2010. július 29., csütörtök

Márti Nagyi Névnap

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hozzávalók:
20 dkg. füstölt húsos szalonna,
- Helyette: Három kanál mangalica zsír
30 dkg. tarhonya,
- ok
60 dkg. marhalábsazár ( vagy marhafaető),
helyette 10 db csirke alsócomb
4 db, zöldpaprika,
Helyette: 6 darab miszlikbe vágva
3 szem paradicson,
Helyette: Öt darab hámozva
1 nagy fej vöröshagyma,
Helyette három
só,
-Folyamatosan
2 gerezd fokhagyma,
- 5 gerezd
fűszerpaprika,
- Ádi három fakanálkája
őrölt fekete bors
- Ádi egy kisfakanálkája,
1 db csipős csöves paprika,
- kimaradt
25 dkg. burgonya,
- benne vót
1 dl. vörös bor,
- helyette 1 dl fehér
1 dk
- no ez lett a kömény, Ádi kétfakanálkájával

Elkészítés:
Ádival jól elkészítettük. Anya és Márti nagyi kóstolt. Csak a Lacipapi nem evett, mert ő betelt a szertartással és az élménnyel.