2010. szeptember 20., hétfő

Roma élőlánc Budapest XI. kerületében avagy a cigány einstand

A cigányok megszervezték Budapestet?
A válasz igen. A lomtalanítás alkalmával. A hétvégén lomtalanítás volt nálunk a Rahó utcában. Az utca elejétől kezdve belátható térközökben területvédő ügyelők ültek és mozogtak. De nem csak itt, hanem információim szerint a lomtalanításra kijelölt területen minden utcában. Sőt még a zsákutcákban is. Egy valódi roma ÉLŐLÁNC.
A lakosság által kitett tárgyakat számba vették és kvázi tulajdonukká nyilvánították, ugyanis, ha és amennyiben valaki más közelített - akár csak érdeklődés szintjén, hogy mi az mit kitettek a lomtalanítás alkalmával a lakók -  az ügyelők máris kiabáltak, hogy ne nyúljanak hozzá, mert az magántulajdon. (Magántulajdon!!! No és ők voltak többen.)
Majd megjelentek a kisteherautók. És megindult a begyűjtés. No nem a kirakott holmik, hanem a "válogatás". A többi széttúrva - ahogy a kutyák a kukát - várja a hivatalos - az önkormányzat által szervezett - szállítást.
A jelenség figyelmet érdemel, ugyanis ez a jelenség szervezett hálózatot sejtet, eligazítással, irányítással.
Szervezetről, szervezetekről lehet tehát szó, amelyek láthatóan képesek illegálisan területet foglalni és az adott területen az akaratukat érvényesíteni. Cigány einstand. Jogilag vajon minek minősül ez?
Megállapíthatjuk, hogy a lomtalanítás alkalmával az utca a romáké, magyarul a cigányoké volt.  Roma Élőlánc - Helyiek 1:0.
Mi jön még? 

Olvassátok!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Őszintén szólva csodálkozom, hogy sajnálod tőlük ezt a "beszerzési forrást". Nem hiszem, hogy ezen a téren a mi érdekeinket veszélyeztetnék.

Ugyanakkor érdekes a felvetésed, Főszerkesztő uram, mert valóban képes a roma közösség a szervezésre, tehát ezt jóra kellene fordítani. Ösztönzés, jó célok kijelölése, és a törvénytől való eltérés szigorú büntetése. És a két kulcsszó: tanítani és munkára nevelni. Ez a kulcs.

Unknown írta...

Ha mi csináljuk ezt az einstandot, akkor ez minek is minősül?
Ha mi pofozzuk meg a tanító nénit, az minek minősül?
Igen, egyetértünk. Tanítás, oktatás, munkára nevelés és munkába fogás! Csak így lehet bárki önellátó. Különben marad gyereknek - ahogy ma a mamahotelek lakói - avagy parazitává válik ... mert ugye élni neki is kell.

Névtelen írta...

Főszerkesztő uram, majdnem teljes az egyetértés, csak abban látom másként, hogy nem szép dolog egy másik embercsoportot -zuluk, tuccik, hutuk, kicsagák, csákvágók, stb.- helyből leminősíteni és magunkat egy magasabb rendű lényként beállítani.

Úgy járhatunk, mint az egyszeri párttitkár, aki ezt mondta: "Tibor elvtárs, gondoltunk magára, úgy gondoljuk, hogy ..." Szóval ő helyből azonosult a megkérdőjelezhetetlen hatalommal, ő maga volt az esszencia, a látható igazság.

Unknown írta...

Az a gonosz, aki rosszra gondol. Szó nincs a zulukról meg a hutukról. Rólunk van szó. Én az élőláncban egy hutut, tuccit, de még kínait se láttam.
Arról van szó, hogy egy illegálisan szervezett erő rendelkezik az utcádban. És nevén lett nevezve. Mert ugye ez még nem bűnözés, hanem ahogy említed "beszerzési forrás". És aki itt az utcában "kirekesztett" az nem én voltam.

Unknown írta...

Szabálysértést követnek el a "lomizónak" nevezett csoportok azzal, hogy egy-egy kupacot kisajátítanak az utcán - közölte az InfoRádióval a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője. Horváth László kiemelte: ameddig a vállalat el nem szállítja a lomtalanításra kikészített tárgyakat, azok az ingatlan tulajdonost illetik.

Forrás: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-380489

Beszarás. Nem merik leírni, hogy romák, magyarul cigányok ezek a "lomizók".