2007. december 5., szerda

Görögszénás sertéssült az Ingatlanmikulásnak Sönförőz módra

A címben szereplő sertés sült még csak pácolás alatt van. Az utat míg Őkelme eljutott Brünhilda Hűtőnkbe ismételten a Képriporban követhető. Bejelentkezett ugyanis az Ingatlanmikulás szerény személyemhez. Rendes királyoknak - udvari bolond - falvaknak - falubolondja - van bolodja. Hát ha má így esett Sönförőzként fogadom. Ám hogy ne haljunk éhen ebben a szerepjátékban, bohóckodásban a pácolódó Sült Jelöltet a fenti névre kereszteltem. Elemerngve a Mester ( értsd: Rejtő Jenő) Ész Lajos és Horog Bele párosáról. Képriport.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kérdés: Van-e az Ingatlanmikulásnak puttonya?
Palimadár válaszol: Én ugyan még nem láttam, de úgy tudom tele van. Ahogy a hócipője is.

Unknown írta...

Kérdés: Üzent-e az Ingatlanmikulás?
Az Illetékes bajtárs válasza:
Az Ingatlanmikulás így üzent.

"Az Ingatlanmikulás megérkezik!

Helyszín: Budapest,

Pénzügyminisztérium,
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium,
Miniszterelnöki Hivatal (17-es kapu)

Időpont: 2007-12 06, 10 00 perc PM, ezután az ÖTM, majd a Miniszerelnöki Hivatal

A kislétszámú demonstráció az első ilyen jellegű megmozdulás, jelzésértékű. Nem hívunk senkit, az ráér, ha mi kevesen nem boldogulunk.

Néhány fővel jelenünk meg, hogy érzékeltessük, mostohagyerek a szakma.

Mikulás-ünnep alkalmából az Ingatlanmikulás nagyon sok helyre visz finomságokat, diót, mogyorót, édességeket.

Az Ingatlanmikulás szereti a jó gyerekeket.

Akik az Ingatlanmikulást csínytevésekkel felbosszantották, azok sajnos csak virgácsot kapnak..

Azok a rossz gyerekek, akik az elhibázott lakástörvénnyel és a most készülő ingatlanértékbecslői névjegyzék rendelettel rosszalkodnak, virgácsot kapnak.

Az elkövetkezendő évben többször is találkozunk, és meglátjuk, mennyire fogadnak szót ezek a rossz gyerekek, így lehet, hogy jövőre nem virgácsot, hanem sok-sok finomságot kapnak!!!

Addig is, nagyon vigyázzanak, nehogy többezer ember ezek miatt a gyerekes csínytevések miatt munka nélkül maradjon, mert akkor a sok Ingatlanmikulás haragudni fog.

A kívülálló úgy láthatja, hogy egyes ingatlan értékbecsléssel foglalkozó érdekcsoportok saját érdekeik szerint szeretnék a szabályzókat, rendeleteket módosíttatni.

A készülő rendeletről tudomást szerezve több alkalommal kértük, szakmai szervezetként tájékoztassanak a rendelet előkészítéséről, szeretnénk elmondani véleményünket ezzel kapcsolatban.

Erre nem kaptunk lehetőséget, kizártak bennünket a rendelet előkészítésének, véleményezhetőségének folyamatából.

Elvárjuk, hogy a jövőben a kizárólag szakmai egyéni tagsággal rendelkező szervezetünk véleményét vegyék figyelembe a szakmát érintő kérdésekben, valamint gondolják át, mennyi munkanélkülit generál ez, csak azért, hogy egyes cégek nagyobb területet fedhessenek le, nagyobb profittal.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete elnöke

Békési Béla"