2008. október 20., hétfő

Pénzszivattyúk

Lám. 1988-ban és 2008-ban újra államcsőd fenyeget? Ez valami magyar átok? Az 1988-as fenyegetettséget, az úgynevezett szocializmus és az akkori vezetők bűneként állították be. És a 2008 évben előállt helyzet itt a kapitalizmusban? Most is van "bűnbak" természetesen. Kövér László a FIDESZ ideológusa az RTL-en összegzést ad az úgynevezett rendszerváltás kapcsán. Elmondja, hogy már akkor sem vállaltak felelősséget a "múlt bűneiért". Összeül a Nemzeti Csúcs. A FIDESZ most sem vállal felelősséget a "múlt bűneiért". Hogy is van ez? A felelős magyar parlament nem felelős? A Nyugati befektetőktől, bankoktól ki a franc vette fel 1988 előtt és most 2008 előtt a kölcsönöket kamatos kamattal? Kik is adósították el nyakig az országot? Kik adták és kik vettél fel azokat a bizonyos kölcsönöket? Miért fizetjük mi a kölcsönök tízszeresét? És most is ugyanazoknak? Most is ugyanazoknak! Most is ugyanazoknak!
Bizony ez az ELADÓSÍTÁS. Nemzetközi hamiskártyásság. Nemzetközi hazárdírozás egy embertelen jogrendben. A Nemzetközi Tőke hazárdírozása. A pénzszivattyú! A pénzszivattyú! A pénzszivattyú! Ember ember által történő kizsákmányolásának modern módszere. Kizsákmányolás! Kizsákmányolás! Kizsákmányolás! Egyes médiákból viszont ( például FIX TV) az is kiderül, hogy mind Kanadában, mind Argentínában helyi pénzt adtak ki. Miért? Ezzel akadályozzák meg a "péntszivattyút" azaz a Nemzeti Tőkét az erőforrások elszívásától. Nem hagyják magukat kizsákmányolni!
Tönkretették a Magyarországi közösségi pénzkoncentrációkat. Törkretették például a lakásépítő szövetkezeteket. Tönkretették a fogyasztói szövetkezeteket. A kereskedelmi láncok vaspatái alá engedték a kiskerekedőket. A nemzetközi kereskedelmi láncok a külföldi áru dömpingjével teszik tönkre a hazai termelőket. Éhbérért dolgozó kínai, indiai munkások produktumával "versenyeztetik" a magyar munkavállalókat?
Mi ez? Miért tűrjük ezt? A Nemzetközi Tőke szívócsápjai a bankrendszer. Nem véletlen hogy mára egyetlen magyar tulajdonú bank sincs. A kapitalizmusban a pénz a fegyver. Ezzel a mindenkori felelős magyar kormányok fegyvertelenek. Olyan hazárd jogrenszert kényszerítettek ránk, amelynek szabályai alapján mi csak veszthetünk. Ahol a pénzszivattyúk végén a mi lapos pénztárcáink állnak.
Dalban Cseh-Bereményi: Demokrácia

Nincsenek megjegyzések: