Emlékezem 1972 őszén ment a nagy lamentálás, hogy a forralt bor készítésénél melyik az igazi, illetve a hagyományos, a vörös, avagy a fehér. Azóta már tudom a választ. Ha hidegedik az idő olyan borból készítjük, amilyen van. :) Egy kékharisnya persze mindjárt azután hogy tisztáztuk mit is kell csinálni egy kiskanállal rögtön megkérdezhetné azt is, hogy minőségi borból illik-e ilyet? A válasz ez esetben pediglen az, hogy illeni nem illik, de lehet. Borból ismert a hosszúlépés, kevésbé ismert ám mégis létezik továbbá a félrelépés. Na ilyen a minőségi borból a forralt bor.
Igen. Palimadár vagyok, akit palira vettek és madárnak néztek. Devizaadós. Uram, add meg a nyugalmat, hogy beletörődhessek a megváltoztathatatlanba! Uram add meg az erőt, hogy megváltoztathassam, ami szükséges és elégséges! Egyben Uram add meg a bölcsességet, hogy az iménti két dolog között különbséget tehessek. Mert nékünk Szentatyám nagy erőt ád, hogy nem tudjuk pontosan mit is akarunk, ezáltal a szándékok bizonytalanságából a cselekvés bámulatos szabadsága fakad.
2011. október 11., kedd
Forralt bor
Emlékezem 1972 őszén ment a nagy lamentálás, hogy a forralt bor készítésénél melyik az igazi, illetve a hagyományos, a vörös, avagy a fehér. Azóta már tudom a választ. Ha hidegedik az idő olyan borból készítjük, amilyen van. :) Egy kékharisnya persze mindjárt azután hogy tisztáztuk mit is kell csinálni egy kiskanállal rögtön megkérdezhetné azt is, hogy minőségi borból illik-e ilyet? A válasz ez esetben pediglen az, hogy illeni nem illik, de lehet. Borból ismert a hosszúlépés, kevésbé ismert ám mégis létezik továbbá a félrelépés. Na ilyen a minőségi borból a forralt bor.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése