2011. május 17., kedd

Gyógyszerkassza és a hétköznapi fasizmus

Egyesek kis hazánkban eddig is antifasisztát játszottak, játszanak. Harcosan kiállnak "jog-védenek" a tolvajlás, a parazitizmus mellett, ám a tényleges "fasizmus" jeleiről szó nem esik. A gyógyszerkasszával kapcsolatos ügyek mentén rámutatok a hétköznapi fasizmusra. 
"Kövér" vagy, azaz nem felel meg a test tömegindexed a normának? 
Igen-igen. Nem vagy "szőke és kék szemű". Nem vagy árja. 
Gyógyszerezésre szorulsz, amit csak az orvos írhat fel?   
És te meg az orvos utasítása ellenére mégis dohányzol, ezzel rontva a gyógyszerek, a "gyógyítás" hatását? Nem vagy "szőke és kék szemű".  Nem vagy árja! Büntetést érdemelsz. Neked többet kell fizetni. Sőt! Meg is vonhatja az orvos a gyógyszert. Egyenlőre, aztán majd még meglátjuk mi lesz, ha nem döglesz bele. 

Az "elhízás" a "dohányzás" a tolvajlás, a parazitizmus, a bűn "ragjára" emelése? Lassan már a "tengerészlakománál" tartunk? 
Barátaim! Ez a fasizmus! Nem az, amikor formaruhában demonstrálnak valakik a cigánysoron, hogy azok ne lopjanak, mert a rendfenntartók - akik maguk is demonstrálnak - képtelenek a tolvajlások visszaszorítására. 
Na persze, hogy félelmet keltenek a cigány lakosságban, ha a cigány 85 %-a nem dolgozhat. Mert ugye, ha nem a tolvajlásból akkor  miből élhet, hiszen a segélyezés az ország további eladósításával jár. Amire ugye ma már nincs fedezet. A kiraboltak, a jogfosztottak állnak ilyenkor egymással szemben, ahelyett, hogy azokkal szemben demonstrálnának - törvényhozás, bankok - akik elragadták tőlük piacaikat, munkahelyeiket, munkájukat, akik elragadják tőlük lakhatásukat, megélhetésüket olyan szabályrendszer felállításával és fenntartásával, aminek ez az eredménye. 
A tőről metszett "rasszizmus" a kövér / sovány,  a dohányzó / nem dohányzó szembeállítás! Ez az, ami bizonyosan megosztja a társadalmat.
Hétköznapi fasizmus: Félelmet kelt bennem a kövér / sovány, a dohányzó / nem dohányzó megkülönböztetés, a "kövérek" és a dohányosok elleni szankciók és sújtások, mert kevés a pénz a gyógyszerkasszában.  Lám a kövértől és a dohányzótól is elveszik az adót, mi több éppen a dohányosok fizetik  a dohányáruk árai miatt a legtöbb adót, majd éppen őket rövidítik az "egészségük és a társadalom egészsége védelmében".  Ördögi, pokoli, rabszolgatartó gondolkodás.  (Még jó, hogy pálinkát legalább saját igényekre nem tilos főzni.) Ha a törvényhozás a gyógyszerkassza kapcsán elfogadja az elhízás és a dohányzás elleni szankciókat, úgy fasisztoid útra lépett, mely útnak vége a "tengerészlakoma" a polgárháború. Avagy "ki marad a végén" életre-halálra. (Ne feledjük a német, olasz és japán fasizmus alapja - hogy úgy ne mondjam -  semmi más nem volt, mint a globális gyarmatosítás elleni globális felkelés, azaz világháború. Ami a tabusítások miatt lényegileg a mai napig nem feltárt. Senki meg nem hallgatta a "másik felet", miért tették, amit tettek. Különös belegondolni manapság abba, hogy az alábbi videoklippen kik és miért teszik azt, amit tesznek. Csak nem rabszolgák menetelnek azért, hogy ők legyenek a rabszolgatartók? )

Nincsenek megjegyzések: