2010. október 12., kedd

Lex MAL

Vélemény a vg.hu -ról:
„A milliárdosok mindig megúszták” – adott rögtön politikai felhangot Orbán Viktor a parlamentben annak a törvényjavaslatnak, amelynek révén az állam irányítása alá vonhatja a környezeti katasztrófát okozó társaságokat. Az sem kétséges, hogy a társaság vezetőjének látványos letartóztatása, a korábbi privatizációs szerződések vizsgálata vagy a tulajdonosok vagyoni felelősségének felvetése mind népszerű üzenet a választók felé. Ettől függetlenül azonban az is nyilvánvaló, hogy a miniszterelnöknek itt és most határozottan lépnie kellett: a kárelhárítás, a munkahelyek megőrzése, a felelősség megállapítása és a szabályok szigorítása nem tűr halasztást. Továbbiak


Kommentár: Bárhogy forgatjuk ez államosítás. Az állam átvette a parancsnokságot. Bajban ismerszik meg az igaz barát. Lám az Orbán kormány a nép mellett áll. Nem a jogrendszerre tekint. ( Mert mi is az ábra. Jogalkotóink kivették 2004-ben a vörös iszapot a veszélyes anyagok köréből az EU jogharmonizáció kapcsán. Nagyon elqurták! Első fokon azok a felelősek akik ezt és így meglépték! Fejeket! ) Nem tekeri, nem tologatja a jogrendszert, hanem a szükséget, a kárelhárítást és megelőzést, a munkahelyek megtartását, a károsultak megsegítését tekinti hivatásának! Ez dicséretes! Ez az elvárás a magyarság vezetőivel szemben! Nem jogászkodni, nem kenni a szart, nem dorombolni az IMF ölében,  hanem radikálisan lépni a bajban. Ezennel egy babérkoszorút kiutalok Orbán Viktornak a nép nevében. Tovább Viktor! Vezess! Hajrá magyarok!


A vörös-iszap által érintettek pedig a testvéreink, belső - katasztrófa - menekültjeink és mint ilyenek nem maradhatnak, nem is maradnak magukra. Életre lehet és kell hívni a Véres Kard Magyar Katasztrófa Alapot, melybe minden magyarnak erkölcsi kötelessége,  lehetősége és képessége szerint ( akár a bizonyos 1 % is ) folyamatosan évenkénti töltése. Ez lehet a mai Véres Kard! Mikor hí a haza, mert életveszélyben a nép! Az Alap felett pedig a mindenkori Parlament rendelkezzen!

Nincsenek megjegyzések: