2012. január 7., szombat

Böjte Csaba: Év végi gondolatok a hegyekből


Itt a hegyen a ragyogó, istenáldotta szép tájban bennem csak kérdések fogalmazódnak meg. Őseink ezer évvel ezelőtt talán százezren sem voltak a honfoglaláskor, és csak innen Erdélyből az elmúlt húsz év alatt 400 ezer ember ment el. Miért?! Ki számolja azokat, akik elmentek, és ki tartja számon azokat, akik itthon maradtak?” - szerepel Böjte Csaba elmélkedésében.
Kimentem Kismuncselre, a Kárpátok déli vonulatára, hol egy elfelejtett kis bányásztelepülés mint az elmúlt évek mementója roskad bele a tájba. Eljöttem ide, Isten háta mögé, ahonnan mindenki elmenekült, válaszért, megvilágosodni.
Továbbiak

2012. január 3., kedd

Sikertelen randik egy mondatos magyarázata szakmailag

A tűzoltó: Nem éreztem a tüzet.
 A vegyész: Hiányzott a kémia.
 A focista: Nem passzoltunk egymáshoz..
 A hegesztő: Nem volt meg a szikra.
 A kórboncnok: Élőben egészen más.
 A matematikus: Nem jött be a számításom.
 Az ügyvéd: Nem az esetem.
 A táncos: Valahogy nem fogott meg.
 A liftkezelő: Nem voltunk egy szinten.
 A nőgyógyász: Olyan ürességet éreztem.
 A vak: Nem egyezett a látásmódunk
 A festő: Nem festettünk jól együtt
 A WC-s néni: Szar  ;volt!
 A cukrász: Nem volt elég édes
 A hadvezér: Nem tudtam meghódítani
 Az autó versenyző: Váltanom kellett
 A horgász: Nem kapta be a kukacot
 Az orvos: Nem hozott lázba
 Az informatikus: Nem volt kompatibilis
 A jós: Nem volt közös jövőnk
 A tanár: Nem tudtam meghúzni
 A terrorista: Nem ejtett rabul
 A rádiós: Nem voltunk egy hullámhosszon
 A bűvész: Nem varázsolt el
 A hulla: Nem dobogtatta meg a szívem
 Stohl: Ütközött a véleményünk
 A boxoló: Nem voltunk egy súlycsoport
 A vízveze ték szerelő: Nem volt elég nedves
 Pókember: Nem sikerült behálóznia
 A terminátor: Nem olvadtam el tőle
 A zenész: Nem tudtam ráhangolódni
 Az időjós: Nem volt felhőtlen a kapcsolat
 A kukás: Szemét volt
 A pék: Ebből nem sült ki semmi jó
 A tolvaj: Nem lopta be magát a szívembe
 Jézus: Más vizeken jártunk
 A hajós: Rossz helyen kötöttem ki
 A mezőgazdász: Nem aratott nálam sikert
 A bíró: Elítéltem a külseje miatt
 A postás: Próbálkoztam de feladtam
 A vadász: Bakot lőttem vele
;A hegymászó: Nem juttatott el a csúcsra
 A színész: Csak megjátszotta magát
 A pilóta: Nem repített a magasba
 A rekorder: Nem tudtam megdönteni
 A rendőr: Nem volt lebilincselő
 A csúszdamester: Kicsúszott a kezeim közül

2012. január 1., vasárnap

Fehérgalléros Uzsora II.

Nekünk -devizaadósoknak 
kell megfogalmazni 
- sérelmeinket, kárainkat
- a vitatott körülményeket és követeléseinket
mind a bíróságoknak, mind az ügyészségeknek.
kell cselekedni, 
- A Btk. alapján büntető feljelentések megtételével
- A Ptk. alapján keresetek benyújtásával.

Miért is? 
Azért, mert jogaink és vagyonunk - családjaink megélhetésének alapjai - annál sokkal fontosabb, mintsem azt csak jogászokra és politikusokra bízzuk.

Első lépés
Ahhoz  hogy kárainkat, kármegelőzési -és kártérítési követeléseinket meg tudjuk fogalmazni, tisztában kell lennünk azok természetével. Ahhoz ugyan, hogy az ügyész megértse miről beszélünk, azaz milyen bűncselekményből eredő kár ért már eddig is - és ha nem történik változtatás - milyen károkra lehet bizton számítani, úgy fel kell tárnunk annak folyamatát, egyben meg kell jelölnünk a károkozókat, azaz a bűnözőket és a károsultakat, azaz az áldozatokat és ha tudjuk a károk mértékét.

Ha és amennyiben a kölcsönszerződéseinket módosítani kívánjuk, úgy meg kell mutatnunk a bírónak azt, hogy a jelenlegi kölcsönszerződés mitől nem alkalmas a kölcsöntörlesztés szabályozására és a jelenlegi helyzet - amennyiben nem történik változás - hova vezetett és hová vezet a jövőben. 

Eszközeink
1.) A büntető feljelentés a Btk. alapján
2.) Kereset az illetékes bíróságnak a kölcsönszerződés módosítása tárgyában.

A Fehérgalléros Uzsora I.

Sokszor elhangzik, nincs igazság! Pedig van. Az igazság nem más, mint a Teremtő akarata, mely mindannyiunk lelkében ott lakik és a lelkiismeretben nyilvánulhat meg. Már ha megnyilvánul. 
Divat lett a devizaadósokat megmenteni kis hazánkban. De kik is ők? Kik ezek az üldözöttek? Kik vagyunk mi? 
Nos ők azok, akik a fehérgalléros uzsorások markába kerültek azzal, hogy aláírtak egy deviza-elszámolású kölcsönszerződést, mellyel a Törvény előtt olyan kötelezettségeket vállaltak, melyek el lehetetlenültek. Miután a jogrend alapján a kölcsönadó megteheti, hogy nincs tekintettel erre a kialakult körülményre, folyamatosan veszik el a pénzét a devizaadósoknak, és akik nem tudnak fizetni, azt a kilakoltatás és a vagyonelkobzás veszélyezteti.
Mi ez? Természeti csapás? Istennyila?
Nem. Ez a tehetetlenség jelensége. A magyar kormány, újra olyan helyzetbe került, hogy nem képes megvédeni állampolgárait a külső erőszaktól. Ahogy a második világháború során is tehetetlennek bizonyult a hitleri birodalom követeléseivel szemben. 
Ma a Birodalom a EU. A szabályrendszer az EU jogrendje. Mert az EU Jogrendje volt az alapja annak, hogy a fehérgalléros uzsora - azaz az eladósítás - elhatalmasodott és mára a közhatalom gyakorlói is közjegyzők, végrehajtók őket, az ő érdekeiket szolgálják. 
Eladósították az egyes nemzetállamokat, az önkormányzatokat és most a lakosság van soron. A leghatékonyabb trükkjük, a devizaelszámolású kölcsönszerződés, melynek egyoldalú változtatásaival folyamatosan növelik a havi törlesztő részleteket és a tartozás mértékét is. 
A kölcsönadók kezében az úgynevezett "kockázat" az, amit ők állapítanak meg, például mint országkockázat és erre hivatkozva végzik könyvelésüket a kölcsönszerződés lényegi elemeit változtatva, úgymint havi törlesztőrészlet, tartozás. Amennyiben a havi törlesztő részlet eléri a megfizethetetlenség mértékét, úgy a futamidő meghosszabbításával az egyre emelkedő tartozást tovább göngyölik. 
Ezt nevezzük adósságcsapdának, amiből a tehetetlenség síkján nincs is kiút. Nincs kiút mindaddig, míg az eredeti szerződési feltételek állnak fenn, különösen az elszámolási részben, a devizaalapú elszámolás.
Newton Első Törvénye, a tehetetlenség törvénye. Mely szerint bármely nyugvó, avagy mozgó test, mozgásállapotát mindaddig megtartja, míg rá külső erő hatást nem gyakorol.
Hogy a nemzeti kormányok, önkormányzatok mivel próbálkoznak, az benne van a napi hírekben.  A francia elnök kinyilvánítja, hogy Franciaország nem tűrheti, hogy magántársaságok minősítsék az országkockázatát, fideszes polgármester az ERSTE bank igazgatójának ír nyilvános levelet a "veszteségek" megosztását illetően. Különös, hogy egyik sem az illetékes bírósághoz fordul, a kölcsönszerződés megsemmisítése avagy teljesíthetővé, fenntarthatóvá tétele ügyében. Pedig a jogrend szerint a kölcsönszerződések módosítására a felek vitája esetében egyedül, az illetékes bíróságok a jogosultak. Nem különös viszont akkor ez az állapot, ha a banktitkokra gondolunk, melyek "jótékony leple"takarja a pártfinanszírozás, a pártpolitizálás anyagi alapjait. 
Különös viszont az, hogy maga az állampolgár, mi devizaadósok miért nem ismerjük fel azt az egyszerű tényt, hogy a kölcsönszerződéssel vállalt kötelezettségek feltétel rendszerének a megváltoztatására - vita esetén - csak és kizárólag az illetékes bíróság a jogosult. 

Miért nem teszünk büntető feljelentéseket?
Miért nem nyújtunk be kereseteket az illetékes bíróságokra? 

Folytatjuk a

Nekünk -devizaadósoknak - kell megfogalmazni 
- sérelmeinket, kárainkat
- a vitatott körülményeket és követeléseinket
mind a bíróságoknak, mind az ügyészségeknek.
néma gyereknek az anyja sem érti szavát.
Nekünk - devizaadósoknak - kell cselekedni, 
- A Btk. alapján büntető feljelentések megtételében
- A Ptk. alapján keresetek benyújtásával.

Jogállamban élünk, így ez a jogrend! Az indulatos hőbörgés a bankok ellen, a kormányzat ellen, a politikai úgynevezett jobb avagy baloldal ellen nem segíti céljaink elérését, csak arra jó hogy megossza erőinket. Arra jó hogy szembe állítson egymással minket, devizaadósokat egymással és a társadalom más érdekcsoportjaival. 

Évnyitó

Posted by Picasa
Az évet ezzel a palackkal kezdtem. 1999-ben nem gondoltam volna, hogy idejutok. No nem, nem lettem alkoholista, hanem hogy egyáltalán élek még 2012-ben. Azóta is hatalmasat fordult a világ. Sok jót és rosszat hozott. Ez az év érzem, további sok-sok változással jár. Jóval és rosszal. Olyanokat teszünk, amit régebben el sem tudtunk volna képzelni.  

Életbe lépett az Alaptörvény

 
Posted by Picasa


Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat,
Ne csak mindig a rosszat, a rosszat.
Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg, legyen meg.

Adjon Isten minden jót, minden jót,
Jobb időt, mint tavaly volt, tavaly volt,
Sok örömet e házba, e házba,
Boldogságot hazánkba, hazánkba.