2009. december 18., péntek

Kik és mit akarnak az Ingatlanmikulások?


Álhírek, szalagcímekben:
Percről percre.
Blikk1' : Mi a baj az Ingatlanmikulásokkal, akik ingyen ebédet osztottak? Hogy mégis van ingyenebéd?
Blikk2' : Az Ingatlanmikulások elették az ingyenebédet a hajléktalanok elől? Vagy mégse?
Blikk3' : Elkószált Mikulások a Pénzügyminisztériumnál?
Blikk4' : Hova tűnt az Ingatlanmikulások puttonya és a hócipője?
Blikk5' : Tele lett az Ingatlanmikulások Hócipője. Se a jobb, se a bal nem kell nekik. Egyiksem.
Blikk6' : Ingtalanmikulások kószálnak a városban és a minisztériumok környékén ólálkodnak. Állítólag új hócipőket kutatnak, mert a régi az tele lett. Vigyázat! Ingyenkonyhákon is feltűnnek!
Blikk7' : Az Ingatlanmikulások bebizonyították, hogy igenis van ingyen ebéd. Mi különbözteti meg az Ingatlanmikulást az Ingómikulástól?
Blikk8' : Az Ingómikulások csatlakoztak az Ingatlanmikulásokhoz és az ingyen ebéd mellé ingyen italt is követelnek petíciójukban.
Blikk9: Él a mikulásszolidaritás! Ingatlanmikulások ingyen ebédet osztottak az Ingómikulásoknak.
Blikk10' : Ki lehet Ingatlanmikulás? Mindegyik mikulás, vagy Egyiksem? Lehet-e párttag aki Ingatlanmikulás? Bárki lehet bármilyen mikulás?
Blikk11' : Ki a komolyabb mikulás? Az Ingatlanmikulás, az Ingómikulás, vagy a Nyárimikulás?
Blikk12' : Akkor most az Ingatlanmikulások nyári mikulások vagy téliek, ha nem December 6.-án lépnek fel, hanem December 11-én? Milyen mikulás az amelyik késében van? Szökésben vannak?
Blikk13: Mit akarnak az Ingatlanmikulások?

Megtalálták a választ, egy MTI Hírben

Csali mese: Az Ingatlanmikulás hócipője
Hol volt hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt egyszer egy Béla a sok békés Béla között. Ez a Béla gondolt egyet, hogy ő bizony felcsap Ingatlanmikulásnak, nem lesz ő már olyan békés Béla mint a többi.   Igen ám, de ez az Ingatlanmikulás nem rénszarvasszánnal közlekedett - ahogy az igazi - hanem hócipőben. Történt egyszer, hogy tele lett mindkét hócipője. Fogta magát hát és elment a minisztáriumokba, ajándékot  és virgácsot vitt magával. A minisztériumokban ilyet bizony még nem láttak. Csodálkoztak is rajta. Hivatlan, és ráadásul Ingatlanmikulás? Na ezt az esetet jól megírták még az újságok is, bemutatta a tévé. Majdnem olyan  meglepő és mulatságos volt, mint a Rátóti Legényanya.
Telt múlt az idő. És az Ingatlanmikulás megint gondolt egyet. Ő már komolyan veszi ezt a minisztériumokba járást. Újra elment. Megint csak néztek nagyon - hogy az Ingatlanmikulás visszatért - pedig ők már azt hitték ez is olyan, mint a budai kutyavásár -  és megint csak bekerült az újságokba, meg a tévébe.
Telt múlt az idő és az Ingatlanmikulás  bizony - mert három a magyar igazság és Ludas Matyi is ugye - harmadjára is csak elment a minisztériumokba. (Már nagyon tele volt a hócipője. Oly annyira, hogy nem kellett neki sem a bal, sem a jobb. Egyiksem. Na erre a gondolatra még pártot is alapított.)  Megint csak nézték, csodálkoztak és megint csak bekerült az újságokba és a tévébe. Senki sem tudta, hogy ezek az Ingatlanmikulás - na és a továbbiak egy féltucatnyian -  miért járnak oda, ahova nem hívják őket.
De lám.  Harmadjára megtörtént a csoda. A Pénzügyminisztérium képviselője - a tévéképernyőn is jól láthatóan - megigérte az Ingatlanmikulásoknak, hogy hívni fogják őket. Na ennek örömére az Ingatlanmikulások meg is hívták ebédre az Ingómikulásokat. Mert létezik még a mikulásszolidaritás.
Na mi ebből a tanúlság gyerekek? 
Addig jár az Ingatlanmikulásság a minisztériumok elé, míg meg nem igérik, hogy hívni fogják. /És vajon mit visz a puttonyában?/

Nincsenek megjegyzések: