2010. január 9., szombat

Csacsiságok: Érdekes törvények


Libanonban a férfiak törvényesen létesíthetnek nemi kapcsolatot állatokkal, de csak nőstényekkel. Hím állattal folytatott szexuális kapcsolatért halálbüntetés jár.
(Hát így érthető...)

Bahreinben egy orvos törvényesen vizsgálhatja egy nő nemi szerveit, de tilos közvetlenül rájuk néznie a vizsgálat során. Csak tükörből nézheti őket.
(Jó kis vizsgálat lehet....)

A mohamedánok nem láthatják egy holttest nemi szervét. Ez a temetkezési alkalmazottakra is vonatkozik. Az elhunyt nemi szervét téglával vagy fadarabbal kell eltakarni.
(Téglával...!!!???)

Az önkielégítést Indonéziában lefejezéssel büntetik.
(Még jó hogy Európában élünk..:))

Guam szigetén vannak olyan emberek, akiknek a főfoglalkozásuk az, hogy az országot járva nőket fosztanak meg a szüzességüktől, akik fizetnek nekik azért, hogy először élhetnek nemi életet. Guam törvényei szerint szüzeknek tilos házasságot kötniük.
(Most mondd meg: létezik ennél jobb foglalkozás a világon?)

Hong Kongban egy megcsalt feleség törvényesen megölheti a házasságtörő férjet, de a saját kezével kell tennie. Fordított esetben a férj bármilyen módon végezhet a hűtlen asszonnyal.
(Nem megy ki a fejemből ez a Guam.)

A liverpooli törvények megengedik a trópusi halakat áruló nőknek, hogy
topless dolgozzanak.
(Vajon pályázni kell erre a guami állásra?)

A kolumbiai Caliban egy asszonynak csak akkor szabad házaséletet élnie a férjével, ha az első alkalommal az anyja is jelen van, hogy tanúsítsa az aktust.
(El tudod képzelni, amint az anyós néz közben...?)
(Még mindig Guamon jár az eszem... Hogyan küldhetném el az önéletrajzomat?)

A bolíviai Santa Cruzban törvény tiltja, hogy egy férfinak egyszerre legyen szexuális kapcsolata egy nővel és annak a lányával.
(Hm..., és ráadásul ezért a guami állásért még fizetnek is.)

Marylandben csak szeszes italokat árusító üzletekben elhelyezett automatákból lehet óvszerhez jutni.
(Vajon milyen messze van innen Guam...?)


Angolul: http://www.davesdaily.com/funpages/bizarre-sex-laws.htm

Kommentár: Hát ezekhez képest a hazai Vagyonadó Törvény nem is annyira izé ... nem? 


Guami malacságok: ( Prűdebbeknek: Faluhelyen ez mindennapos. )





2010. január 7., csütörtök

Irányár-kalkulátor Budapest, tesztüzem

Az APEH Ingatlanadó-kalkulátor még a fasorban sincs, ám a civil kontrollja máris megérkezett?

Közreadjuk az APEH Ingatlanadó-kalkulátora civil szakmai kontrolljaként - egyenlőre teszt üzemmódban - Irányár-kalkulátorunkat Budapestre. Az Irányár-kalkulátor egy más - statisztikai - nézőpontból mutat rá a lakóingatlan piacra egyben az APEH Ingatlanadó-kalkulátora hibáira a budapesti négyzetméterárak vonatkozásában. Ellenőrizze a lakóingatlana piaci árát kalkulátorunkkal, az eladók kínálati árainak tükrében! Ha úgy látja adóköteles és kockázatos az adóbevallása, forduljon szakemberhez.

Kattanj rá!

2010. január 5., kedd

Szöllőfi



































A fenti írás szerzője: Adonyi Sztancs János


Kommentár: Bizony a média nem mentes a torzításoktól sem. Ez a jó kis írás egy igaz, jó emberről szól. Nem mese ez gyermek. A "csúsztatás" csupán annyi, hogy Szöllőfi János, valójában Szöllősi János az én Szőllősi Tibu barátom édesapja, akit én már nem ismerhettem. Tibu barátságára viszont - mintegy 38 éve - nem csak az édesapja igaz magyar embersége miatt vagyok büszke.  Bár az is igaz, alma nem esik messze a fájától. :)

Jut eszembe Reisz Tóni "Falusi idill" című versikéje a múlt század hetvenes éveiből, amikor mi Tibuval és Bandival Pátria Együttesként hintettük az igét - a főiskolai egyetemi klubokban - és ő képezte a "Szünetet":
Jobbra van a templom.
Balra van a pártház.
Középen a kocsma,
Hol hívő s párttag kártyáz.


Szentencia: Ki kell mondani a jót, az igazat, és azt is, hogy az ideológiai megosztottságot kívülről importálják elnyomó hatalmak mindig ránk magyarokra. Mert a lényeg: Nagy dolgokban egység, egyebekben különbség, ám mindenek felett a szeretet.

APEH blama


A hozzá nem értés bátorsága?

Az Index híre: Január 1-jén hatályba lépett a vagyonadótörvény, az először 2009. november közepére ígért vagyonadó-kalkulátor sehol sincs az APEH honlapján. A negyedik határidőt sem tudta tartani az adóhivatal, és újabbat már nem is tűznek ki. Nem tudunk válaszolni a kérdéseire – ezzel a tömör mondattal hívta vissza lapunkat az APEH, ahol azt tudakoltuk, a sokadszori határidő-kitolás ellenére miért nem látható továbbra sem honlapjukon a vagyonadó-kalkulátor. De arra a kérdésünkre sem kaptunk választ, hogy mi az oka az újabb csúszásnak, és végre valahára mikor lesz kész a vagyonadó-számológép. ( Teljes cikk itt ) 
Kommentár: Fehér ember nem felejt. Már a Luxusadónál alkalmazott értékmeghatározás is ordító szakmai hibáktól hemzsegett, amit a Főváros követett el, ám azt még - az Alkotmánybíróság idevonatkozó döntése híján - letolták a luxuadóval érintettek torkán. Utólag visszagondolva: Az volt a marha aki fizetett? Mi az ilyennek az üzenete?Adócsalók előre fuss?

Életbe lépett viszont azóta az Alkotmánybírósági döntése, miszerint az APEH által megállapított lakóingatlanérték független bíróság előtt megtámadható. (Mondjuk ez is egy jó kis helyzet, mert végülis ezzel egy-egy lakóingatlan leghivatalosabb forgalmi értéke az, amit a bíróság megfellebbezhetetlenül megállapít. Na persze csak vita esetén, amennyiben a valamilyen ok miatt valaki által megállapított értéket az érintett felek nem fogadják el.) No ezt az akadályt próbálta kicselezni a Pénzügyi kormányzat és az APEH oly módon hogy egy kormányrendelet mintegy kötelességévé tette az APEH-nak hogy "segítse" az adózó állampolgárt a lakóingatlana forgalmi értékének megadásával. ( Vulgáris paraszti  képpel: Nem szarunk a kútba, Csak a kávájára, onnan meg belesöpörjük.) Ismerjük el, ez egy hatalmas hungaricum. Minden jogi garancia és felelősség vállalás nélkül ad "tanácsot". És ezt a mainstream média még hivatalos forgalmi értéknek titulálja? Ezt a kontármunkát?
A piaci ingatlanszakmai szervezetek egy része politizált - amit talán nem nekik kellett volna - és tiltakozott, más része szakmai segítséget kínált az APEH-nak a lakóingatlanok forgalmi értékének statisztikai úton történő belövésére, azaz hogy viszonylagos biztonsággal a tényleges piaci viszonyoknak megfelelően behatárolható legyen - a törvény szerinti - adózásra kötelezett ingatlanok köre. (Erre nézve lapunk hamarosan bemutatja az Irányár-kalkulátort) Ezt tette például a Képesített Ingatlanvagyon-értékelők Országos Szövetsége. ( Lásd: www.kivosz.hu Lavél az APEH Elnökének ) Lapunk információi szerint ezt a szakmai támogatást az APEH elnöke megköszönte, ám kifejezetten nem kívántak élni vele, egyben ki is kifejtette, hogy ők rendelkeznek a legtöbb ingatlanértékbecslővel és a legnagyobb adatbázisokkal. kis hazánkban . (Pesti viccből kiragadottan szólva "ők a legszebbek, legerősebbek, legokosabbak.")
Az  APEH Ingatlanadó-kalkulátora kiválósága annak működésével ki is fog derülni. Ha továbbra sem működik, akkor nem. (Lehet belegabajodtak a szakmai problémákba, mint majom a házicérnába? ) Ám ezt kérem - ezt a kormányrendelet előírta "segítségnyújtást" - ne azonosítsuk az APEH-al és főleg ne a hivatalos ingatlan értékeléssel. Hiszen ezt az APEH sosem állította - ő csak egy kormányrendeletnek engedelmeskedik és törvényesen jár el - hogy ő a lakosság számára hivatalos értékelést készítene, erról szó nincs, ezzel a félretájékoztatással csak a maistream média barmolódik
Ám mikor láthatjuk már végre az APEH Ingatlanadó-kalkulátor szolgáltatta "segítséget", amiért ugye jogi garanciát nem vállal, válalhat az APEH? Lapunk értesülése szerint szakmai  körökben már élesek a kések, hogy amit az APEH Ingatlanadó-kalkulátor garancia nélkül kibocsájt (Nem az APEH!) azt ízekre szedjék szakmai szempontok alapján. Bebizonyítsák, hogy a helyszini szemle nélküli forgalmi értékelés, a nem megfelelő metodika - a hozzá nem értés - és piaci adatállomány milyen hatalmas és húsbavágó tévedésekhez vezethet, mely sérelmeknek a Bíróság előtt a helye. Bizony pestiesen szólva van hogy a " a fagylalt visszanyal".

Hú de kínos ...




Mindenkit el fogunk számoltatni!


Exkluzív, évindító interjú Vona Gáborral
2010-01-04 20:38 barikád.hu Interjúk Vona Gábor
- Elnök úr! Milyennek érezte a 2009-es évet?
- Felemásnak. A 2006 után elkezdett munkánk egyrészről az elmúlt évben érett be. Most már nem lehet tagadni, elhallgatni vagy lebecsülni bennünket. A Jobbik a semmiből felépülve Magyarország meghatározó és egyre erősödő politikai erejévé vált. A júniusi EP-választást ilyen értelemben a Jobbik nyerte. Sok ember kapta vissza a reményt tavaly. Az év krónikájához azonban hozzátartozik az is, hogy a kormányzatnak – és sajnos a vele egyre inkább összejátszó ellenzéknek – köszönhetően soha nem látott mélységekbe süllyed az ország. Itt nem csupán a gazdasági helyzetünk romlására, a Bajnai-féle válságkezelésre, vagy a közbiztonság további romlására gondolok, hanem az emberek lelkében okozott sebekre, amelynek hatásait most még nem is tudjuk igazán felmérni. Azzal majd az elkövetkezendő kormányoknak kell valamit kezdeniük.
Továbbiak