lassú, majd erős tűzön kevergetve pároljuk.
Tanácsok:
Közben a piritott tarhonyát készre főzzük a kockára vágott burgonyával együtt. Ha kész a lecsós pörköltet a tarhonyával összekeverjük, felöntjük borral és készre rottyantva tálaljuk. Friss saláta illik hozzá, külön tányérkán felszeletelt erős paprikával.
Elkészítési idő: 130 perc
Forrás
Igen. Palimadár vagyok, akit palira vettek és madárnak néztek. Devizaadós. Uram, add meg a nyugalmat, hogy beletörődhessek a megváltoztathatatlanba! Uram add meg az erőt, hogy megváltoztathassam, ami szükséges és elégséges! Egyben Uram add meg a bölcsességet, hogy az iménti két dolog között különbséget tehessek. Mert nékünk Szentatyám nagy erőt ád, hogy nem tudjuk pontosan mit is akarunk, ezáltal a szándékok bizonytalanságából a cselekvés bámulatos szabadsága fakad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
A tarhonyával nagyon vigyázni kell, mert ha finom lesz, akkor hajlamos arra az ember, hogy sokat egyen belőle.
Szerintem pedig az sem jó, ha nem finom, mert akkor nem fogy el, és akkor mit lehet vele csinálni?
Szerintem is finomra kell csinálni, legfeljebb egyszer sok tarhonyát eszik az ember.
Megjegyzés küldése