2008. június 19., csütörtök

Gyertya az esőn

Ezt a bejegyzést a barátaim lelkéért teszem. Na meg a magaméért. :) Vannak emberek, akik nem olyanok, mint a többi és ez egyáltalán nem is baj. Sőt! Ilyenek a barátaim. Szóljon nekik Somló Tamás: Gyertya az esőn című dala. Szóljon a dal azoknak is, akik lehettek volna, ám mégsem úgy lett, mert aki látta félreértett ... és szóljon a lányoknak is, akik szerettek és én hűtlenül szerettem vissza őket. Lelkem nagy hajójában mindüknek ott a kis kápolnája. Hiánytalanul. Fehér ember nem felejt, se jót, se rosszat. Legfeljebb megbocsájt. Először magának és ha sikerül jöhet más is.
Dalban Somló Tamás: Gyertya az esőn

Hé Öreg!

Good Old (Jó Öreg) mondja az angol. Meg hogy Grow Old! (Nőjj nagyra!) És mit mond a mi eszehagyott magyar társadalmunk itt ezen a tájon? Abszurdiában, ahol mint anno Spanyolországban kaka(s)viadalt rendeznek minden nap? Amikor összecsap a Vörös Kaka(s) szájában szekfűvel a Narancssárga Kaka(ss)al szájában naranccsal? Mi az üzenete az ilyennek ugye: Na mit akartok Vén Szaros Hugyos Jóskák? Szemét fasiszták, aljas kommunisták? Rakják a cimkéket, a stigmákat homlokról homlokra.
No azért nem mindenki. Össze is állítottam egy jó kis dalcsokrot olyan szerzőktől, akik nem az utóbbiat mondják. Legalább is, nem ez az eszmei üzenete ezeknek a daloknak. Ráadásul ezek magyarul vannak és érthetők. Már ha meghallgatják és megértik is őket. Dalban:

Czifrák Öreg Hobó
Favágók Öreg Cowboy
Favágók Haver
Czifrák Dúdolom

Sördal

"Van úgy hogy butít hogy öl, van hogy segít egy sör ... én nem mondom hogy kell, én nem mondom hogy nem, lehet hogy minden tőle lesz szép, lehet hogy minden tőle lesz sötét. Én nem tiltakozom én nem reklámozom, az állam nem én vagyok ... " zengi Czifrák Bandi barátom a Kantrijó bandájával. Ilyen meleg időben is figyelemre méltó életviteli tanácsok bújnak meg a Sördalban.
Dalban Kantrijó: Sördal

2008. június 17., kedd

Helyérték számítás elméleti alapjai

Van aki azért tanul, hogy papírja legyen, azaz jogosulttá válhasson egy-egy tevékenység gyakorlására. Van aki azért tanul, hogy tudjon. A kettő egyébiránt egybe is eshet.

A helyérték számítás elméleti alapjait az Ingatlanpiaci Statisztikai Analízis Jegyzet biztosítja, melynek bemutató anyaga letölthető innen.


- Ingatlanpiaci Statisztikai Analízis Bemutató 1. rész

- Ingatlanpiaci Statisztikai Analízis Bemutató 2. rész

- Ingatlanpiaci Statisztikai Analízis Bemutató 3. rész

- Ingatlanpiaci Statisztikai Analízis Példatár


A Helyérték számítás elsajátítására intenzív kicsoportos távoktatást szervezek. Hetente egy-egy öt fős csoportot tudok indítani. A tanfolyamon való részvétel minimális alapfeltételei:

- Ingatlanközvetítő és értékelő alapképesítés (avagy műszaki, közgadasági, illetve jogi diploma)

- Internet kapcsolat (megfelelő sávszélességgel)

- Skype kommunikációs rendszer megléte, amely letölthető a http://www.skype.hu/ címről

- Ingatlanadattár 1997 - 2006 KSH-ImmoPress CD jogtiszta példánya

- Intenzív tanfolyam díjának befizetése (30 eFt + ÁFA)

- Vizsga díjának befizetése ( 10 eFt + ÁFA) illetve a Vizsga Helyérték Tanúsítvány elkészítése.


A tanfolyami díj befizetését követően a tanfolyam időszakára a http://www.ingatlan-online.com/ portálomről elérhető Ingatlan-Online illetve Ingatlan-Map adatbanki szolgáltatásokhoz való hozzáférése biztosított.

Jelentkezni a tilk@t-online.hu címen lehet.


2008. június 15., vasárnap

Nincs királyi út

Írja Sain Márton a Matematika Történet c. művében. Mert más ugye a hatalom és más a tudás. A hatalmat újra és újra ki kell vívni, ám a tudást, a tudományt gyarapítani lehet. Míg a hatalom mindig időhöz és térhez kötött, addig a tudás, a tudomány örök. Persze mindkettő újratermelődik. Van egy tudás, egy tudomány a kezemben. Úgy neveztetik helyérték. "A kiskakas gyémánt félkrajcárja." Ez a gyémánt félkrajcár szaporítható a tanítványok által. Aki tehát meg szeretné tanulni a helyértékszámítást, azt szívesen látom. Nem lehet megtanítani erre a tudományra mindenkit. Mihez is hasonlítsam? Talán a huszárvágásra. Amikor valamire rátekintve nem kell imádkozni, nem kell hinni, hanem lehet tudni. Hogy hasad ... Életviteli tanácsadóm - aki sínre került - nyomán: "Én egész népemet fogom és nem középiskolás fokon, tanítani."
Példatár (ha ilyet akarsz csinálni tudni)
Zene T. Szöllősi - L.G.Tilk: A tékozló fiú dala

Csoportos születésnap

Bizony az élet produkál dolgokat. Amíg kicsik voltak a srácok és itthon voltak, lehetett mindenkinek saját születésnapja. Arra kellett csak vigyázni, hogy a nagyobb szülinapján is kapjon ajándékot a kicsi. És mi van most? Csoportos szülinap. Nem 11.-én, nem is 12.-én, nem is 17.-én, hanem 15-én. Pedig a három nap átlaga, 13,33 és kerekítéssel 13-ra jönne ki. Persze ha hozzáteszünk kettőt, úgy már kijön a 15. :)
Attól persze lehet valami még jó, hogy ha csoportos, idegen szóval kollektív. Esküvőknél is előfordul és állítólag bizonyos személyek - sőt népek - az ilyet még a szexben sem vetették meg. Aki meg pornófilmet is megnéz és nem lépteti pirulva a tévécsatornát, látja is hogy mi minden lehet a világban. No a képetűdömben ilyenre - utóbbira - senki ne számítson. Boldog családi pillanatainkat digitalizáltam, vagy hogy is monnyam. :)
Képetűd
Dalban Halász Judit Boldog születésnapot

A ló nem áll fejen

A fenti cím szerinti következtetésre a Főnök jutott ma, mikor elétártam a sakkfigurák sorát. Még jó hogy van Ádikánk, első unokám. Legalább van minek örülni ebben a búval-bélelt és egyre csak - nem előnyére - változó világban. Ma ugyanis megismerkedtünk a sakkfigurákkal.
Egyébként jól sikerül a KIVOSZ közgyűlése melyre kézimunkáztam az előző bejegyzésemben, bár voltak benne kaotikus és drámai jelenetek is. Most azon fáradozom, hogy Csíkszeredára sikerüljön összehozni egy komoly Konferenciát, vagy ha bármilyen ok miatt nem állna össze, legalább egy kirándulást, amelyre vonattal megyünk. Tíz óra oda, tíz vissza. Nem semmi. :) 1979-ben "vezettem" úgynevezett Barátság vonatot Budapest-Kiev-Leningrád-Moszkva útvonalon még a KISZ égisze alatt. Megvan a hosszú vonatozásnak is a maga varázsa. A részvevők jól el tudnak beszélgetni, lehet ismerkedni vidámkodni. Tibu barátommal is csak olyankor tudunk egy jóízűt beszélgetni, ha be vagyunk zárva egy autóba pár órára. Szóval sok mindenre jó egy nagy utazás.
Zene Presser Gábor: Nagy utazás