2009. október 29., csütörtök

Tarlós István Budapest programja

Mikor programot kínálunk a budapesti városlakóknak, akkor nekünk is be kell látnunk, hogy elsősorban erkölcsi kérdéssel állunk szemben. Ahogy egykor Kennedy elnök is idézte: alapjában véve az emberekkel úgy kell bánnunk, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak. A magyar politikai élet szereplői közül sokaknak súlyos mulasztása, hogy eszükben sincs így bánni embertársaikkal, akik pedig bizalmukat többségükben beléjük helyezték.

Ennek tanulságait egyszer le kell vonni, aminek fontos és talán első eleme az őszinteség és az igazságnak való megfelelés. Úgy is fogalmazhatjuk ezt, hogy a tényekkel és a lehetőségekkel való szembenézés. Egy program összeállításához nemcsak intellektuális kapacitás, hanem politikai tisztesség és főleg arányérzék is szükséges. Megvalósításához pedig két tényező elengedhetetlen: pénz és politikai bátorság. Az utóbbi legalább olyan fontos, mint az előbbi. Bár sok mindenhez pénz kell, a legtöbb dolog megvalósítása főként akarat és a közjó iránti elszántság függvénye.

A fentiek tudatában a FIDESZ–KDNP, továbbá számos civil szervezet által támogatott Budapest-programom részletes ismertetése előtt az alábbiakban összefoglalva szeretném bemutatni az egyes fejezetek kiemelten fontos gondolatait.

Továbbiak...

Nincsenek megjegyzések: