2011. december 26., hétfő

Neue Donauschwäbische Blasmusik - Regenbogenpolka


Egy sokat és szorgalmasan dolgozó, ország-építő, megkínzatott és szétszóratott nép a Dunai Svábok hangja. Ahonnan, akikből édesapám jött. "Fiam, mi német származásúak vagyunk, ám ahonnan mi jöttünk, ott nagyon nem volt szükség ránk. Ez a nép, a magyar fogadott be és ezzel a néppel lett egy sorsunk. Fiam, mi magyarok, a magyar nemzet részei vagyunk."

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy művészetekben, irodalomban, zenében, természettudományokban kiemelkedő, az országunknak Nobel-díjasokat adó, nem kevésbé megkínzatott és szétszóratott nép a magyarországi zsidóké, ahonnan, akikből meg az én édesapám jött.
Ezzel egyáltalán nem akarom a svábok érdemeit csorbítani, csak ahogy joggal magyarnak érezheti magát egy több generáció óta itt élő sváb család leszármazottja, ezt a jogot, érzést nem lehet elvitatni másoktól sem. Ez lebegjen jövőben a szemünk előtt :)

Névtelen írta...

T.bácsi mondja: a mi drága Palimadár főszerkesztő urunk származása rettenetesen összetett, a sváb és magyar vérvonal csak egy szelet, itt még meg kell említeni a litván (tilk=csöpp), a sumér (tilk=fővezér) és arámi (tilk=borivó) eredetet is. Nekem, nyírséginek, még ebben semmi meglepő: arra felé mi is jól meg lettünk keverve. Genetikai katyvasz, de nagyon jól sikerült.