Egy tál dödölle
elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, negyedeljük. Sós vízben (ne lepje el nagyon a víz) megfőzzük. Közben keverjük meg néha.
- A megfőtt krumplit ne szűrjük le,hanem az edényben krumplinyomóval szétpasszírozzuk. Rakhatunk bele kis sót. (Ízesebb lesz).
- A szétpaszírozott krumplihoz vastag fakanállal vagy turmixgép gyúró végével adagonként a lisztet beledolgozzuk. A lényeg,hogy kemény legyen. Félretesszük (addig is keményedik).
- A hagymát felaprítjuk, bő olajban (lepje el) megpároljuk levesszük a tűzről, kicsit várunk vele, aztán hozzákeverjük a pirospaprikát.
- A tepsi alját kikenjük olajjal, és kanállal beleszaggatjuk a lisztes krumplit, szétterítjük a tepsin. Utána a pirospaprikás hagymával meglocsoljuk. Mindenhova kerüljön,de ügyeljünk,hogy ne tocsogjon az olajban a krumpli.
- Forró sütőbe tesszük bő fél órára pirítani.
- Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése