2011. március 3., csütörtök

Elqurták, vagy elqurtuk? Számonkérést!

Csak kapkodom a fejem. A tömegkommunikáció tele van egymásnak ellentmondó kinyilatkoztatásokkal, sőt elemzéssel az államadósság kérdésében. Csak az jut eszembe újra és újra, miszerint van kis hazugság, nagy hazugság és a statisztika, no meg a "felmérések" és az azokból leszűrt következtetések. 
A lényeges tények. 
Magyarországon minden élő állampolgárt 2,1 millió forint államadósság terhel. Átlagbérünk az EU átlag 20 %-a. Magyarul ugyanazért a teljesítményért mi magyar állampolgárok itthon (!) az ötödét kapjuk. 
Ez az, ami nagyon nincs rendben. De nagyon!
Én úgy érzem, úgy vélem ezt a helyzetet az úgynevezett magyar politikai elit - a mindenkori képviselők -  hozta tető alá, ugyanis a mindenkori törvényhozásnak és a mindenkori kormánynak van módja meghozni a szabályokat és intézkedni. Katonai nyelven ők voltak a parancsnokok. Egy parancsnok viszont felelős mindazért amit megtett és amit megtenni elmulasztott!
Ki képviselheti ez ügyben az Igazságot!
Az igazság érvényesítésének letéteményese a bíró. A bíró sem érthet mindenhez. Így szakértőket kér fel a kérdések eldöntésére. Ha a szakértői szakvélemény nem felel meg az ellenérdekű félnek, úgy jön a másik szakértő és ha a két szakvélemény között nagy a különbség, jön a harmadik majd a bíró mérlegel. 
Az államadósság ügyében népbíróság elé az elmúlt húsz év "politikai elitjét" azaz a törvényhozást és kormányzatokat!
Igen. Független bíróság elé, az elmúlt húsz év törvényhozását és kormányzatait! Pontosan tudjuk a neveket és tudjuk az elmúlt húsz év törvényhozásának és kormányzásának "eredményeit". 
De hol az a független bíróság? 
Na és ki képvisel minket a nép egyszerű gyermekeit, ha nem ismerjük el a fejenként 2,1 milliós adósságot és azt hogy ötöde pénzt kapjuk a munkánkért? 
Államadósságok alakulására nézve kattanj ide!
Itt összehasonlíthatod Magyarországot a többi EU tagországgal. Egyben eltöprenghetsz. 

Nincsenek megjegyzések: