2009. június 11., csütörtök

A politika nem akar elszámolni

Az EU választások kapcsán a politikai porondon megjelenő Jobbikot, már a választási eredmények megismerésétől kezdve, kivétel nélkül mindegyik párt támadja. Ebben a Fidesz sem kivétel. Vajon mi állhat ezen támadások mögött a hatalomféltésen túl?
Bizony a nemzeti vagyon és az azzal való elszámolás kérdése Bajtársaim.
Mert jól - csak ugye adatok nélkül bizonyítani nem - tudjuk, hogy az elmúlt két évtizedben szépen ment itt az osztogatás, fosztogatás és eladósítás. A nagy pártok éppen azzal válhattak naggyá, hogy kiépítették a klientúrájukat, azaz amikor hatalmon voltak osztogattak is.
Volt már hatalmon ugye az MDF (mint a rendszerváltásnak nevezett színjáték zászlóshajója és mellette evezett az SZDSZ már mint az "antikommunizmus" elleni küzdelem Szent György lovagja) majd újra hatalomra kerültek a szocik, aztán őket követte a fidesz a kisgazdákkal a seggében, majd megint a szocik jöttek a szadesszel karöltve.
Bizony-bizony ezek a pártok a klientúráikkal - kivétel nélkül - mind körülülték a bőségszarut és nem is tanúsítottak különösebb önfegyelmet az abban való kurkászást illetően. Persze, persze. Megoldatlan a pártfinanszírozás kérdése, ám erre az ismert válasz az, hogy mindenhol a parlamenti demokráciával és piacgazdasággal jellemezhető térségekben így van.
Lássuk csak Internetes Anunimusz bajtársunkat, hogy is definiálja ezeket a pártokat?
Ellenzék
Az a párt, mely az autópálya-pénzek kisebbik hányadát rakja zsebre.
Kormánypárt
Royal Flush. Mindent visz, nem csak az autópálya-pénz nagyobbik részét.
Választások
Az a reklámkampány, melynek keretén belül eldől, hogy a következő négy évben melyik párt lophat többet. Jelentősége gyakorlatilag nincs, hiszen a felmerülő, kampányképes alternatívák ugyanazon oligarchiát képezik.
Önkormányzat
A politikai garnitúra utánpótlásának játéktere, a hatalom másodosztálya és nevelőintézete. Csatorna, melyen keresztül pozíciókkal és így pénzzel látják el a pártok közkatonáikat. Ezért kell belőle 3200. Budapestre például 24. Az önkormányzatok létszámát valamennyi választás előtt radikálisan csökkenteni készülnek, majd a voksolás utáni napon, varázsütésre lekerül a téma a napirendről.
Jobboldal, baloldal
Országunkban értelmezhetetlen fogalmak. Az ezen jelzőkkel illetett pártok csupán a populizmus mértékében és jellegében mutatnak csekély eltérést.
Miniszter
Univerzális szakember. Alkalmas bármilyen pozíció betöltésére, ezért mindenhez hülye. Általában a pártok alfahímjei töltik be ezt a pozíciót, főleg olyan tárcák esetében, melyeket egy hintaló is könnyen elirányítana.
Elit
Domináns, előjogokat élvező csoport, egy közösségen (társadalmon) belül.
Politikai elit
Nonszensz fogalom. Egy képviseleti demokráciában nem lehet előjogokat gyakorolni.
Szellemi elit
Valamely párt holdudvarához tartozó írók és politológusok gyűjtőneve.
Gazdasági elit
lásd: üzletember.
Fidesz
Az oligarchia egyik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Más néven: Orbán Viktor rajongóinak gyülekezete. 1996-ig liberális párt. Amikor vezére meglátta a "piaci rést" a jobboldalon, keresztény-népnemzeti fordulatot vett.
MSZP
Az oligarchia másik, a megtévesztést szolgáló, anyagi érdekek mentén szerveződött csoportosulása. Olyan mint a Fidesz, csak itt nem az elnöknek van pártja, hanem a pártnak elnöke. Nyíltan posztkomcsik.
SZDSZ
Politikai anomália. Egy olyan párt, melynek léte csak matematikai úton bizonyított, még soha nem látta senki. Ennek ellenére a választásokon mindig magasabbra kúszik az oszlopdiagramjuk, mint a bekerülési küszöb. Állítólagos tagjai liberálisnak vallják magukat, de jót röhögnek azon, ha valakit hülyére vernek az utcán az azonosító nélküli rendőrök. Gátlás nélkül kinyalja bármelyik párt seggét egy-két autópálya megrendelés és a kormányra kerülés reményében.
Kommunista
Az előző rendszer aktív építője, aki vállalata a párt szolgálatát legtöbbször saját boldogulása érdekében. Hazánkban jelenleg nem(?) létező kategória.
Liberális
Olyan piacfasiszta, aki nem viseli a zsidózást. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta nácizik, szélsőségesezik, fasisztázik.
Fasiszta
Olyan zsidózó, aki nem viseli el a piac törvényeit. Társaságban könnyű felismerni, mert gyakorta buzizik, cigányozik, zsidózik.
Turbó-magyar
Olyan magát nemzeti érzelműnek valló személy, aki hisz a mesékben. Gyakorta emlegeti a Szent Koronát, Nagy-Magyarországot, Árpád fejedelmet. Történelmi ismeretei legtöbbször hiányosak, objektivitása, realitásérzéke nulla. Társaságban könnyű felismerni a vállára terített piros-fehér csíkos zászlóról.
Üzletember
Tolvaj. Privatizáló, adócsaló, ügyeskedő, áfa-csaló, olajszőkítő, Offshore-ozó. Olyan ember, aki a vagyon-újraelosztásnál észnél és információnál volt, és kihasználva az akkori (jogi) káoszt, szarrá lopta magát. Társadalmunk megbecsült tagja.
És a Jobbik?
És akkor bejött a köztudatba a Jobbik. Ami a szadeszhez közelálló körök szerint "lényegében három társadalmi csoportból tevődik össze a Jobbik törzstábora.
- Az egyik a lumpen vagy lumpenizálódók köre,
- a másik azoké, akik családilag kötődnek a két háború közti antibolsevista és Hitler-barát hagyományhoz.
- A harmadikba tartoznak azok a fiatal diplomások, akik tömegével kerültek ki a mesterségesen felpörgetett magyar felsőoktatásból. Jellemzően egykori történelem, magyar, média szakos hallgatók, akik képtelenek értékesíteni piacképtelen tudásukat, és kudarcesélyesnek tartják magukat. Hozzájuk csapódnak még azok a vidéki, kisvárosi, viszonylag iskolázott férfiak, akik a rendszerváltás után vallottak kudarcot, értékelődött le társadalmi pozíciójuk.
( Forrás: HVG )

Háát .... mintha a Turbo magyarral ... ?

Nos Bajtársaim, ezek közül szerintetek ki akar elszámolni a megélhetés alapjául szolgáló újratermelhető nemzeti vagyonnal? Ezek közül ki akarja a korrupció megszüntetését, avagy visszaszorítását? Ki akarja itt az újratermelhető nemzeti vagyon számbavételét? Ki akar itt vagyonadót, melynek kapcsán azonosíthatóvá válik a vagyon és annak tulajdonosai ? Ki akar itt ingatlanadót?

Csak aki megszedte magát, az nem. Ugye? Az akinek van féltenivelója, az nem. Ezért "utálatos szentkép a zsinagógában" a Jobbik. Az "Új Erőnek" tehát az újratermelhető nemzeti vagyon számbavételével kapcsolatosan nem igen lehet gondja, mert ő nem osztogatott, fosztogatott, adósított. Neki még nincs klientúrája, ám az oligarchia, valamint a politikai pártok felől bizony hatalmas veszély leselkedik rá.

Nincsenek megjegyzések: