2011. augusztus 22., hétfő

dr. Damm Andrea érvrendszere a devizaadósok védelmében

Aminek értéke van lopják, aminek hatása lehet támadják. Édesanyám Kun Margit hajtogatta, igézte: Jaj fiam, csak adni tudj mindig és legyenek irigyeid is. 
dr. Damm Andrea vette a bátorságot és tanulmányt írt,

JAVASLAT A DEVIZAELSZÁMOLÁSÚ HITELT FELVEVŐK JOGÉRVÉNYESÍTÉSÉNEK ÉRVRENDSZERÉRE 
(MUNKAANYAG)

címmel. 


Az interneten kaptam terjesztésre, melyben a szerző kikötése:


Az elkészített anyagot kizárólag a perekben történő felhasználásra készítettem, nem engedélyezem sem könyv, sem szakdolgozat  vagy valamely más tudományos értekezés során történő felhasználását.

Kivonat:  A munkaanyag alkalmazhatósága


A devizaelszámolású hitelfelvételek ügyében általánosan megfogalmazható, hogy az adósok olyan szerződéseket írtak alá a bankokkal valamint pénzügyi szolgáltatókkal, amelyek kizárólag a hitelnyújtó részére indokolatlan egyoldalú előnyöket kötöttek ki, üzletszabályzatukban valamint általános szerződési feltételeikben olyan rendelkezéseket alkalmaztak, amelyek teljes mértékben kiszámíthatatlanná teszik a felvett hitelek visszafizetésének összegét, a hitel árát. A hitelt nyújtók visszaéltek a jogszabályokban foglaltakkal. A bankok és a hitelt felvevők között asszimetria van információkban, ismeretekben, infrastruktúrában, pénzügyi lehetőségekben, amely a hitelt felvevőket eleve kiszolgáltatott helyzetbe hozta a hitelnyújtóval szemben. Ezt használták ki a pénzügyi intézmények és juttatták a magyar társadalom jelentős részét abba a helyzetbe, amelyből már csak a perindítások adhatnak számukra kiutat, mert a jogalkotók nem hajlandók hatékony eszközöket ezen egyensúlytalan szerződések módosításához hozzáadni.

Az érvrendszer azokra a szerződésekre alkalmazható biztonsággal, amelyek 2004. május 1. napja után és 2008. június 30. napja előtt köttettek. Ebben az időszakban a hitelt felvevők rendelkeztek azokkal az információkkal, amelyek kialakíthatták bennük azt az ésszerű kockázatot, amelyet vállaltak devizaalapú hiteleik felvételekor. A hitelfelvételek jogi környezete az ügyekben más és más, az anyag arra szolgálhat, hogy  olyan általánosan, minden ügyletre érvényes alapokat mutasson be, amelyek az egyes jogügyletek elemzése után alkalmasak lehetnek a megfelelő jogérvényesítő eszközrendszer kialakítására. Ez az anyag ahhoz nyújt segítséget, hogy a hitelfelvevők jogérvényesítésük során minél szélesebb indokrendszert mutathassanak be a bíróságoknak.  



Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége szervezése

1 megjegyzés:

lgurul írta...

1: volt egy választás .
2: a győztes felhatakmazást kapott a kormányzásra-a választók akaratának vérehajtására választási megbízásból-!!!
3: miért nem a megbízók-választók-érdekeit, vagyis a MAGYAR TÁRSADALOM ,LAKOSSÁG, EMBEREK érdekében dolgozik, kűzd?? Miért nekem kell aláírásommal szentesíteni a rezsi csökkentésének szükségességét. Mire veszi föl a fizetzését a kormány a Parlament, ha a Nép mögé bújik a döntése fedezésére??