2010. szeptember 16., csütörtök

Az EU bővítés ára

Avagy Kelet-Európa visszanyal
Lám lám. Franciaország romavisszexportja felbolydította az EU közvéleményt. Üzenget egymásnak Brüsszel és Párizs. Megy a leckéztetés "rasszizmus" ügyben. A nagy jogvédőknek megmondták a frankót, hogy aki nem ad kalácsot ne adjon tanácsot. Ha nem tetszik valakinek a romák visszazsuppolása hát költöztesse be őket magához.
Napjaink fejleménye ugye, hogy a franciák - a nagy utazási szabadság eredményeként az oda bekvártélyozó -romániai cigányokat szépen visszatoloncolták. ( Már az olaszok is mocorogtak ilyen ügyben, ha jól rémlik. Nekik sem tetszett a romániai bőséges rajkótermés kirajzása és bekvártályozása. )
Szakajtgatja a Nyugat- Európa Kelet-Európa  rózsáját, de a tüskéje az nem kéne. Bizony bizony a roma ügy, avagy magyarul a cigánykérdés mára bizony EU ügy. A kérdés az, mi is legyen azzal a problémával - amit 400 éve nem tudnunk megoldani - mely oda is vezethet, hogy délamerikanizálódik Európa, például 2050-re - nincs is oly messze - Magyarország etnikai összetételében a cigányság már 30 %-al vesz részt.  Milyen világ lesz az?

Nincsenek megjegyzések: