2009. március 18., szerda

Internetes Anonimusz: A gazdasági válság okai és következményei közérthetően

Bella, akinek Óbudán van kocsmája, fejébe veszi, hogy megnöveli a forgalmát. Ettől kezdve hitelre is ad innivalót a törzsvendégeinek,a főleg szociális segélyből élő iszákosoknak. Egyszerűen felírja a söralátétekre, hogy ki mennyit ivott.
Ennek gyorsan híre megy a környéken és ugyanabból a társadalmi rétegböl egyre többen tódulnak a kocsmájába. Amikor Bella látja, hogy a vendégeket egy csöppet sem izgatja, hogy egyszer majd fizetniük is kell, apránként megemeli az árakat, így jelentősen megnöveli a forgalmát.
A környékbeli bank dinamikus, fiatal alkalmazottja felfigyel Bella sikerére, és korlátlan hitelt kínál fel neki. A fedezet miatt nem aggódik, mert úgy véli, hogy az iszákosok tartozása bőven fedezi majd a hitelt.
A Heti Vedelgazdaság (HVG) című lap "Az év üzleti vállalkozója" címmel tünteti ki Bellát, Gyurcsány miniszterelnök pedig fogadja, és nyilvánosan átöleli.
A befektetésekre szakosodott, kiválóan képzett bankárok a söralátétek alapján PIA, ALKO és FRÁNYA fantázianévvel ellátott kötvényeket bocsátanak ki. Ezeket PAFF befektetési alapként forgalmazzák, amelyért egy üzbegisztáni online biztosítótársaság e-mailben vállalt kezességet.
Ezt követően (annak fejében, hogy életük végéig ingyen ihatnak sört Mandy kocsmájában), az értékpapíroknak több minősítő ügynökség is a kiváló AAA minősítést adja.
Bár senki sem tudja,hogy mit jelent a PAFF befektetési alap rövidítése, és főként azt nem,hogy valójában mi áll a kötvények mögött,mivel azonban a tőzsdén folyamatosan növekszik az értékük, a hozamuk pedig rendkívül magas,a befektetők kedvence lesz.
Bella szállítói, akik szintén a PAFF-kötvényekbe fektettek be, rendkívül hosszú fizetési határidőt szabtak.
A bankok vezérigazgatói és belső tanácsadói milliós nagyságrendben kapnak prémiumot.
Egy nap, jóllehet az értékpapírok értéke még mindig emelkedik, egy idősebb könyvvizsgáló, akit mellesleg a negatív beállítottsága miatt már elbocsátottak a munkahelyéről, úgy gondolja, hogy itt az ideje kifizettetni a legrégibb söralátéten lévő adósságot Bella vendégével.
Meglepő módon sem a legrégebbi, sem az időrendben öt követő, szintén szociális segélyből élő törzsvendégek nem tudják kifizetni az adósságukat, amely közben az éves bevételük sokszorosára duzzadt. Hiába kutatják fel az adósokat, hiába küldözgetnek nekik fizetési felszólítást, azok nem törlesztenek, így Bella csődbe megy.
A PIA és az ALKO nevű kötvény 98,8%-ot veszít az értékéből. A FRÁNYA nevű kötvény, amely jobban tartja magát, megáll az eredeti értékének a 3,62%-nál.
A bor és a pálinkaszállítók tönkremennek. A sörkereskedés csak azért nem megy csődbe, mert egy nagy állami támogatásnak köszönhetően felvásárolja egy külföldi befektető.
A bankot az adófizetők pénzéből megmenti az állam. A bank vezetősége pedig idén szolidaritásból lemond a prémiumának 15%-ról.
Az iszákosok viszont azon keseregnek, hogy Bella kocsmáját tönkretették a bankok, és sörtüntetést szerveznek a Bankszövetség elé.

2009. március 17., kedd

Otthonról és hazáról

Az otthon is pokollá válhat, ha az elvárások teljesíthetetlenek. A haza is idegenné válhat, ha nem becsülik az embert. A hűtlennek is lehet igazsága. Aki elmegy azért teszi, mert nem lát más választási lehetőséget! A hűség csak addig erény, míg tartható és a hűtlenség csak addig bűn míg nem indokolható. És amiben közösek, mindkettőhöz elszántság kell.

A csend hangjai

"Kinek szép lelkében az ének, az hallja csak mások énekét is szépnek." /Babits Mihály/

2009. március 16., hétfő

Olaszliszka szindróma

A sajtóban elhíresült olaszliszkai lincselésről már kötetnyi publikáció jelent meg. A téma felszínentartásáról a magyar jogszolgáltatás (mert igazságról szó ne essen! ) bénasága és tehetetlensége gondoskodik. Hiteles információk alapján leszögezhetjük, hogy Olaszliszkán egy családi hisztéria következménye volt az átutazó tanár meglincselése. Nem cigány-magyar ügyről, hanem egy szerencsételen önbíráskodásról volt csupán szó.
Történt ugyanis - évekkel a hisztérikus eset előtt - hogy ugyanabból a családból egy kislányt valóban halálosan elgázolt egy személy, aki ittasan vezetett. Akit aztán "kimosott" a jogszolgáltatás. Ez az igazságtalanság ült le a meg nem nevezett csalág tagjainak lelkében és amikor a megismétlődni vélték az esetet önbíráskodásra ragadtatták magukat, de nem az EU jogelvei, hanem az ősi szemet-szemért, fogat-fogért indulatok mentén. Egy cigány nagycsalád amint azt a hírekből is tudjuk elérheti az 50 - 100 főt is akár. Ennyi. Ebből gerjesztett a média országos "ügyet", ezt lovagolta meg a politika is, kétes politikai tőke kovácsolására. Ezeket az ügyeket lovagolják meg az úgynevezett "jogvédők", akiket feltehetően az USA finanszíroz a társadalmi feszültségek gerjesztése céljából. Vajon a lakájmédia oknyomozói miért nem tárták fel a valós motiviókat, amelyek mélyén az "igazságszolgáltatás" mélységes elégtelensége illetve a társadalmi összefonódások, a korrupció húzódnak meg? Nyilván azért, mert a "véleményformálók" azt nem keresték. Ezekre a hisztériakeltésekre kiváló példát szolgáltatot a "Mortimer kardszúrás ügy" és a "Pécsi molotov koktélos ügy" is. Egy álhírre harcosan felsorakoznak az "antifasiszták" - ezzel mintegy lefasiztázva és provokálva a csendes többséget - majd miután kiderült, hogy kamu volt az egész, mélységes csend honol a lakájmédiában az "ügyekről".
A kérdés annyi, mindez kiknek áll érdekében? Mert az bizonyos, hogy tudatos hisztériakeltés folyik a médiában, melynek végcélja a cigánykártyának a magyar politikai életbe történő betolása, a "divida et impera".

Cigánykártya

A közép-európai politikai porondon - a gyarmatosítás révén - Magyarországon - küszöbön áll, a cigánykártya bedobása. Azon túl hogy a hazai roma népesség nagy valószínűséggel elérte a népesség 10 %-át és dinamikusan gyarapszik, a választási renszer jellegzetessége - a polarizálódás - is sietteti a folyamatot. A társadalom két térfélre osztásából fakad ugyanis a mérleg nyelve lehetősége. A mérleg nyelve szerepét ugyanis a kisgazdák, a szadeszesek és a emdéefesek is láthatóan elveszítették. Reális fennáll tehát annak lehetősége, hogy ha és amennyiben a roma népesség politikailag megszervezehető - és ugyan miért ne lenne megszervezhető a mélyszegénységben élő alulképzett népesség - úgy a polarizált politikai porondon a mérleg nyelvét láthatja el. Kiváló lehetőség tehát azoknak az EU-n kívüli hatalmaknak, amelyek az EU destabilizálására törekednek. Jól látszik mindez a Magyar Gárda lakájmédia kommunikációja, melynek során a gárdával riogatják a romákat, többek között arra, hogy politikailag is megszerveződjenek. Az USA destabilizációs behatolásának az EU-ba kiváló példája, a TASZ. Ki finanszírozza vajon ezt a médiában oly gyakran megnyilvánuló ezáltal "véleményformáló" csoportot? Kik ezek a fogadatlan prókátorok, akik "a cigányság érdekében és nevében " verik a kolompot a médiában? Ki Simon Éva a TASZ-tól? És kik a többiek? Madarat tolláról, embert barátjáról! Kik a támogatóik?