2011. augusztus 13., szombat

Devizaadósok: A regisztrációról a www.devizaados.eu címen

Kedves Látogató!

Weboldalunk a www.devizaados.eu  rendeltetése, hogy az egymást nem ismerő devizaadósok számára 
-         találkozási helyet teremtsünk,
-         vitafórumot biztosítsunk,
-         elősegítsük a fogyasztóvédelmi egyesületeik és pertársaságaik kialakítását,
-         információkat, sajtófigyelést biztosítsunk érdekükben,
-         a pertársaságaik kialakítását elősegítsük törvényes jogaik védelmében
-         kapcsolatot építsünk és tartsunk fent az önszerveződés, majd az azt követő perek során.
Úgy véljük, hogy az EU jogrend mód és lehetőséget biztosít  a deviza-elszámolású hitelszerződések bíróság előtti megtámadására, azok semmissé tételére és új, nem deviza hanem forint elszámolású hitel megkötésére, miután nekünk devizahiteleseknek forintban keletkezik a jövedelmünk és bebizonyosodott hogy a puszta megélhetésünket, otthonainkat fenyegeti a deviza-elszámolású hitelekre kötött oroszlánszerződésekből adódó jogkövetkezmények. A végrehajtóktól származó információk szerint, - kiemelten a lakáshitelesek - a végrehajtás során az emberek 10 %-a öngyilkos lesz, 80 %-a elválik és aki túléli az a fekete gazdaságba vagy külföldre menekül. Mi nem kívánunk a jelenlegi kormányzat kínálta útra lépni és az Ócsai Menekült Tábor lakói lenni.

A weblapra alaprendeltetése (szervezés és kommunikáció) szerint érintetteket és azok beregisztrálását várjuk annak érdekében, hogy kialakíthassuk együttesen a fogyasztóvédelmi egyesületeinket, azok a pertársaságaikat, majd az egyesületek szövetségbe szerveződhessenek az egyesülési törvény alapján.

Elképzeléseink szerint a pertársaságokba szerveződés lényegesen csökkenti a bíróságok terhei és a mi költségeinket.  Az egyesületek –és pertársaságai lehetőséget teremtenek, hogy mi válasszunk a szolgáltatásaikat kínáló ügyvédek közül, tehát ne úgy  „képviseljenek” bennünket mint a politikusok, hanem az ügyeinket legjobb tudásuk szerint szolgálják. Ilyen módon nyílhat mód indokolt esetben az ügyvéd cseréjére, amit sajnos a képviselőink vonatkozásában- hogy visszahívhassuk őket – a jelenlegi jogrend nem biztosít.

Kérjük az érintett (azaz devizaadós) látogatóinkat, hogy regisztráljanak be, így ismerhetik meg azon sorstársaikat, akik ugyanabba a cipőben járnak és akikkel a fogyasztóvédelmi egyesület, majd gondozásában a pertársaságok kialakulhatnak. A pertársaságok lesznek azok, amelyekkel a konkrét lépéseket , tehát a konkrét szerződés típusokat a bíróság előtt megtámadhatunk. Fogyasztóvédelmi mozgalmunktól  azt várjuk, hogy kellő erővel rendelkezik majd ahhoz, hogy a bíróságok előtt eredményesen szerepelhetünk és kimenekülünk ebből a csapdahelyzetből, amibe kerültünk.

Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége szervezése

Nincsenek megjegyzések: