2010. július 17., szombat

A korrupcióról

Ezekiel 34, 1-10: „Emberfia, jövendölj Izrael pásztorairól, jövendölj és mondd meg nekik: Ti pásztorok, ezt mondja az Úr, az Isten: Jaj Izrael pásztorainak, akik magukat legeltették! A pásztoroknak nem a nyájat kell-e legeltetniük? A tejet felhasználtátok eledelül, a gyapjút ruházatul, a kövér állatokat levágtátok, de a nyájat nem legeltettétek. A gyengét nem gyámolítottátok, a beteget nem gyógyítottátok,a sérültet nem kötöztétek be. Nem mentetek utána az eltévelyedettnek,nem kerestétek meg az elveszettet. Durván és kegyetlenül hatalmaskodtatok fölöttük...Ezt mondta az Úr, az Isten: A pásztorok ellen fordulok, és kiveszem kezükbõlnyájamat és véget vetek pásztorságuknak. A pásztorok nem legeltetik többé magukat, kiragadom torkukból juhaimat, és nem falhatják fel õket többé.”

Csendélet

Hiányzik apa



2010. július 12., hétfő

Mogyoróska 2010 Tibu

Mogyoróska 2010 Czifi

Mogyoróska 2010 Öcsi

Pátria együttes 2010. évi találkozója

Megtörtént a találkozó. Az egymásnak és a kiséretnek adott előadások és örömzene újra megmutatta van nekünk saját kultúránk, nem szorulunk másokra egyben más kultúrákból is képesek vagyunk meríteni. Az együtt zenélés rendeltetése az intellektuális örömszerzés. Ezt üzenjük az utánunk következő nemzedékeknek is. Legyen saját arcuk és azt bátran mutassák is meg. Egymásnak mindenképpen és a világ előtt sincs restellni valónk.
A kezdő műsorblokkot, az Ős Pátria dalválogatást két részre kellett bontsam, a tárterület jellemzői okán. Ezúton is kérem a többi felvétel készítőt, hogy szerkesztett videoklippek linkjeit, illetve fotókat küldjenek.
Fotók (Cserkuti Gyuri kamerájából)





Fotók (Cserkuti Gyuri kamerájából)