2012. január 1., vasárnap

A Fehérgalléros Uzsora I.

Sokszor elhangzik, nincs igazság! Pedig van. Az igazság nem más, mint a Teremtő akarata, mely mindannyiunk lelkében ott lakik és a lelkiismeretben nyilvánulhat meg. Már ha megnyilvánul. 
Divat lett a devizaadósokat megmenteni kis hazánkban. De kik is ők? Kik ezek az üldözöttek? Kik vagyunk mi? 
Nos ők azok, akik a fehérgalléros uzsorások markába kerültek azzal, hogy aláírtak egy deviza-elszámolású kölcsönszerződést, mellyel a Törvény előtt olyan kötelezettségeket vállaltak, melyek el lehetetlenültek. Miután a jogrend alapján a kölcsönadó megteheti, hogy nincs tekintettel erre a kialakult körülményre, folyamatosan veszik el a pénzét a devizaadósoknak, és akik nem tudnak fizetni, azt a kilakoltatás és a vagyonelkobzás veszélyezteti.
Mi ez? Természeti csapás? Istennyila?
Nem. Ez a tehetetlenség jelensége. A magyar kormány, újra olyan helyzetbe került, hogy nem képes megvédeni állampolgárait a külső erőszaktól. Ahogy a második világháború során is tehetetlennek bizonyult a hitleri birodalom követeléseivel szemben. 
Ma a Birodalom a EU. A szabályrendszer az EU jogrendje. Mert az EU Jogrendje volt az alapja annak, hogy a fehérgalléros uzsora - azaz az eladósítás - elhatalmasodott és mára a közhatalom gyakorlói is közjegyzők, végrehajtók őket, az ő érdekeiket szolgálják. 
Eladósították az egyes nemzetállamokat, az önkormányzatokat és most a lakosság van soron. A leghatékonyabb trükkjük, a devizaelszámolású kölcsönszerződés, melynek egyoldalú változtatásaival folyamatosan növelik a havi törlesztő részleteket és a tartozás mértékét is. 
A kölcsönadók kezében az úgynevezett "kockázat" az, amit ők állapítanak meg, például mint országkockázat és erre hivatkozva végzik könyvelésüket a kölcsönszerződés lényegi elemeit változtatva, úgymint havi törlesztőrészlet, tartozás. Amennyiben a havi törlesztő részlet eléri a megfizethetetlenség mértékét, úgy a futamidő meghosszabbításával az egyre emelkedő tartozást tovább göngyölik. 
Ezt nevezzük adósságcsapdának, amiből a tehetetlenség síkján nincs is kiút. Nincs kiút mindaddig, míg az eredeti szerződési feltételek állnak fenn, különösen az elszámolási részben, a devizaalapú elszámolás.
Newton Első Törvénye, a tehetetlenség törvénye. Mely szerint bármely nyugvó, avagy mozgó test, mozgásállapotát mindaddig megtartja, míg rá külső erő hatást nem gyakorol.
Hogy a nemzeti kormányok, önkormányzatok mivel próbálkoznak, az benne van a napi hírekben.  A francia elnök kinyilvánítja, hogy Franciaország nem tűrheti, hogy magántársaságok minősítsék az országkockázatát, fideszes polgármester az ERSTE bank igazgatójának ír nyilvános levelet a "veszteségek" megosztását illetően. Különös, hogy egyik sem az illetékes bírósághoz fordul, a kölcsönszerződés megsemmisítése avagy teljesíthetővé, fenntarthatóvá tétele ügyében. Pedig a jogrend szerint a kölcsönszerződések módosítására a felek vitája esetében egyedül, az illetékes bíróságok a jogosultak. Nem különös viszont akkor ez az állapot, ha a banktitkokra gondolunk, melyek "jótékony leple"takarja a pártfinanszírozás, a pártpolitizálás anyagi alapjait. 
Különös viszont az, hogy maga az állampolgár, mi devizaadósok miért nem ismerjük fel azt az egyszerű tényt, hogy a kölcsönszerződéssel vállalt kötelezettségek feltétel rendszerének a megváltoztatására - vita esetén - csak és kizárólag az illetékes bíróság a jogosult. 

Miért nem teszünk büntető feljelentéseket?
Miért nem nyújtunk be kereseteket az illetékes bíróságokra? 

Folytatjuk a

Nekünk -devizaadósoknak - kell megfogalmazni 
- sérelmeinket, kárainkat
- a vitatott körülményeket és követeléseinket
mind a bíróságoknak, mind az ügyészségeknek.
néma gyereknek az anyja sem érti szavát.
Nekünk - devizaadósoknak - kell cselekedni, 
- A Btk. alapján büntető feljelentések megtételében
- A Ptk. alapján keresetek benyújtásával.

Jogállamban élünk, így ez a jogrend! Az indulatos hőbörgés a bankok ellen, a kormányzat ellen, a politikai úgynevezett jobb avagy baloldal ellen nem segíti céljaink elérését, csak arra jó hogy megossza erőinket. Arra jó hogy szembe állítson egymással minket, devizaadósokat egymással és a társadalom más érdekcsoportjaival. 

Nincsenek megjegyzések: