Ezt a receptet disznóvágáskor készítik, ezért a mennyiség nincs ki dekázva. Tetszés szerint készítheted, akármekkora adagban. A húst, szalonnát felaprítod kis kockákra. A szalonnát kisütöd, és kiszeded a zsírból. A zsírba aprított hagymát teszel, megdinszteled, belerakod a kockára vágott húst, felpirítod, fűszerezed (só, pirospaprika, babérlevél), felöntöd vízzel és főzöd. Amikor már félig megfőtt a hús, hozzáadod a szalonnát, a savanyú káposztát és készre főzöd. Ha szükséges, a káposztát mosd át, hogy ne legyen nagyon savanyú. ( Forrás )
hozzávalók 8 főre
- 70 dkg sertéscomb / sertéslapocka
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- babérlevél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése