2010. augusztus 18., szerda

Sörtészta

László öcsémnek

A sörtésztában való sütés nagyon egyszerű, és nagyon jól variálható is az étel: ízesíthető sajttal, fűszerekkel és magokkal is.És a konyha sem lesz romokban.
Nem csak apróra vágott húst, vagy rákfarkat süthetünk a sörtésztában: érdemes zöldségekkel is kipróbálni, például egész spárgával, csíkokra vágott répával, szárzellerrel. Az étlapokon néha előkelőbb nevén szerepel: Orly módra. Előnye a panírozással szemben, hogy a hús vagy zöldség sokkal kevesebb olajat szív magába.
Nem mellesleg a szakács- nő és a konyha se lesz olyan koszos, mint amikor a panírozást választjuk.

Hozzávalók:(50 dkg húshoz)
- 2 tojás
- 2,5 dl sör
- 20 dkg liszt
- só
- "extrák":szezámmag, reszelt sajt, zöldfűszerek

A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat összekeverem a sörrel, a fehérjéket pedig kevés sóval habbá verem. Több adagban a sörhöz adom a lisztet, és addig keverem, amíg csomómentes lesz.
Kicsit megsózom, és ha nem natúr változatot készítek, akkor belekeverem az ízesítőket - reszelt sajtot, fűszereket, szezámmagot, amihez éppen kedvem van. Végül beleforgatom a tojáshabot.

Olajat melegítek, húskockákat vagy zöldségeket mártok a tésztába, és megsütöm őket.
Papírtörlőre szedem ki a megsült darabokat, salátával és valamilyen
mártogatóval tálalom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És ezt ki alkotta?
Kinek van László öccse?
A László nevű öccs az csak nem Géza bácsi?
Matemaikailag nehezen magyarázható, hogy:

LÁSZLÓ ÖCCS = GÉZA BÁCSI

Unknown írta...

Mijanink küldözget több mindent, amit a neten lel. Mint ötletadó. Az ő László Géza nevű öccse Gáza bá.