2011. október 1., szombat

Talpnyalók és seggnyalók, az agymosottak

Tudjuk, az emberek többsége nem egy jellemóriás. Emberek vagyunk, jók és rosszak. Ezzel együtt undírítók azok az agymosottak, akik felülnek az aljas propagandának és még undorítóbbak azok, akik még szajkózzák sőt hirdetik is. Ilyen aljas propaganda fogás a forint hitelesek és a devizahitelesek szembe állítása, hogy a devizahitelesek "felelőtlensége" miatt majd szegény forinthiteleseknek kell szívni. E tárgyban bukkantam egy blog bejegyzésre az imént és eléggé el nem ítélhető módon kissé indulatból le is csaptam ezt a magas labdát:


Hogy a T. nyitott szerző szavaival éljek, orbitális baromság a devizahitelesek meg a forinthitelesek szembeállítása. Bizony-bizony ugyanaz a szőrös mancs nyújtotta mindkét banki terméket, a magasabb kamatú és kezdő törlesztő részletű forintkölcsönt és az alacsonyabb kamatú és tölesztő részletű, ám "kockázattal" járó banki terméket, magyarul a deviza-elszámolású kölcsönt. A mi - teremtett és manipulált - világunkban ez nem volt véletlen. A bankok ugyanis azzal tévesztették meg az ügyfeleiket, hogy valamit kedvezőbb színben tüntettek fel, hogy azt válasszák az emberek. Csak meg kell nézni, hogy az új termék bevezetésétől azt vitték az emberek! A bankok jól tudták, MERT ÍGY TERVEZTÉK, hogy a deviza-elszámolású hitel-termékükbe be van rejtetten építve kettő, extraprofitot termelő elem is. Nevezetesen az egyik a devizavásárás és eladás különbözete, ami az ő zsebükbe megy, valamit a törlesztő részlet változások számításánál azok emelkedésének trendje. Míg a forinthiteleknél a jegybanki kamatok feltétlen csökkenő tendenciát mutattak, addig a CHF/HUF aránynál a növekvő trend volt kalkulálható a futamidő alatt. Ezek azok a rejtett feltételek tehát a melyek a bankok számára GARANTÁLTÁK az exztaprofittot, azaz a forinthitelnél szignifinkánsan nagyobb nyereséget, a futamidő végére. Aki tehát megtévesztett, csalt az a bank. A torkosborzok viszont nem számítottak arra, hogy a CHF/HUF időbeli változása - amihez ugye a devizaelszámolású hitelek havi törlesztőrészletének az emelése kapcsolódik - a világválság hatására így elszabadul. (2011-re ugyanis 182 Ft-os CHF-et prognosztizálhattak a torkosborzok viszont 240 Ft főlé nőtt a valóságban.) Nem hitték maguk sem, hogy ennyire túlnyerik magukat, hogy torkukon akad a falat. Mert ez következett be akkor, mikor a havi törlesztő részletek a duplájára, ezáltal a kölcsönt felevők tömegei számára megfizethetetlenné váltak. Aki pedig mindebből azt a következtetést vonja le, hogy a devizahitelesek "felelőtlenségéből" a forinthitelesek szopnak, az több mint banki ügynök, az bizony .... (jelző opcionális) provokátor.
Szóval kedves nyitott bloggertárs akkor jártál volna jól, ha csendben maradsz ebben az ügyben, hiszen írásod beltartalma a "Tedd az áldozatot bűnbakká" aljas megtévesztő propaganda egy láncszeme. Én szégyellném a helyedben.


Nincsenek megjegyzések: