2011. szeptember 12., hétfő

A "héják" a devizaadósok "megmentésével" kapcsolatban

Egy radikális nézőpontról adok hírt barátaim. Én csak a "héjáknak" nevezem ezt az irányzatot és gondolkodásmódot. A szomorú az, hogy ha lehántjuk a mondandóról az indulatokat, puszta, kegyetlen és - a nemzet egészére nézve - kétségbe ejtő tényeket találunk:
"Eljött az ideje, hogy kimondjuk, a "király" meztelen, csakhogy itt nem királyokról, hanem azoknak titulált csalókról van szó, vagyis kiderült az állam, ez esetben a Gyurcsány, Bajnai, Orbán-kormányok, és Simor András jegybankelnök összeesküvése, Magyarország lakosságának, a privatizációkon kívüli ismételt megkárosítására, kifosztására. Ez azok számára is egyértelművé kell, hogy váljon, akik még mindig hinnének nekik! A pénteki Lázár-bejelentés, miszerint a svájci-frank "alapú devizahitelek" 180, az euró alapú hitelek 250,-Ft-on végtörleszthetők, sokakat megdöbbentett, és a bejelentés érdekes gondolatokat ébreszt. Főleg olyan megvilágításban, hogy a PSZÁF elnöke, Szász Károly, és az MNB a GDP-ért "aggódik", ami önmagában nem lenne baj, de felvetődik a kérdés, mi köze a devizahiteleknek a GDP-hez? Erre az összefüggésre még a későbbiekben kitérünk...
Továbbiak 
A PSZÁF elnöke szerint, a 90 napon túli hiteltartozás összege 744 milliárd forint, a GDP 2,6-2,7 százaléka, ebből a devizahitelesek tartozása 371 milliárd forint, a GDP 1,2 százaléka. A határozatképtelen PSZÁF ülésen elhangzottak szerint, a pénzügyi közvetítőrendszer csak a (csalással, megtévesztéssel) megkötött hitelszerződések betartásával maradhat működőképes!
Mint tudjuk, olyan, hogy "Magyar Bankrendszer", nem létezik! Valamennyi Magyarországon kirendeltséget üzemeltető bank, külföldi érdekeltségű bankcsoportok tulajdonában van. Ez alól csak az OTP kivétel "elvileg", bár a 2009. év végi 400 milliárdos "megsegítő" csomag, és a 2010-ben "realizálódó" 150 milliárdos extraprofit elosztása is megér egy bankfelülvizsgálatot!
A magyar bankok közé természetesen nem szabad besorolni az MNB-t, mivel Orbán, 2001-ben eladta az ország pénzkiadási jogát, és ezzel az MNB alapvető feladatát is, az árstabilitás fenntartási, a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítási, és a devizatartalékok kezelési jogaival együtt!
A csak nevében magyar MNB, közvetlen "felettese" az EKB(Európai Központi Bank). Simor András, a jegybank elnöke is pénzrendszeri összeomlást vizionál, ha a deviza alapú hitelcsalások bírósági rendezésre kerülnek.

Nincsenek megjegyzések: