2010. július 20., kedd

Népi italok és italbarát adófizetők

Az alanti receptúrákat  nem a koktélszakma megélhetési szakemberei fényezték csillogóra, hanem az adófizető italbarátok kísérletezték ki verítékes "munka" árán. Következik az italelőfizetők GYIK-ja.


VBK: 
Kezdeném a testvérgyilkossággal felérő vörösboros-kólával, amit ugyan illik tagadni, de pályafutása elején mindenki alkalmazott a hazai borok perverz lemészárlására. Egyszerű mint a raklap, 2/1 vagy 3/2 arányban tartalmaz alföldi tablettást "kaolával" vegyítve. Tájegységek szerint Vadász, Cibere, Laza, Lötyi, Panccs és Buzifröccs néven is futhat.
Házmester
A kisfröccs és a hosszúlépés mellett talán a legnépszerűbb,fiatalok körében alkalmazott középkategóriás fröccs típus. Jellemzően 3 dl fehér bor és 2 dl szódavíz űdítő elegye. Nagytestvérei közül említést érdemel még a Krúdy fröccs, a szerénytelen 9/1-es aránypárjával. 
Macifröccs
Bor+málnaszörp+szódavíz összetételű alkoholos üdítőital komolytalan versenyzők számára. 
Gumimaci
Fehérbor+7up vagy Sprite keveréke 3/2-es felépítésben,célközönsége főleg tini lányokból áll.
Diesel
A VBK-val versengő förmedvény,egy korsó félig sör félig kóla.Egészségünkre! 
Jegesmedve
Keményebb, 2 decis tétel, 2/3 pezsgő és 1/3 vodka kell hozzá, hűvös fogyasztása melegen ajánlott. 
Jégeső
1 korsó sörbe belevágunk egy feles Jagert és egy enyhén tonikos ízű moslékot kapunk. Óvatosan mert nem játék! 
Satan's Piss
Durván korhatáros koktél, 0,5 deci vodka +0,5 deci fehérrum+tabasco szósz az aljára. Markáns ízvilága miatt, biztonsági előkészületeket igényel. 
Monyó koktél
Egy pesti vendéglátóegységhez kötődő italtípus, vodka(0,5 d) és málnaszörp (2 dl) és tabasco alkotja. Országszerte népszerű party-ital. 
Beton
Lendületes keverék, egy fél Becherovka tonikkal vizezve, akár jó is lehet. 
Rakéta
4,5 deci sörbe egy fél deci vodkát töltünk, majd egyenletesen kortyolgatva elfogyasztjuk. Feltalálói erősen sunyi italnak tartják, hirtelen üt, különösebb figyelmeztetés nélkül. 
Sarki Fény/ Fény
Extrém kategória,szódásszifonba víz helyett vodkát töltünk majd ráküldünk egy patront és málnaszörpbe fröcsköljük. Veszedelmes dolog. 
Sújtólég
Bátraké a szerencse. Abszint és Jager meggyújtva majd szívószállal felszippantva. Egyszer volt szerencsém hozzá gyors lefolyású kimenetellel. 
Übervodka 
2 dl vodka, 1 dl Martini+ néhány szem szőlőcukor. Arányai miatt több fordulós fogyasztása nem javasolt. 

A tiszta forráshoz ide kattints

Kiegészítés:

Gézakoktél
5 dl sör, 4 dl limonádé 1 dl Tekila (Silver).  Kegyeleti ital. (Megboldogult édesapám emlékére kevertetett és kevertetik. )

Nincsenek megjegyzések: