2010. október 30., szombat

Parlamenti patkó


Kommentár: Magyarországon semmi sem az, mint aminek látszik. A fenti parlamenti patkóban jól láthatóan a fidesztől jobbra senki nem ül. Annál inkább egymás mellett ül az LMP és a Jobbik.
A "címkézés" tehát a politikai arculat besorolás - feltehetően - "EU eredetű". Onnan fúj a passzát. Az ideológiában - úgy látszik - kell hogy legyen jobb és baloldal. És attól jobbra, valamint balra. Mert hogy ilyetén "lineárisan identifikálják" magukat a pártok. Ez a struktúra tehát mesterséges. Eredete a francia parlamenthez köthető.
Amikor tehát valami erőszakos baromarcú azt szegezi nekünk, hogy te most jobboldali, avagy baloldali vagy? Úgy a helyes válasz: Honnan nézve?
Mert ugye ha a baromarcú például jobboldalinak identifikálja magát és nem értünk egyet, úgy mi csak szélsőjobbosok avagy balosok lehetünk.
Ám ha a baromarcú baloldalinak identifikálja magát és nem értünk egyet, úgy szélső baloldaliak, avagy jobboldaliak lehetünk.
Viszont ha mi identifikáljuk magunkat és például nem szeretjük a szélsőségeket, úgy minden bizonnyal állnak tőlünk jobbra is és balra is.
Ha és amennyiben magunktól se jobbra, se balra nem látunk senkit, akkor? Mi van akkor? Avagy ha mindenki jobbra állt, vagy balra állt?
Most például itt Magyarországon igen sokan álltak jobbra. Pedig nem is olyan rég még igen sokan álltak balra. Ebből az következtethető, hogy helyezkedik a nép. :) És gyakran összekeveri a jobbját meg a balját.
Van is erre egy gyerekmondóka: "Bal jobb, bal jobb, mennek a majmok"
Felrémlik egy régi szólás: A politika, úri huncutság.

Nincsenek megjegyzések: