2009. november 8., vasárnap

Bejegyzés: FELÜLVIZSGÁLJA A PRIVATIZÁCIÓT A JOBBIK

Lenhardt Balázs, a Jobbik Gazdasági Kabinet elnöke
Forrás: Jobbik Hírlevél 11/2009:
A balliberális kormányzati ámokfutás 7 és fél éve alatt a maradék nemzeti vagyon elherdálása szünet nélkül folyik, a tolvajok a börtön helyett minisztériumi irodákban ücsörögnek. A Jobbik üdvözli azt a tényt, hogy a Fidesz is kénytelen meghajolni kezdeményezéseink előtt, és felkarolták a törvénytelen és Magyarországot mértéktelen módon megkárosító privatizációs szerződések felülvizsgálatának ígéretét. Fónagy János volt miniszter a napokban beszélt erről sajtótájékoztatóján.
Mielőtt hiú reményeink lennének a fideszes szándék komolyságát illetően, idézzük szó szerint a most is minden bizonnyal üres ígéretnek bizonyuló szavakat: „Ahol erre ok és lehetőség van, ott igyekeznek majd visszaállítani az eredeti állapotot.” Magyarán, megint nem fognak mást csinálni, csak jelzik az országot fillérekért felvásároló külföldieknek, hogy ezentúl a csúszópénzt már nem a szocialista pártnál kell befizetni, hanem a fideszes pártkasszába.

Emlékeztetnünk kell mindenkit, hogy a ‘98-as kampányban szintén a privatizáció felülvizsgálata volt a fő üzenete a Fidesznek. Aztán a miniszteri bársonyszékekbe rogyva azonnal változott a polgári jelszó: ne bolygassuk a múltat, építsük a polgári jövőt! A privatizációs szerződések felülvizsgálata helyett a Horn-kormányhoz képest csökkentett tempóban, de folytatódott az ország értékeinek elkótyavetyélése. Ezek után ne számítson senki alappal arra, hogy most másképp járnának el.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak azonban más stratégiája van: követeljük a privatizációs eljárások haladéktalan leállítását, és minden egyes ügy felülvizsgálatát az elmúlt 20 évben! A korrupt és erkölcstelen gazdasági és politikai elit által irányított bírósági vezetők nyomására a Legfelsőbb Bíróság olyan kollégiumi határozattal torzította el – alkotmányellenes módon - a joggyakorlatot, hogy a privatizációs szerződések megsemmisítésére irányuló kereseteket mérlegelés nélkül utasítják el a bíróságok. A Ptk. 200. és 234. §-a alapján ugyanis bárki, határidő nélkül kérhetné a jogszabályba vagy a jó erkölcsbe ütköző szerződés érvénytelenségének kimondását, ráadásul elévülési határidő nélkül. A jogi következmény az eredeti állapot helyreállítása kellene legyen, azaz újra állami tulajdonba kerülnének az érintett ingatlanok. Az ügyészség sem élt egyelőre törvényben előírt kötelezettségével, hogy a közvagyon védelme érdekében pert indítson. A Jobbik minden rendelkezésre álló eszközzel ki fogja kényszeríteni a törvénytelenségek megszüntetését, és az eredeti állapot helyreállítását, hogy a nemzeti vagyon valóban a nemzetet szolgálja.


Kommentár: Hoppá! Hú de kínos!!! Ez az igéret bizony minimum 25 %-ot hozhat az ifjú törököknek  a parlementi választásokon.

Nincsenek megjegyzések: