2010. április 10., szombat

XXi


Twenty-one from Anna Szollosi on Vimeo.

HAUSER KIWI a kedvenc

Két fajta ember van. Egyik az, akinek van, a másik az akinek nincs biciglije. Tizenkét éves korom táján többször álmodtam, hogy kaptam új biciglit.  Teljesen valóságosak voltak ezek az álmok és az ébredés, mindig hatalmas csalódással járt. Most újra ezt álmodom ébren. Apám anno buherálta a bringánkat. Azaz kettőnknek együtt volt bringája. Családi bringa. Ekkor még családi sör is kapható volt. :) Jól emlékezem ő gyűjtötte az ócskavasat ( Gyűjtsd a vasat és a fémet, ezzel is a békét véded! ) és abban kincsek is voltak. Úgyint bicigliváz, ami anno máris alapját képezte a leendő kerékpárnak, és még alabárd is volt. Kovácsolt. Talán ma is megvan valahol. Nyelet seprőnyélből applikáltam neki. A seprűnyélnek ebből is látszik fontos szerepe lehet, akár egy bringa első küllői közé benyomva menet közben. Ezzel járat is indulhat a Zártosztályról - innen a háziőrizetből -  Kisboltba és a vele szembeni műintézmény teraszára, nemes egyszerűséggel a Sasadi Zserbóba. És mindez a választások előtt. Bizony Április 11 jeles napként vonul be köztudatunkba. Én már felkészültem a változásokra. Plussz két kerékkel.

2010. április 9., péntek

SIGNITY NETWORKS

 Signity Networks
Célunk a régió vezető internet-alapú központosított Digital Signage szolgáltatói környezetének kialakítása. Ezen szolgáltatói környezet alkalmazás szolgáltatásai lévén ügyfeleink számára megbízható, költséghatékony, skálázható, professzionális Digital Signage megoldásokat tudunk biztosítani, a bevezetési és működtetési költségek jelentős csökkentése mellett.

Jobbik program 1 percben

2010. április 5., hétfő

Európa Kultúrális Fővárosa

Rohácsi Dávid: A Kulturális Főváros képzeletbeli kapuinak megnyitója a nem egyszer igencsak megérdemelt kritikák ellenére, és főleg a lehetőségekhez képest látványos volt, talán még megindító is. Azzal együtt, hogy a giccs és a lézershow leple alatt a tátogó celebek egy suta motívumhoz kapcsolódó, alapvetően az eseményekhez sem igazán illeszkedő, ám mégis lelket megérintő örökzöldet adtak elő. Azon az estén épp az sem zavart, hogy csak félig kész és hepehupás a vadiúj szürke főtér – a jótékony alkony és a lelkes, kíváncsi tömeg amúgy is eltakarta. Csodálatos képeken végigkövethettem a városom púderezett, foghíjasan bemutatott, de még így is végtelenül színes és gazdag történelmét. Még ha évek óta hiányolom is a többnyelvű utcatáblákat Pécsett, a megnyitón gyönyörködhettem a régió nemzetiségeinek táncaiban. Pécsiként a pécsiek között csodáltam a Dzsámit. Tudtam, hogy egy jelentős, meglehet évszázados eseményben vehettem részt, még akkor is, ha külsőre és az előkészítését tekintve nem igazán különbözött egy Pécsett már-már „kötelező” tűzijátékkal fűszerezett banzájnál.

Az EKF-programot érintő, sikamlós közéleti kérdéseket, politikai perpatvarokat, nem egyszer jogosan lesújtó kritikákat már a legtöbben jól ismerjük. Ezért én inkább azt írnám le, mit is nyertünk mi, a „második főváros” lakói. Egy alapos városfelújítást mindenképp, hiszen látható, hogy másfél esztendő alatt legalább 15 év elmaradt tatarozási és karbantartási munkái készültek el. Ha sokkal szebb nem is lett Pécs, de mindenképpen felfrissült, megújult.

Szabad-e locsolni?

Életöröm

Tavaszra vége a télnek, a dermedésnek. Sarjad, serked az élet. Az élő, az Élet folytatódni, szaporodni vágyik. Megmutatkozik a teremtés, a Teremtő ereje. Lám-lám ha egy-egy népesebb családban statisztikákat készítünk a születési dátumokról, bizony azt találjuk, hogy január - február hónapban illetve május-június hónapokban a születések száma gyakoribb, mint egyéb hónapokban: Lám csak!  Én tavaszi, a párom őszi fogantatású. Bak és Iker csillagjegyekben. Csak lehet valami összefüggés az úgynevezett csillagjegyekben és az években (Kínai naptár)  is párosításokat illetően. Talán érdemes lenne megvizsgálni a válások esetében is a párosítások fogantatási dátumainak eloszlását. Nem zárnám ki az összeillés kérdéskörét. 

Sutra az apraja, kik a víztől sírnak


Piros hajnal sütött házunk ablakára,
Ragyogó verõfény omlik udvarára.
Feltámadt Jézus, örömtüzek égnek,
Örömünnepe van a földnek s a népnek!
Ez öröm ünnepén rózsavíz hullással,
Szálljon ezer s ezer áldás
Minden székely lányra!

Megnyílt a hármas ég a sok csillagokkal,

Krisztus is feltámadt tanítványaival!
Ez a papok dolga, én nem magyarázom,
Öntözködni jöttem, a szót nem cifrázom!
Hajtsák le fejüket, kik lánynévvel bírnak,
Sutra az apraja, kik a víztõl sírnak!!!
Szabad-e locsolni?

Még több vers...