Szilágyi Julcsa nagyanyám szelleme szállhatott meg, mert elkészítettem az olvasztott szalonnával készült hajában főtt törtkrumplit. Mit is mondjak, nem egy diétás fogás. Viszont mangalica szalonnával készült. Ez önmagában is laktató, ám a lendület odáig vitt, hogy hozzáütöttem egy gombapaprikást is bőven hagymával. A paprikás klasszikus pörkölt ízesítésű, azaz só, őrölt bors, őrölt paprika, őrölt kömény, ám én újabban egy mokkáskanálnyi morzsolt majorannával is bolondítom. A fokhagyma bárddal lapítva került bele. Így itt állok ítélőszékem, Ádikám ízlése előtt, kíváncsi vagyok hajlandó lesz-e ezekből enni. Vajon "eltanáltam"-e a kódot, azaz emlékeznek-e a génjei a nyelvén keresztül erre a Tisza-vidéki laktató ételre? Ma itt alvós a szentem. :)
Igen. Palimadár vagyok, akit palira vettek és madárnak néztek. Devizaadós. Uram, add meg a nyugalmat, hogy beletörődhessek a megváltoztathatatlanba! Uram add meg az erőt, hogy megváltoztathassam, ami szükséges és elégséges! Egyben Uram add meg a bölcsességet, hogy az iménti két dolog között különbséget tehessek. Mert nékünk Szentatyám nagy erőt ád, hogy nem tudjuk pontosan mit is akarunk, ezáltal a szándékok bizonytalanságából a cselekvés bámulatos szabadsága fakad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése