2011. február 3., csütörtök

Anonymus - a névtelen jegyző - az államadósságról

Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, meg sem ért.

1. hír: Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult.  A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd 

2. hír: Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel, Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete,  állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal és jelentős tartalékok vannak benne. Tényadat: A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka.

Akkor most nézzük meg, mit is jelent ez MAGYARUL !!!
         1.  A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tízed százalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)
         2. a fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyarköltségvetés 1%-a az 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár:  Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd? Tehát 1% = 255 milliárd forint)
         3. Idén, 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG!!! 1352millárd forintot !!!
        4. A 2. hír szerint mégis - tartható lesz a 3,8%-os hiány !!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.
        5. Kérdés: Hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez ugyanis összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár.


Hová lesz ez a pénz? Kapaszkodjon meg!  Ez a pénz a KAMAT - amit mi magyarok (magyar állam), 2010-ben fizetünk a hitelezőinknek! 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár ! 
Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa:
az öt darab teljes egészében felépített 4-es METRO,vagy    13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi
nyugdíj, vagy a teljes, jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének összköltsége, vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány, vagy
 - 150 darab Grippen vadászgép, vagy
 - 2321 darab Combino villamos, vagy
 - 46 420 Zuschlag ügy során ellopott pénz, vagy
 - minden magyarnak - a csecsemőtől az aggastyánig - 232 000 forint.
Ennyit fizetünk tehát a bankoknak csak kamatra 2010-ben. (Törlesztés nélkül !!!)

Lássunk tisztán, kik is ezek a befektetők? Kik szedik a kamatokat? David Rockefeller, Nicholas Rockefeller, Soros György, és még néhány hozzájuk hasonló. Vegyük észre, hogy a nemzetközi pénzvilág urait semmi más nem érdekli, mint a haszon és a hatalom! Számukra az országok és az emberek nem többek, mint eszközök. A tájékozatlan tömegeknek jelenleg semmiféle hatalom, semmilyen eszköz nincs a kezükben, amivel megvédhetnék magukat, a mérhetetlen kiszolgáltatottsággal szemben...


Megjegyzés: Kiszámoltam én is, hogy ha a magyar átlagpolgár keresetét egységnek vesszük, úgy a Lajtán túliak, az osztrákok 5-ször, a németek, angolok, franciák 6-7-szer többet visznek havonta haza.  Míg náluk a kamat 1-2 % között mozog, addig nálunk 5-6-on is felül lehet. (Tehát háromszor, négyszer akkora terhet kell cipeljünk.) És így versenyezzünk mi ugya a piacon, a termelések és szolgáltatások területén?
Az eb tehát a pénzpolitikában és a Jog-ban van elhantolva. A gyurcsányozás-orbánozás, meg ami a tömegkommunikációban megy, parasztvakítás. Van az A terv, B terv, sőt lassan úgy tűnik van C terv is, mert ugyan a Jobbikot tényleg ki is finanszírozza? Most Egyiptomban például ott a szopás, hogy elfelejtették a B tervet is csinálni, nem tudja az "ellenzék" átvenni az irányítást. Nem vigasztal bennünket az sem, hogy a volt szovjet csatlósállamok ( az EU csatlakozottak) is ugyanebben a bocskorban járnak. 
Hogy is van ez? Maszop ment, fidesz jött, az államadósság, meg a kamatok maradnak? Marad a csecsemőtől aggastyánig a 2 milliós "tartozásunk"? Sipisták, hamiskártyások markában vagyunk? Örökös adósok, növekvő adósságteherrel, kilakoltatásra várva? Az "élboly" a devizaadósok? 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Látszik, hogy ezt a bejegyzést nem közgazdász írta.