2012. június 13., szerda

Csírás galuska

Drága nagyanyám, Szilágyi Julcsa de gyakran megcsinálta és én meg kétpofára ... ma is nagyon szeretem ...

1.              A krumplit megpucoljuk, pépesre lereszeljük.
2.              A reszelt krumplihoz annyi lisztet keverünk, hogy nokedli állagú masszát kapjunk.
3.              Sózzuk, borsozzuk.
4.              Forrásban lévő vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval vagy kanállal.
5.              Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük.
6.              Közben a szalonát és egy fej hagymát apróra felkockázzuk, a szalonát megpirítjuk, ha kevés a zsíradék, ami kisül belőle, akkor egy kis zsírral vagy olajjal bővítjük majd a hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, és a galuskára öntjük a szalonás hagymás zsírt.
7.              Összekeverjük, tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: