Drága nagyanyám, Szilágyi Julcsa de gyakran megcsinálta és én meg kétpofára ... ma is nagyon szeretem ...
1.
A krumplit megpucoljuk, pépesre lereszeljük.
2.
A reszelt krumplihoz annyi lisztet keverünk, hogy nokedli állagú
masszát kapjunk.
3.
Sózzuk, borsozzuk.
4.
Forrásban lévő vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval vagy kanállal.
5.
Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük.
6.
Közben a szalonát és egy fej hagymát apróra felkockázzuk, a
szalonát megpirítjuk, ha kevés a zsíradék, ami kisül belőle, akkor egy kis
zsírral vagy olajjal bővítjük majd a hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, és
a galuskára öntjük a szalonás hagymás zsírt.
7.
Összekeverjük, tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése